Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
  1. Haberler
  2. İSLAM
  3. Küçükçekmece'de 180 Hafız İçin Görkemli İcazet Merasimi yapıldı.
İSLAM
Yayınlanma: 06 Ekim 2024 - 15:46

Küçükçekmece'de 180 Hafız İçin Görkemli İcazet Merasimi yapıldı.

Küçükçekmece Atakent Hz. Osman Camisi’nde, ilçedeki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için icazet töreni düzenlendi.Merasim, hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve katılımcıların manevi duygularını doruğa çıkardı. İlçede hafızların yetişmesi için verilen emekler ve bu alandaki katkılar, törende övgüyle karşılandı. Hafızların Kur’an ilmine verdikleri önem ve azim dolu çalışmaları, Küçükçekmece halkı ve protokol üyeleri tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

İSLAM
06 Ekim 2024 - 15:46
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 

 

Küçükçekmece Müftülüğü tarafından düzenlenen 180 Hafız İçin İcazet Merasimi, yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferle gerçekleştirildi. İlçenin önemli isimleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hafızların başarılarını kutlamak için bir araya geldi.

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Küçükçekmece ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık,Diyanet-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Yaşar Çintimar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Feyzullah Çürük ile yönetim kurulu üyeleri, törene katılım gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Küçükçekmece temsilcisi Ferhat Çakıcı ve Fetih 1453 Derneği yönetimi de programa destek verdi.

Törende, hafızların yetişmesinde emeği geçen hocalar ve aileler için duyulan minnettarlık dile getirildi. Hafızlar, tören sırasında okudukları Kur'an tilaveti ile dinleyenlere manevi bir atmosfer yaşattı. .

Küçükçekmece Kaymakam Mustafa Anteplioğlu ,Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Küçükçekmece Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık,'in yaptıkları konuşmalarda, ilçenin manevi değerlerini yücelten ve gelecek nesillere aktaran bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, hafızların eğitim süreçlerinde emeği geçen tüm öğreticilere teşekkürlerini ilettiler. Törene katılan siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri de, Kur'an-ı Kerim’e hizmet etmenin ve bu hizmeti desteklemenin önemine dikkat çekerek, hafızları tebrik etti.

Reisul Kurra Ramazan Pakdil hocanın yönettiği tören, hafızlarımızın başarılarını taçlandırırken, onlara emek veren kıymetli hocalar ve aileler de bu anlamlı günde hazır bulundu.Etkinlik, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirildi ve ilçede büyük bir coşku ile karşılandı.

Kur'an Bülbülleri ile Coşkulu Anlar

Merasimde, hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan bu gençlerin her biri, titizlikle yetiştirilmiş birer Kur’an bülbülü olarak sahnede yer aldı. Hafızların yanı sıra, onları yetiştiren hocalar ve hafızlık yolunda destek veren aileler de bu başarıyı kutlamak için merasimde hazır bulundu.

Müftü Palabıyık’tan Teşekkür Mesajı.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü tarafından Atakent Hz. Osman Camisi'nde düzenlenen icazet merasiminde, Kur'an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlık eğitimini tamamlayan 180 öğrenci için  Törende konuşma yapan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, hafızların yetişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve dualarla geleceğe dair temennilerini dile getirdi.

Palabıyık, ülkenin manevi değerlerinin altını çizerek, “Rabb’im hiçbir zaman ülkemizi, milletimizi zor durumda bırakmasın,” dedi. Ayrıca hafızlık eğitiminin önemine değinerek, “Bugün manevi ordularımızdan 180 evladımızın icazet merasimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu büyük bir mutluluk ve şeref. Rabb’im bu şereften bizleri mahrum eylemesin,” ifadelerini kullandı.

Törende, Palabıyık, gelecek günlerde düzenlenecek kız öğrenciler için yapılacak icazet programına da dikkat çekti. "Perşembe günü de 60 kız öğrencimizin icazet programlarını yapacağız," dedi.

Müftü Palabıyık, hafızları yetiştiren hocaları, ailelerini ve bu sürece destek veren herkesi tebrik ederek, "Bu başarı, yalnızca bugüne mahsus değil. İlçemizde daha nice hafız yetişecek. Belediyeden sivil toplum kuruluşlarına, tüm kurumların desteğiyle bu sonucu elde ettik. Bu emeklerle daha büyük başarılar gelecektir," şeklinde konuştu.

Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, “Bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza, ailelerine ve programa katılan tüm misafirlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Müftü Palabıyık, aynı zamanda hafızlık eğitiminin önemine vurgu yaparak, bu tür programların devam edeceğini ifade etti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de hafızların yetişmesinde emeği geçen hocaları, aileleri ve destek veren tüm kurumları tebrik etti. Çebi, “Bu başarı, yalnızca hafızlarımızın değil, onları yetiştiren tüm anne babalarımızın ve hocalarımızın eseridir,” dedi. Çebi, hafızların İslam âlemine ve Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını diledi.

Küçükçekmece’deki Hafızlık Töreninde Sudanlı Öğrenciler de Yer Aldı

Küçükçekmece’de düzenlenen 180 hafızın icazet merasimi, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin başarılarını da gözler önüne serdi. Törene katılan Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, hafızlığın zorluğunu ve gerektirdiği fedakârlıkları vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Anteplioğlu, hafızların arasında Sudan'dan gelen ve hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin de bulunduğunu belirterek, “Bu, sadece ülkemiz için değil, İslam dünyası için de çok kıymetli bir olay. Milli ve manevi değerlerimizin en büyük temsilcilerinden olan hafızlarımızın yetişmesi hepimiz için bir gurur kaynağıdır,” dedi.

