İran, Mossad Casusunu İdam Etti
İran, İsrail dış istihbarat servisi Mossad adına çalışmak suçundan ölüm cezasına çarptırılan Babek Şehbazi’yi idam etti. İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Şehbazi, “Siyonist rejimle istihbarat, casusluk ve güvenlik işbirliği yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada verilen hükmün Yargıtay tarafından onanmasının ardından bu sabah infaz edildi.
Telekomünikasyon, askeri ve güvenlik kurumlarına bağlı şirketlerde endüstriyel soğutma cihazlarının tasarımı ve montajında görev yapan Şehbazi’nin, Mossad ajanı olduğu belirtilen İsmail Fikri aracılığıyla İsrail’le bağlantı kurduğu aktarıldı. Şehbazi’nin üst düzey İranlı yetkililerin kimlikleri ve hareketleri hakkında bilgi satmayı teklif ettiği, karşılığında ise kendisi ve ailesine ABD’de daimi ikamet hakkı ile 120 milyon dolar nakit ya da kripto para talep ettiği tespit edildi.
Şubat 2024’te bir Mossad görevlisinin talebi üzerine, Şehbazi ve Fikri’nin Skype üzerinden İsrailli yetkililerle görüşerek istihbarat aktardıkları bildirildi. Daha sonraki süreçte “Sami Benjamin Michael” kod adlı Mossad mensuplarıyla da temas kuran Şehbazi’nin, Mossad tarafından eğitim aldığı da raporlara yansıdı.
İsmail Fikri’nin yakalanmasının ardından gözaltına alınan Şehbazi’nin, sorgu sırasında suçunu kabul ettiği belirtildi.
































