Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
  1. Köşe Yazarları
  2. Hazım KORAL
  3. Papaz Bahane Hedef Türkiye
Yayınlanma: 09 Eylül 2018 - 11:43

Papaz Bahane Hedef Türkiye

09 Eylül 2018 - 11:43
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Papaz Bahane Hedef Türkiye
Hazım KORAL
yazar

Papaz bahane, hedef Türkiye; artık içimizdeki beyinsizlere 'ABD gerçekten bizim müttefikimiz mi?' diye sormanın vakti gelmedi mi?"

Dolar üzerinden Türkiye’ye yönelik ekonomik taarruz devam ederken Trump, Siyonist uşağı Evanjelistlere verdiği söz üzerine, “Rahip Pastör Brunson serbest bırakılana kadar Türkiye’ye yönelik savaşımız devam edecektir” gibi küstahça laflar etmeyi sürdürüyor. Bazı çevreler Trump’ın 8 Kasım tarihinde ABD’de yapılacak ara seçimlerde Evanjelist seçmenlerin oyunu konsolide etmek için Brunson davasını “siyasi amaçlarla” kullandığı yorumunu yapmaktadır. Oysa biz ABD politikalarındaki büyük pazıla bakmak zorundayız. Böylesi bir bakışla papazın “bahane” olduğu net bir şekilde görülecektir.

Biz bunların entrikalarını 15 Temmuz’da da görmüştük. Alçak darbe kalkışmasının ertesi sabahı Sayın Süleyman Soylu, "Bu hain darbe girişiminin ardında ABD var." deyip İncirlik üssünü işaret etmişti. Sonrasındaki gelişmeler zaten bunun böyle olduğunu ortaya koymuş oldu. Şimdilerde ise 15 Temmuz’da muvaffak olamadıkları sinsi emellerine ulaşmak için farklı taktik ve senaryolar üretmektedirler. Bir milletvekilimiz, “Kurtuluş harbini kendilerine karşı yaptığımız müstevliler geri döndü” diyor. Biz de diyoruz ki: "Hayır, müstevliler hiç gitmediler ve farklı taktiklerle, farklı stratejilerle mütemadiyen saldırılarına devam ediyorlar. Şeytani emellerine ulaşamadıkları alanlarda farklı versiyonlardaki entrikalarını devreye sokuyorlar."

CİA ajanı olduğu tespit edilen ve Türkiye’deki faaliyetleri alenen ifşa olduktan sonra tutuklanan ajan-papaz Brunson üzerinden kılıçlar çekilip Türkiye’ye diplomasi savaşı başlatılması tamamen bahanedir. En son döviz üzerinden "ekonomik terör" yöntemini devreye sokup Türkiye’ye (kısmi) devalüasyon yaşattılar. Ama elbetteki bu savaş sadece ekonomik olarak devam etmeyecek. Emperyalist ABD’nin bölgemize yönelik bir tek amacı var o da coğrafyamızdaki enerji kaynaklarının transferini güvenli bir şekilde kontrol altında bulundurmak.

ABD bölgemizdeki emperyal hegemonyayı 1943 yılından itibaren İngiltere’den devralmış durumdadır. Özellikle o dönemde ABD, İran ve Suudi Arabistan petrollerine odaklanmıştı. Sonrasında BAE ve diğer petrol zengini ülkeler üzerinde bir şekilde tahakkümünü pekiştirmişti. 1979 İslâm devrimiyle İran’ı elinden kaçıran ABD, bu ülkeye karşı şirretleşerek 40 yıl boyunca ekonomik ambargolar uyguladı ve uygulamaya devam etmektedir. Bush’un, “Ya bizimlesiniz, ya da karşımızdasınız.” sözü bugün akli sorunu olan Trump için de zirve yapmış durumda.

Bildiğiniz gibi BM nezdinde İran ile yapılan atom enerjisi anlaşmasını tek taraflı fes eden ABD, bu kararından kısa bir süre sonra İran’a yönelik ambargoyu ve bir takım yaptırımları tekrar devreye sokup, “Bu kararımıza katılmayan ülkelere de yaptırım uygulayacağız.” deyip efelenen Trump’a, Avrupalı siyasiler tepki vererek bu karara uymayacaklarını ilan ettiler. Eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, “İran ile ticari ilişkilerimiz devam edecektir, İran aynı zamanda bizim stratejik ortağımızdır.” ifadesini kullanması ABD’yi küstahça tavır almaya yetmiş oldu. Şimdi ABD böylesi histerik bir refleksle Türkiye’yi cezalandırmanın derdine düştü.

