İstanbul Küçükçekmece’de faaliyetlerini sürdüren İlim Yayma Cemiyeti Küçükçekmece Şubesi, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yetim ve öksüz çocukları unutmadı. Düzenlenen sosyal sorumluluk organizasyonu kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafetler temin edilerek hem gönüllere dokunuldu hem de bayram coşkusu erkenden yaşatıldı.
Bayramların; paylaşma, merhamet, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yoğun hissedildiği özel zamanlar olduğuna dikkat çeken cemiyet yetkilileri, çocukların bayrama mutlu ve huzurlu bir şekilde girmesinin en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.
Bayramlık Sevinci Çocukların Yüzüne Yansıdı
Gerçekleştirilen yardım organizasyonunda çocuklar, kendileri için hazırlanan bayramlık kıyafetler arasından beğendiklerini seçme imkânı buldu. Bu süreçte yaşanan mutluluk ve heyecan, etkinliğin en anlamlı anlarını oluşturdu.
Aileler ise yapılan destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür sosyal yardımların hem çocuklar hem de toplum açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Özellikle ekonomik zorluk yaşayan aileler için bu tür organizasyonların bayramı daha anlamlı hale getirdiği belirtildi.
“En Büyük Bayram Sevinci Çocukların Gülümsemesidir”
Cemiyet yetkilileri yaptıkları açıklamada duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Yetim ve öksüz kardeşlerimizin yüzündeki mutluluk, bizim için en büyük bayram sevincidir. Paylaşmanın bereketine inanıyor, çocuklarımızın yalnız olmadığını hissettirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.”
Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Devam Ediyor
Küçükçekmece İlim Yayma Cemiyeti, yalnızca bayram dönemlerinde değil yıl boyunca eğitim, yardımlaşma ve sosyal destek alanlarında çeşitli faaliyetler yürütmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı amaçlayan çalışmalar, toplumda dayanışma kültürünün güçlenmesine katkı sağlıyor.
HİCRETHABER//AHMET ÇEKİN





























