Bugün Erdemli ergenlerimiz ile Hud suresini işledik.
25 ile 50 ayetler genel itibarı ile Nuh(a.s) gemiyi inşa sürecini anlatır.
Diğer sürelerde de Nuh'un gemiyi inşa süreci aktarılır.
Genel itibarı ile Kuran-ı Kerimde tekrar gibi görünen ayetlerin olması bizi yanıltmasın ve şaşırtmasın.
İnsan denen varlığa meseleri tekrar tekrar anlatmak ve hatırlatmak gerektiğinden olsa gerek Rabbimiz böyle bir sistemle bizi öğretime tabi tutar.
Ayrıca her kuran okuyucusu bilir ki;
Her ayet her okunduğunfa farklı bir hakikati fısıldar insanoğluna
Nuh(a.s) gemiyi inşa etme sürecinden Erdemli ergenler olarak farkedebildiğimiz noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Her imkansız şart ve zeminde Allahın rızası için, sırf Allah'ın emri olduğu için yapılan ameller "Nuh'un gemi inşa etmesindeki teslimiyetine karşılıktır." bir teslimiyet ve kulluk bilincidir.
Bir anlamda her türlü şartta ve zeminde imanımızdan, duruşumuzdan ve İslam ahlakımızdan taviz vermeden yaşamaya devam ediyorsak Nuh'un gemiyi inşa etme sürecindeki kıssadan alınması gereken dersi kendi hesabımıza çıkarmışım demektir.
Nuh'un inşa ettiği gemi anlatılır iken;
"Nihayet emrimiz geldiği ve tennur (tandır veya geminin kazanı) tutuşup parladığı zaman dedik ki; "Erkeği ve dişisi olan her canlıdan ikişer tane, aleyhlerinde hüküm verilmiş olanların dışında, aileni ve iman etmiş olanları geminin içine yükle".
Zaten beraberinde iman edenler çok az idi.-- Hud Suresi;40 Ayet--
***tandır kaynadı***kısmı tefsir edilirken geminin buhar kazanından bahsedildiği şeklinde bir yorum yapılır.
Bu yorum yola çıkılarak geminin yapım sürecininde özel bir mühendislik gerektirdiği aklımızda tutmamız gereken başka bir konudur.
İnsanoğlu VAHİY bilgisi -hakikatin bilgisi- ile aklı ile kalbini birleştirip amellerini düzelttiğinde Nuh'un kıssasından dersini almış bir öğrenci olarak yoluna devam edebilir.