ABD aleni bir şekilde Türkiye’ye yönelik “ekonomik savaş” taktiğini devreye sokmuş bulunmaktadır. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak açık bir biçimde, “ABD Başkanı Trump’ın bizzat kendisi Türk lirasına savaş açmış bulunmaktadır.” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomik savaşla karşı karşıyayız; bu savaşı kazanan biz olacağız, onların doları varsa bizim de Allah’ımız var.” ifadesini dile getirdi. Dövizin endişe verici bir şekilde yükselmesinden anlaşılan o ki, ABD açık açık TL üzerinden Türkiye’ye savaş açmış bulunmaktadır.

Şunu da kaydetmiş olalım ki ABD’nin kırmızı kartı sadece İran değildir. Şangay beşlisi de öteden beri ABD’ye rağmen bir tercih olduğu için rahatsızlık vesilesi olmuştu. Öte yandan son yıllarda uçak düşürme krizinin aşılıp dostluk ilişkisi geliştirilen Rusya’nın pozisyonu ABD’yi son derece rahatsız ediyordu. Bir de buna S 400’lerin alınması eklenince tahakkümcü ABD oldukça rahatsız oldu. Son yıllarda Türkiye’nin ABD’ye rağmen atmış olduğu politik adımlar “sisteme başkaldırı” olarak değerlendirilmeye başlandı. Bir başka ifade ile, “Bu tutum uluslararası hukuka ve uluslararası iradeye aykırıdır.” denilmektedir. Oysa uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi’nin karalarını hiçe sayan en sicili bozuk ülke ABD’dir.

ABD dünya jandarmalığını elinden kaçırmaya başladığı bugünlerde öfke krizlerine kapılmaktadır. Biz bunu geçen yıl NATO’nun Norveç’te yapmış olduğu tatbikatta Türkiye’nin düşman safında gösterilmesinde gördük. Ayrıca kısa bir süre önce ABD, işgalci İsrail ve Yunanistan’ın, Akdeniz sularında yapmış oldukları ve adını “Nobla Dina” koydukları ortak tatbikatta Türkiye’nin hedef alınması “aleni düşmanlığın” ibrazından başka nedir ki? Bu tatbikatın, tahrif edilmiş Tevrat’ta ismi geçen “Noble Dina” isimli bir bayanın, tecavüzcüsü olan Türkiye’nin elinden kurtarma operasyonu olarak lanse edilmesiyle, düşmanlığın hangi boyutlara taşındığını görmüş oluyoruz.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek cumhurbaşkanlığı seçim arefesinde bu meseleyi TV ekranlarında ve bazı gazetelere verdiği mülakatta dile getirdi. Perinçek şöyle konuştu: “Tatbikatın adı ‘Noble Dina', Türkçe ifadesiyle ‘Asil Dina' anlamına geliyor. Dina kelimesi ise ‘Temize çıkarılan' anlamında kullanılıyor. Meis Adası'nda yapılan tatbikat senaryosuna göre, Kıbrıs Rum Kesimi-İsrail ortak doğalgaz arama platformu, ‘düşman kuvvet' diye nitelenen Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının saldırısına uğruyor. Bu saldırıyı defetmek için, Kürecik'teki füze kalkanı devreye sokuluyor. Radar, Türk jetlerini izliyor ve ABD gemisindeki füzeler, Türk uçaklarını vuruyor. Ve böylece Türkiye’den intikam almış oluyorlar.”

“Tevrat'ın Yaratılış bölümünde Dina, Hz. Yakup'un ilk karısı Lea'dan olan kızıdır. Kenanlı (Filistinli) prens Şekem, Dina'yı kaçırıp ırzına geçmiştir. Bunun üzerine Dina'nın ağabeyleri Şimon ve Levi, kardeşlerinin intikamını almak için Şekem'e gider. Şekem, Dina'yla evlenmek istediğini söyler. Dina'nın kardeşleri tüm bunları kabul etmekle beraber, ‘Sen de bizim gibi sünnet olursan, bizim gibi inanırsan bu olabilir' derler. Şekem, ağabeylerin önerisini kabul eder ve halkına, İsrailoğulları ile dost olacaklarını anlatır ve halk onların dinine uyar. Ancak Yakup'un oğulları çok geçmeden şehri yağmalar ve Şekem'i öldürürler. Burada Dina'nın ağabeyleri ABD ve İsrail. Kenanlı Prens Şekem ise Türkiye. İşte bu tatbikata bu yüzden Noble Dina dediler ve Türkiye'den intikam alıyorlar.”

Norveç’te olduğu gibi bu tatbikatta da Türkiye aleni düşman ilan ediliyor. Peki içimizdeki beyinsizlere sormanın zamanı gelmedi mi?! ABD gerçekten bizim müttefikimiz mi?