Kaymakam Anteplioğlu, konuşmasında hafızlık eğitiminin toplumun manevi geleceği açısından önemine değinerek, "İnşallah daha fazla hafız yetişecek ve bu evlatlarımız dinimize, değerlerimize sahip çıkacak. Bugün burada emeği geçen herkese, özellikle anne ve babalara, hocalarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin, hafız olmanın kolay bir süreç olmadığını vurguladı. Şahin, “Hafızlık, büyük bir özveri ve sabır gerektiren bir eğitimdir. Bugün bu başarıyı elde eden evlatlarımızı, onları yetiştiren hocalarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum,” dedi. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafızlık çalışmalarına verdiği öneme değinen Şahin, başkanlığın bu süreçte sunduğu katkıları ve yapılan projeleri anlattı.

Şahin, hafızların manevi dünyadaki önemine dikkat çekerken, onları destekleyen ailelere ve hocalara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Küçükçekmece’de hafızlık geleneğinin güçlenmesi adına düzenlenen icazet töreni, ilçede manevi bir atmosfer yarattı. Hafızlar, kendilerine sunulan bu özel günün gururunu yaşarken, topluma da büyük bir dini ve kültürel zenginlik kattılar.

Konuşmaların ardından, 180 hafız, Şeyhü'l Kurra Ramazan Pakdil’in riyasetinde icazetlerini aldı. Tören, hafızların duaları ve tebriklerle sona erdi.

Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ilçe halkının gönlünü kazandı.

Belediye Başkanı Kemal Çebi, Müftü ile görüştükten sonra kısa bir konuşma yaparak programdan ayrıldı. Çebi’nin, hafızlar salona girmeden ayrılması, programı takip eden vatandaşlar tarafından eleştirildi. Katılımcılar, Çebi’nin Karadenizli ve Trabzonlu olması dolayısıyla böyle manevi değeri yüksek programlara daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini belirtti. Bazı vatandaşlar, “En azından hafızlara küçük bir hediye takdim edebilir ya da onları dinleyebilirdi” şeklinde tepki gösterdi. Küçükçekmece Belediyesi'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Çebi'nin Bayrampaşa'daki cenaze programı önceden planlanmış olup, bu sebeple hafızlık programından erken ayrılmasının zorunlu olduğu dile getirildi. Ancak, bazı vatandaşlar bu durumu yeterli bulmadıklarını ve belediyenin etkinlik öncesinde daha açık bilgilendirme yapması gerektiğini savundular.

Programda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı ve yönetiminin, Müftülük tarafından davet edilmelerine rağmen programa katılmamaları oldu.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan aygün ,Mustafa Kuzugüden ve Danışman  Nesim Özçiçek,  katıldığı görüldü.

Ancak, programın en büyük takdirini Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu topladı. Kaymakam Anteplioğlu, programın başından sonuna kadar etkinliği dikkatle takip ederek, hafızları tebrik etti ve sponsorlar tarafından alınan hediyeleri hafızlara takdim etti. Hafızlarla birebir ilgilenen ve onları onurlandıran Anteplioğlu, ilçe halkının gönlünü kazandı.

HİCRETHABER / AHMET CEKİN

2024/10/18987276231728285508.jpg
2024/10/11763578291728285507.jpg
2024/10/19421431101728219865.jpg
2024/10/17154032841728219867.jpg
2024/10/5875365091728219863.jpg
2024/10/12142029101728219866.jpg
2024/10/8930267861728219863.jpg
2024/10/2390898151728219866.jpg
2024/10/1804137831728219865.jpg
2024/10/8239766201728219864.jpg
# 180 Hafız# Küçükçekmece# Küçükçekmece Kaymakamı# Küçükçekmece Belediye# Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim# Küçükçekmece ilçe Müftü# Saadet Partisi# Milliyetçi Hareket Partisi
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Nazmi Koç
9 ay önce

Rabbim sayılarını artırsın, aile ve hocalarından Allah razı olsun. Tüm hafız kardeşlerimin gözlerinden ayrı ayrı saygı ile öpüyorum.

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma Yarattı: Tepkiler Büyüyor
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma Yarattı: Tepkiler Büyüyor
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik: "Bir Yudum Su, Binlerce Dua"
Diyanet-Sen'den Sert Tepki:
Diyanet-Sen'den Sert Tepki: "Kutsallarımıza Hakaret Edenler En Ağır Cezayı Alsın, Leman Dergisi Kapatılsın"
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Çok Okunan Haberler
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri Cunta Hazırlığını Gözler Önüne Serdi
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli...
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li İsimlere
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li...
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye Sadece %16.!
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye...
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na Atandı
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl...
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:...
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den Gençlere Moral Ziyareti
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den...
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin:
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin: "Bu Sokaktan Geçemiyoruz!"...
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El Yakıyor!
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El...
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen Atandı
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen...
İlginizi Çekebilir
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma Yarattı: Tepkiler Büyüyor
Ayasofya Tabelasındaki “Cami” İbaresinin Kaldırılması Tartışma...
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:...
Diyanet-Sen'den Sert Tepki:
Diyanet-Sen'den Sert Tepki: "Kutsallarımıza Hakaret Edenler En Ağır...
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına...
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını Kimse Kabul Edemez”
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını...
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla Oynamayın”
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla...
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle...
İsmailağa Vakfı’ndan Sert Tepki: “Mukaddesatımıza Yapılan Bu Saldırıyı Lânetliyoruz!”
İsmailağa Vakfı’ndan Sert Tepki: “Mukaddesatımıza Yapılan Bu...
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki:
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki: "Peygamberimize Yapılan Hakaret Bu Milletin...
Esad: İran İsrail’e Dersini Verdi
Esad: İran İsrail’e Dersini Verdi

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim