AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yabancı bir basın kuruluşuna verdiği demeç üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Çelik, Özel’in açıklamalarını “dış vesayet arayışı” olarak nitelendirerek dikkat çeken ifadeler kullandı.
Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede CHP ve Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulundu. Çelik, Özel’in Türkiye’deki seçim sistemi ve siyasi yapıya ilişkin ifadelerini hedef alarak, bu yaklaşımın “rejim krizi üretme siyaseti” olduğunu savundu.
Açıklamasında CHP’nin siyasi tarihine de atıfta bulunan Çelik, partinin sık sık “rejim krizi” söylemi üzerinden siyaset ürettiğini iddia etti. Bu yöntemin artık iç politikada karşılık bulmadığını öne süren Çelik, Özgür Özel ve ekibinin bu kez “dış vesayet” arayışına yöneldiğini ifade etti.
Çelik, Türkiye’nin demokratik seçim sistemiyle yönetildiğini ve millet iradesinin güçlü şekilde sandığa yansıdığını belirterek, bu yapının sorgulanmasının doğru olmadığını dile getirdi. CHP’nin bu söylemlerle siyasi karşılık bulamadığını savundu.
NATO ve Türkiye’nin uluslararası rolüne ilişkin değerlendirmelere de değinen Çelik, Türkiye’nin ittifak içindeki konumunun güçlü ve belirleyici olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel güvenlikte önemli bir aktör haline geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yapılan değerlendirmelere de tepki gösteren Çelik, Erdoğan’ın uluslararası alanda yakından takip edilen bir lider olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız tüm dünyanın sözünü dikkatle izlediği bir liderdir” ifadelerini kullandı.
Çelik, Özgür Özel’in “toplumsal ve siyasi çalkantı” ifadelerini de eleştirerek, Türkiye’de istikrarın sürdüğünü, asıl iç çekişmenin CHP içinde yaşandığını iddia etti.
Açıklamasının sonunda ise Özgür Özel’in söylemlerini “çarpık zihniyet” olarak nitelendiren Çelik, bu tür ifadelerin siyasi karşılığının olmadığını ve milletin iradesine güvenin esas olduğunu vurguladı.































