Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, devletin afetin yaşandığı ilk günden bu yana sahada olduğunu vurguladı. Adıyaman’daki Emlak Konut Meydan Projesi şantiyesinde incelemelerde bulunan Kurum, konut ve iş yerlerinin büyük bölümünün tamamlandığını, eylül ayı içerisinde Adıyaman’da konut teslimlerinin tamamlanacağını açıkladı.
Bakan Kurum, “O sözü tutarak Kent Meydanı ve Cami Çevresi Çarşı Projeleri’mizin ilk etabını hızlıca tamamladık ve açtık. Kalan kısmı da bir an evvel bitirmek için canla başla çalışıyoruz. Adıyaman’da ticaretin kalbi buradan atacak, tarih, kültür ve sanat burada buluşacak” dedi.
Gölbaşı’nda İmar Çalışmaları Tamamlandı
Kurum, Gölbaşı ilçesinde 450 hektarlık alanda yürütülen imar planlama çalışmalarının ve mülkiyet düzenlemelerinin tamamlandığını duyurdu. Yerinde dönüşüm için hibe ve kredi desteklerinin ağustos sonuna kadar devam edeceğini belirten Kurum, “Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“Bileği Bükülmez Bir Dayanışma Gösterdik”
Deprem bölgesinde verilen sözlerin hızla yerine getirildiğini söyleyen Kurum, “Deprem bölgesinin her metrekaresinde devlet çalışmıştır, millet kazanmıştır. Başarısız olmamızı bekleyen kim varsa kaybetmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle nasıl bileği bükülmez bir dayanışma içinde olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
“Her Şehrimiz Küllerinden Yeniden Doğacak”
Deprem bölgelerinin yeniden ayağa kalkması için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Kurum, “Tek arzumuz, 11 ilimizin yaralarını tamamen sarması, her şehrimizin küllerinden yeniden doğmasıdır. Bu hedeflere milletimizin güveni ve dualarıyla ulaşacağız” dedi.
Eleştirilere de yanıt veren Kurum, “Deprem bölgesine gelmeyen, bir çivi çakmayan, afetzedelerin elini tutmayan bu duyguyu bilemez. Kimin taş üstüne taş koyduğunu, kimin sadece laf ürettiğini milletimiz görüyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, Türkiye’nin gücünü ve deprem bölgesindeki çalışmalardaki kararlılığını vurgulayarak, “Türkiye’nin bu gücünü ya kabulleneceksiniz ya kabulleneceksiniz. Bundan sonra söylenecek her kelime söz israfı olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
































