Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Yeniden Refah Partisi'nden "Doğu Akdeniz" Açıklaması: "Türkiye'nin Suriye, KKTC ve Filistin ile Deniz Yetki Anlaşmaları Kaçınılmazdır"
SİYASET
Yayınlanma: 15 Ocak 2025 - 20:02

Yeniden Refah Partisi'nden "Doğu Akdeniz" Açıklaması: "Türkiye'nin Suriye, KKTC ve Filistin ile Deniz Yetki Anlaşmaları Kaçınılmazdır"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, bugün düzenlediği basın toplantısında, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Bekin, Türkiye’nin Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Filistin ile deniz yetki anlaşmaları yapmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

SİYASET
15 Ocak 2025 - 20:02
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeniden Refah Partisi'nden
Basın toplantısında İsrail'in Gazze, Lübnan ve Suriye’ye yönelik işgal politikalarına dikkat çeken Bekin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) hızla silahlandırılması ve Yunanistan’ın Adalar Denizi’nde uluslararası hukuku hiçe sayarak adaları silahlandırma girişimlerini de eleştirdi. Bekin, bu adımların bölgede vahim sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

"Yunanistan ve GKRY’nin Çabaları Boşa Çıkarılmalı"

Doğan Bekin, Yunanistan ve GKRY’nin Mısır ile imzaladığı deniz yetki anlaşmalarını hatırlatarak, Türkiye’nin bu süreçten dersler çıkarması gerektiğini vurguladı. Bekin, Türkiye’nin Libya ile 2019 yılında yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) Anlaşması’na benzer bir anlaşmayı Suriye ile de vakit kaybetmeden imzalaması gerektiğini dile getirdi. Böyle bir adımın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki stratejik gücünü artıracağına ve bölgedeki hidrokarbon yataklarının daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacağına dikkat çekti.

Bekin ayrıca, Türkiye ile Suriye arasında olası bir MEB anlaşması ihtimaline yönelik Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) kanadından gelen tepkilere de değindi. Yunanistan’ın, Türkiye ile Suriye arasında imzalanacak herhangi bir deniz yetki anlaşmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia ettiğini belirten Bekin, bunun Türkiye’nin bölgedeki etkisini kırmaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

"Türkiye Kararlı Adımlar Atmalı"

Bekin, Yunanistan ve GKRY’nin Avrupa Birliği üzerinden diplomatik çabalarını artırdığına dikkat çekerek, Türkiye’nin bu çabaları boşa çıkarmak için kararlı bir politika benimsemesi gerektiğini ifade etti. “Sevilla Haritası üzerinden Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planları yapan Yunanistan ve GKRY’nin bu girişimlerinin engellenmesi elzemdir” diyen Bekin, hükümetin bölgede jeostratejik ve jeopolitik dengeleri iyi okuyarak adım atması gerektiğini belirtti.

Bekin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını koruma noktasında net bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgularken, KKTC ve Filistin ile yapılacak deniz yetki anlaşmalarının da bölgedeki dengeleri Türkiye lehine değiştireceğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi’nin açıklaması, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruma noktasında yeni bir yol haritası sunarken, hükümetin bu konuda izleyeceği politikaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapılan Basın Toplantı Metni

“TÜRKİYE’NİN SURİYE, KKTC VE FİLİSTİN İLE DENİZ YETKİ ANLAŞMALARI ARTIK KAÇINILMAZDIR.”

Son dönemde Siyonist İsrail’in Gazze, Lübnan ve Suriye’ye yönelik işgal politikaları, GKRY’nin hızla silahlandırılması ve Yunanistan’ın Adalar Denizi’nde yer alan bazı adaların statüleri anlaşmalarla kayıt altına alınmışken, uluslararası hukukun hiçe sayılarak Yunanistan tarafından silahlandırılma girişimleri artık vahim boyutlarda seyretmektedir.

Bütün bunlara ilaveten yakın geçmişte Türkiye’nin Mısır ve Suriye ile yaşadığı sorunları fırsata çeviren Yunanistan ve GKRY’nin Mısır ile imzaladıkları deniz yetki anlaşmaları uluslararası hukuk açısından tartışma konusu oluşturmuştu.

Hükümetin Mısır örneğinden dersler çıkararak hiç vakit kaybetmeden Libya Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti ile 2019'da imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasının bir benzerini Suriye ile de imzalaması Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hareket alanını büyük ölçüde güçlendireceği gibi Doğu Akdeniz hidrokarbon yataklarının daha rasyonel kullanılmasını da sağlayacağı muhakkaktır.

Türkiye ile Suriye arasındaki muhtemel Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasının yapılma ihtimalinin seslendirildiği bu dönemde Yunanistan Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililerin bu gelişmelere yönelik yaptıkları açıklamalar ve Avrupa Birliği nezdinde ortaya koymaya çalıştıkları hamleleri çok iyi okumak gerekir düşüncesindeyiz.

Yunan Hükümet yetkililerinin, Türkiye’nin Suriye ile MEB anlaşması imzalamasının uluslararası boyutta hiçbir geçerliliğinin olmayacağı ve uluslararası hukuki çerçevede yasal dayanaktan yoksun olacağı yönündeki tutumları Türkiye’nin bu girişimini engellemeye yönelik olup, hükümetin bu konuda kararlı adımlar atması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türkiye’nin bu yaklaşımı konusunda Avrupa Birliği nezdinde diplomatik çabalarda bulunmaları hiç şüphesiz Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yeni güç dengesindeki etkinliğini kırmaya yönelik hamledir.

Ez cümle, bölgemizdeki jeostratejik ve jeopolitik hassas dengeler yeniden şekillenirken, Türkiye’yi Sevilla Haritası ile Antalya Körfezi’ne hapsetmeye çalışan ve bu konuda Avrupa Birliği ülkeleri nezdinde çalışmalar yapan Yunanistan ve GKRY’nin bu çabalarını boşa çıkarmak adına, hükümetin deniz yetki alanları konusunda kararlı bir politika ortaya koymasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar:
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar: "En Düşük Emekli Aylığı 40 Bin Lira Olmalı"
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
Çok Okunan Haberler
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri Cunta Hazırlığını Gözler Önüne Serdi
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli...
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li İsimlere
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li...
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye Sadece %16.!
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye...
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na Atandı
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl...
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:...
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den Gençlere Moral Ziyareti
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den...
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin:
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin: "Bu Sokaktan Geçemiyoruz!"...
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El Yakıyor!
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El...
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen Atandı
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen...
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında...
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar:
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar: "En Düşük...
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan BRICS Zirvesi’nde Kritik Uyarı: “İsrail’in Saldırganlığı Küresel Sonuçlar Doğurur”
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan BRICS Zirvesi’nde Kritik Uyarı:...
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Özgür Özel’e Sert Tepki: “Sokak Vesayetinin Dili”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Özgür Özel’e Sert Tepki:...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Remzi Çayır’dan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a Ziyaret
Remzi Çayır’dan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a Ziyaret
Ateşkes Anlaşması: Gazze Halkı ve Filistin Direnişinin Zaferi
Ateşkes Anlaşması: Gazze Halkı ve Filistin Direnişinin Zaferi

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim