Sabah saatlerinde gerçekleştirilen kahvaltı programıyla başlayan ziyaretlerde, günün çalışma planı ve ilçe gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Programa İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in yanı sıra Küçükçekmece İlçe Sorumlusu Nihat Tokuş, İlçe Başkanı Fuat Asan, Halkla İlişkiler Başkanı Muzaffer Baylan, Medya Başkanı Gökhan Döner, Teşkilat Başkanı İmdat Balcı, Kadın Kolları Başkanı Beyhan Cengiz, Siyasi İşler Başkanı Cezmi Allahverdi, Ekonomi İşleri Başkanı Ergül Demir, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Kın, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Sarıkaya ve teşkilat mensupları katıldı.
STK Ziyaretleri Gerçekleştirildi
Heyet, öğle namazını Siteler Camii’nde eda ettikten sonra ilk olarak AKON Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette AKON Dernek Başkanı Yasin Uluhan, derneğin faaliyetleri, sosyal projeleri ve bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yasin Uluhan, Doğan Bekin’e yürüttüğü siyasi çalışmalar ve saha faaliyetleri nedeniyle başarı dileklerini iletti.
Program kapsamında daha sonra BÜNDER Derneği ziyaret edildi. Burada kısa süre önce yakınlarını kaybeden dernek Başkanı Veysel Yahşi’ye taziye ziyaretinde bulunuldu. Yeniden Refah Partisi heyeti, Yahşi ailesine başsağlığı dileklerini ileterek acılarını paylaştı.
Ardından MUS-DER Derneği’ne geçen heyet, dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede sivil toplum kuruluşlarının toplum üzerindeki etkisi, yerel yönetimlerin çalışmaları ve siyasetin toplumla kurduğu ilişki üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Esnafın Gündeminde Ekonomik Sıkıntılar Vardı
STK ziyaretlerinin ardından Küçükçekmece’nin çeşitli noktalarında esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. İş yerlerini tek tek dolaşan Milletvekili Doğan Bekin ve beraberindeki heyet, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
Esnafın en çok dile getirdiği konuların başında ekonomik sıkıntılar, artan maliyetler, alım gücündeki düşüş ve ticarette yaşanan durgunluk geldi. Ayrıca bazı vatandaşlar, televizyon ve dijital platformlarda yayınlanan mafya içerikli dizilerin gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
Gençlerin karşı karşıya bulunduğu sosyal problemler de ziyaretlerde sıkça gündeme geldi. Özellikle uyuşturucu kullanımının son yıllarda artış göstermesinden duyulan rahatsızlık dile getirilirken, aileler ve esnaflar bu konuda daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşların sorunlarını not alan Doğan Bekin, bu taleplerin ilgili mercilere taşınacağını belirtti.
Sefaköy Meydanı’nda Vatandaşlarla Buluşma
Günün son bölümünde Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları tarafından Sefaköy Meydanı’nda gerçekleştirilen tanıtım ve üye çalışmasına katılan heyet, vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptı. Parti standını ziyaret eden vatandaşlara partinin çalışmaları hakkında bilgi verilirken, yeni üye kayıtları da gerçekleştirildi.
Vatandaşlarla yakından ilgilenen Milletvekili Doğan Bekin, Yeniden Refah Partisi’nin halkın içinde olmaya ve sorunları yerinde dinlemeye devam edeceğini ifade etti.
Fuat Asan: “Güçlü Teşkilatımızla İktidara Yürüyoruz”
Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan, gerçekleştirilen saha çalışmasının son derece verimli geçtiğini söyledi.
Asan, “Bugün milletvekilimiz Sayın Doğan Bekin ile birlikte ilçemizde çok yoğun ve verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ettik, esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Yeniden Refah Partisi olarak her zaman halkımızın yanındayız. Sorunları masa başında değil, sahada dinliyor ve çözüm önerilerimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bugün milletvekilimizi halkımızla birebir buluşturduk. Vatandaşlarımız taleplerini doğrudan kendisine iletme fırsatı buldu. Güçlü teşkilat yapımız, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle iktidara yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Yeniden Refah Partili Doğan Bekin: "Saadet Partisi ile birliktelik seçmende büyük karşılık bulur"
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, hicrethaber.com'a yaptığı açıklamalarda parti çalışmalarından olası seçim senaryolarına, Saadet Partisi ile yürütülen görüşmelerden ve gelişmelere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak sürekli sahada olduklarını belirten Bekin, yalnızca Türkiye'den değil dünyanın farklı ülkelerinden de Yeniden Refah Partisi'ne yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Bekin, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çeşitli devletlerin diplomatik temsilcilerinin partiye ziyaretlerde bulunduğunu ve partinin politikaları hakkında bilgi aldıklarını ifade etti.
Yeniden Refah Partisi'nin teşkilat yapısının her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Bekin, 2023 Genel Seçimleri'nde yaklaşık 200 bin üye ile yüzde 3 oy aldıklarını, yerel seçimlere ise 500 binin üzerinde üye ile girdiklerini ve oy oranlarının yüzde 7 seviyelerine ulaştığını kaydetti. Bugün itibarıyla üye sayısının 700 bine yaklaştığını belirten Bekin, partinin Türkiye'nin en büyük siyasi hareketlerinden biri haline geldiğini söyledi.
"Saadet Partisi ile görüşmeler sürüyor"
Son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen Yeniden Refah Partisi ile Saadet Partisi arasındaki olası seçim iş birliği konusunda da açıklamalarda bulunan Bekin, iki parti arasında görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.
Bekin, "Saadet Partisi ile aynı ruh kökünden geliyoruz. Söylemlerimiz ve hedeflerimiz büyük ölçüde örtüşüyor. Seçmenin beklentisi de bu iki partinin birlikte hareket etmesi yönündedir. Görüşmeler olumlu ilerliyor. Sağduyunun hakim olacağına ve ortak bir zeminde buluşulacağına inanıyorum" dedi. İki partinin ortak hareket etmesi halinde bunun seçimlerde önemli bir çarpan etkisi oluşturacağını savunan Bekin, oluşacak ittifakın Meclis'te güçlü bir temsil sağlayabileceğini ifade etti.
"Erken seçim ihtimali göz ardı edilmemeli"
Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bekin, erken seçim ihtimalinin tamamen dışlanamayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda siyasi kulislerde çeşitli değerlendirmelerin yapıldığını belirten Bekin, seçimlerin 2027 Kasım veya 2028 Nisan döneminde yapılabileceğinin konuşulduğunu ancak baskın seçim ihtimalinin de bulunduğunu ifade etti. Ekonomik gelişmelerin seçim takvimi üzerinde belirleyici olacağını dile getiren Bekin, iktidarın ekonomik sorunları aşması halinde daha erken bir seçim kararı alabileceğini öne sürdü.
































