Feyzullah Çürük açıklamasına şu sözlerle başladı:
“Bugün burada, milletimizin birlik ve dirayet sınavı verdiği, karanlık bir gecenin yıldönümünde, 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir aradayız. 15 Temmuz; ana-babayı evlâdından, eşleri birbirinden ayıran, cennet güzeli yavruları yetim ve öksüz bırakan, dünya hayatındaki güzellikleri âhirete erteleyen ağır bir gündür.”
“Şehâdet Sevdalılarını Allah’la Buluşturan, Hainleri Maskesiz Bırakan Bir Gün”
Çürük, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi olmadığını, inançlara, iradeye ve bağımsızlığa karşı yapılan büyük bir saldırı olduğunu dile getirerek şunları ifade etti:
“15 Temmuz; şehâdet sevdâlılarını Allah Teâlâ ile buluşturan, perde arkasında düşmanlık edenlerin maskelerini yırtan, korkak hâinlerin elindeki silahları alıp gerçek sahiplerine, yani bu aziz millete veren büyük ve şerefli bir gündür.”
“Bu Millet Yediden Yetmişe Ayağa Kalktı”
Çürük, o gece halkın gösterdiği direnişin dünya tarihine geçen bir iman, cesaret ve basiret örneği olduğunu vurguladı:
“O gece yaşananlar, sadece tanklara karşı bir duruş değil, korkuya, teslimiyete ve yılgınlığa karşı bir başkaldırıdır. Kadınıyla, erkeğiyle, doğusuyla batısıyla milletimiz yediden yetmişe ayağa kalkmıştır. Yazılan destan, eşi benzeri az görülmüş bir iman mücadelesidir.”
“Tankla Değil, Ahlakla ve Kardeşlikle Güçlü Oluruz”
Feyzullah Çürük, Saadet Partisi olarak darbeye, vesayete, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı olduklarını vurgulayarak, gerçek gücün ahlak ve adaletle geleceğini belirtti:
“Bizler Saadet Partisi olarak her zaman olduğu gibi bugün de her türlü darbeye, vesayete, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşıyız. Bir toplumun gerçek gücü sadece tankla, tüfekle değil, adaletle, ahlakla ve kardeşlikle korunur.”
“Merhum Erbakan Hocamızın Gösterdiği Yoldayız”
Çürük, mesajında Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da anarak, onun gösterdiği medeniyet mücadelesi çizgisinde yürüdüklerini belirtti:
“Merhum Erbakan Hocamız, bize sadece siyaseti değil, medeniyet mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğini de öğretti. Darbeye de, vesayete de, adaletsizliğe de ilk karşı çıkanlardan oldu. Hep şunu söyledi: ‘Bir ülkede adalet yoksa, inanç özgürlüğü yoksa, ehliyet ve liyakat yoksa, o toplum tehdit altındadır.’”
“15 Temmuz’un Mesajını Yaşatmak Hepimizin Görevidir”
Çürük, konuşmasının sonunda 15 Temmuz’un mesajının yalnızca hatırlanmakla kalmaması, hayatın her alanında yaşatılması gerektiğine işaret etti:
“Bize düşen görev sadece anmak değil; adaleti hâkim kılmak, milleti ayrıştırmadan kucaklamak, emaneti ehline vermek ve en önemlisi kardeşliğimizi güçlendirmektir.”
“Rabbim Bu Millete Bir Daha Böyle İmtihan Yaşatmasın”
Duygusal mesajında dualarla sözlerini tamamlayan Çürük şöyle dedi:
“Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi çetin bir imtihan yaşatmasın. Hain tuzakları, kuranların başına çevirsin. Mazluma kol-kanat geren, zâlime en sert yüzünü gösteren bu milleti iki cihanda âzîz eylesin. 15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”