Şu gerçeği bilmiş olalım ki; ABD, İran’ın dışında dünyanın bütün ülkeleriyle çıkara dayalı ilişki içerisindedir. Kendisini ise dünya jandarması olarak görmektedir. Kurmuş olduğu hegemonyanın dışına kısmen de çıkma teşebbüsünde bulunan ülkelere asla tahammülü yoktur. Böylesi bir durumda havuçu değil beyzbol sopasını devreye sokar.

Peki böylesi bir durumda bizim siyasilerimiz nasıl bir tavır almalıdır? Biz bu sorunun cevabını 80’li yıllarda Yunanistan’da iktidara gelen sosyalist bir partinin tavrında görüyoruz! Parlamento’da çoğunluğu alan bu parti hükümeti kurduktan sonra ilk icraat olarak NATO’dan çıkma kararı aldı. Biz 80’li yılların Yunanistan’ı kadar ABD karşısında dik duramıyorsak vah bizim hâlimize! Rabbimiz siyasilerimize basiretler versin.

Kıbrıs Barış Harekatı’ndan dolayı ABD, Türkiye’ye ambargo uygulamaya koyulduğunda biz de misilleme olarak İncirlik ve Karamürsel üslerini kapatmıştık. Şimdi tam zamanı ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Türkiye topraklarındaki tüm ABD üsleri ivedilikle kapatılmalı ve derhâl NATO’dan çıkmak için girişimde bulunalım. Biz bir taraftan Şangay beşlisi ile yapacağımız ittifaklarla birlikte merhum Erbakan hocamızın D-8 projesini hayata geçirmeye çalışmalıyız. Bu ödev tarihi ve ilahi bir sorumluluk olarak siyasilerimize tevdi edilmiş bir vecibedir. Şu gerçeği de bilelim ki, ABD hiçbir halt edemez.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Modern Haçlı Saldırıları - 20 Eylül 2020
  • Cürüm İşlemek Amacıyla Teşekkül Oluşturmak - 30 Temmuz 2020
  • Sorun Sadece İstanbul Sözleşmesi Değil! - 30 Haziran 2020
  • Dünya Kudüs Günü - 30 Mayıs 2020
  • Oruç ve Disiplin - 30 Nisan 2020
  • Koronavirüsün Düşündürdükleri - 02 Nisan 2020
  • İlk Yanlış: ABD adına Ankara'nın Şam'dan Reform Talepleri! - 10 Mart 2020
  • Türkiye, Suriye ile savaştırılmak mı isteniyor? - 16 Şubat 2020
  • Sicili Bozuk Katil Amerika - 25 Ocak 2020
  • ABD ve NATO Musibeti - 15 Aralık 2019
  • ABD'nin Yakın Tarihimizdeki Politikaları ve Trump'ın Küstahlığı - 01 Kasım 2019
  • ABD'nin Taşeronu Suudi Arabistan'a Dur İhtarı! - 30 Eylül 2019
  • Vahdet Bilinci Ve İslam Birliği - 31 Ağustos 2019
  • Ahlâk ve İslâm Birliği - 20 Temmuz 2019
  • Yeni Zelanda Ve Sri Lanka Katliamlarının Düşündürdükleri - 01 Mayıs 2019
  • Şer Ekseni - 30 Mart 2019
  • İslâm Devrimi'nin 40. Yılı - 07 Mart 2019
  • Nikâhta Keramet Vardır - 28 Şubat 2019
  • Evliliğe Giden Yolda Kıskançlık... - 17 Şubat 2019
  • Uygurlu Müslüman Türklere Uygulanan Çin Zulmü - 05 Şubat 2019
  • 1
  • 2
  • 3
Köşe Yazarları
Etem Sevik
Etem Sevik
Kültür Gündemi
​BOSNA'DA BİR KATLİAM: SREBRENİTSA 1995
Tarık Sezai Karatepe
​BOSNA'DA BİR KATLİAM: SREBRENİTSA 1995
GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK ÖNERİLER
Şener MENGENE
GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK ÖNERİLER
GÜLNAZ KAYNAK
GÜLNAZ KAYNAK
GIDA ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULAN KELEPÇE: İKLİM KANUNU
Orta Asya orta Doğu olur mu?
Galip İLHANER
Orta Asya orta Doğu olur mu?
Leman Dergisine ve Destekçilerine Açık Çağrım: Haddinizi bilin!
Ahmet CEKİN
Leman Dergisine ve Destekçilerine Açık Çağrım: Haddinizi bilin!
Abdullah TAŞKIN
Abdullah TAŞKIN
EHLİ KÜFFAR CESARETİNİ MÜSLÜMANLARDAN ALIYOR
Hasan ERDOĞAN
Hasan ERDOĞAN
Hayırlı olsun yeni yılımız 1447
Doç.Dr.Nurettin Akçakale
Doç.Dr.Nurettin Akçakale
İSRAİL, SEN VİCDANSIZSIN! ARAP DÜNYASI, SİZ DE UTANMAZSINIZ!
