Mardin'de "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Erkek öğrenciler Türkiye Finali" Düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Erkek öğrenciler Türkiye Finali", Mardin'in Artuklu ilçesindeki Mahmut Fevzi Yedikardeş Camii'nde gerçekleştirildi. Final yarışmasının açılışında, Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Beliktay, Kur'an-ı Kerim'i okudu ve dua etti. Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, burada yaptığı konuşmada, farklı illerden gelen ve bölgelerdeki ilk olan Mardin'de ağırladıklarını belirtti. Türkmen, Mardin'de yapılan yarışmada tüm temsili olarak birinci ilanını ifade etti.
"Kuran'ın Hizmetkarları Hepsi Birinci"
Müftü Türkmen, yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm birincilerin sayıldığını belirterek şunları söyledi: "Her yarışmanın birincisi olur, ama bu yarışmaya katılan kardeşlerimizin hepsi birincidir, çünkü onlar Kuran'ın hizmetkarıdır. Kuran'ı okumak, anlamak ve ezberlemek için yarışıyorlar. Kuran'ı usulüne uygun olarak daha güzel okumak için birbirleriyle yarışacaklar. Biz şimdiden hepsini birinci ilan ediyoruz. Kuran'ın olduğu ve okunduğu ortam şifa ve rahmet kaynağıdır. Bizlere bu güzel günü yaşatan, erkekler finalini ilimize layık gören Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kardeşlerimize de başarılar diliyorum."
Birincilik Samsun'dan Muhammed Ali Karmil'e Gitti
Yarışmaya katılanlar arasında Samsun'dan Muhammed Ali Karmil birinci oldu. Karmil'e 2 tam altın hediye edildi. İkinci olan Bursa'dan Muhammed Fatih Karakaya ise 1 tam altın, üçüncü olan Bitlis'ten Musab İlci'ye ise yarım altın takdim edildi. Diğer yarışmacılar ise çeyrek altınla ödüllendirildi.
Programa Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, Mardin'deki manevi atmosferin güzelliğini yansıtırken, yaşadığı için muhteşem bir gün oldu.