Ebru ÖZTÜRK
Ebru ÖZTÜRK
BABALAR GÜNÜ
Cüneyt TÜZEL
Cüneyt TÜZEL
ABUZER'İN SUÇU NE?
ALEYNA KOCABIYIK
ALEYNA KOCABIYIK
Kalbin Pusulası: Evliliğe Giden Yolda Kaygılarla Yol Almak
Dr.Osman BÜYÜKKAYA
Dr.Osman BÜYÜKKAYA
TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Sibel Arslan
Sibel Arslan
Türkiye İmalat Sektöründe Durgunluk Sinyalleri: 2025 Şubat Ayı, 2024'e Göre Nasıl Değişti?
 Atilla Mehdigil
Atilla Mehdigil
Hayranım şu Ramazan'ın bereketine
Av. Mehmet Erol ULUTAŞ
Av. Mehmet Erol ULUTAŞ
YARGI SİSTEMİMİZDEKİ GÖZALTI SÜRELERİ, HUKUKSAL REFORMLAR VASITASI İLE İYİLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?..
TÜRKİYE'DEKİ KÖTÜ GİDİŞATI NASIL OKUMALIYIZ
Doğan Bekin
TÜRKİYE'DEKİ KÖTÜ GİDİŞATI NASIL OKUMALIYIZ
İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ MESELESİ –ll
SUAT GÜN
İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ MESELESİ –ll
Meryem Özdemir
Meryem Özdemir
ÇİFTLER ARASI DUYGUSAL YAKINLIK KURMADA İLETİŞİMİN ÖNEMİ
Emrah POLAT
Emrah POLAT
Yoldaki İşaretler (Davet ve Cihat)
Nedim ODABAŞ
Nedim ODABAŞ
"Yarın Hak'kın divanına varınca" ne diyeceksiniz?
Toplumların zehri: Yozlaşma…
KÂMİL ÇAKIR
Toplumların zehri: Yozlaşma…
Ahmet Alparslan Rufai
Ahmet Alparslan Rufai
KAMUOYUNA DUYURU VE TEŞEKKÜR...
Davut İZOL
Davut İZOL
GÜZELLİK UĞRUNA ÖNEMSENMEYEN SAĞLIK
Doç. Dr. Necmettin Çalışkan
Doç. Dr. Necmettin Çalışkan
BİR DAVA ADAMI OLARAK HASAN BİTMEZ
Ataşehir Belediye Başkanı neden Hakan Berktaş olmalı?
HAKAN BERKTAŞ
Ataşehir Belediye Başkanı neden Hakan Berktaş olmalı?
İSRAİL NASIL KURULDU. 4
Fehmi DEMİRBAĞ
İSRAİL NASIL KURULDU. 4
Orada çocuklar ölüyor burada insanlığımız
Özkan Sapsağlam
Orada çocuklar ölüyor burada insanlığımız
 Türkan Çiğdem
Türkan Çiğdem
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN DİNAMİKLER
Yasin Aktay
Yasin Aktay
Umman ve Yemen'den Türkiye'ye bakış
Şenay Tek
Şenay Tek
"MEYDAN-I OKUMAK"
Sabri Gültekin
Sabri Gültekin
Bu şarkının 'hikâyesi' eksik
1805 Sarturner tarafından izole edilen morfin.
İsmail Soner SEKMAN
1805 Sarturner tarafından izole edilen morfin.
Çok Okunan Haberler
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri Cunta Hazırlığını Gözler Önüne Serdi
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na Atandı
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl...
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li İsimlere
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li...
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:...
TOKKON’un Muharrem Ayı İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi
TOKKON’un Muharrem Ayı İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen Atandı
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen...
CHP'li Üç Büyükşehir Belediye Başkanına Gözaltı: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Operasyon
CHP'li Üç Büyükşehir Belediye Başkanına Gözaltı: İstanbul Cumhuriyet...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Hayatını Kaybetti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Hayatını Kaybetti
Küçükçekmece Kemalpaşa Mahallesi'nde İçki Şikayetlerine Müdahale: Kaymakamlık ve Emniyet Harekete Geçti
Küçükçekmece Kemalpaşa Mahallesi'nde İçki Şikayetlerine Müdahale:...
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma Yarattı: Tepkiler Büyüyor
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma...
Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim