Hayır Zinciri İnsani Yardım Derneği'nden Muharrem Ayına Yakışan Anlamlı Aşure Programı
İyilik ve dayanışmayı toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen Hayır Zinciri İnsani Yardım Derneği, Muharrem ayının manevi iklimini yaşatmak amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı. Dernek tarafından 9 Temmuz 2026 Perşembe günü düzenlenen aşure programı, gönüllüler, hayırseverler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirildi.
Muharrem Ayının Bereketi Aynı Sofrada Paylaşıldı
Muharrem ayının paylaşma, bereket, kardeşlik ve dayanışma anlayışını yaşatmayı amaçlayan programda hazırlanan aşureler katılımcılara ikram edilirken, toplumun farklı kesimlerinden insanlar aynı sofrada buluşarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi.
Kısa Sürede Örnek Çalışmalara İmza Attı
2025 yılında Şenay Duygun tarafından kurulan Hayır Zinciri İnsani Yardım Derneği, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen gerçekleştirdiği sosyal yardım faaliyetleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.
Gönüllülerin özverili çalışmaları ve hayırseverlerin destekleriyle faaliyetlerini sürdüren dernek, bugüne kadar birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak gıda, giyim, eğitim ve temel yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli projeleri hayata geçirdi. Toplumda yardımlaşma kültürünün güçlenmesine katkı sunan dernek, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla vatandaşların takdirini kazanıyor.
Aşure Programına Yoğun Katılım
Muharrem ayının manevi değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen programa dernek gönüllülerinin yanı sıra hayırseverler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program boyunca büyük kazanlarda özenle hazırlanan aşureler misafirlere ikram edilirken, paylaşmanın ve dayanışmanın toplum hayatındaki önemi bir kez daha vurgulandı. Samimi ortamda gerçekleşen etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar her yaştan vatandaş aynı sofranın etrafında buluşarak kardeşlik duygularını pekiştirdi.
Katılımcılar, Muharrem ayının manevi atmosferini birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşırken, etkinlik boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.
Başkan Şenay Duygun: "İyiliğin Çoğalması İçin El Ele Çalışıyoruz"
Programda konuşan Hayır Zinciri İnsani yardım derneği Başkanı Şenay Duygun, derneğin kuruluşundan bu yana tek hedeflerinin ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak olduğunu ifade etti.
Duygun, gönüllüler ve hayırseverlerle birlikte yardımlaşma kültürünü yaşatmak için büyük gayret gösterdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:"İyiliğin çoğalması için gönüllülerimiz ve hayırseverlerimizle el ele vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muharrem ayının bereketini ve paylaşma ruhunu hep birlikte yaşamak istedik. Programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz."
Dayanışma Kültürünü Güçlendirmeye Devam Ediyor
Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle geniş kitlelerin takdirini kazanan Hayır Zinciri İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor.
Dernek, gıda, giyim, eğitim ve temel yaşam ihtiyaçlarına yönelik yardım faaliyetlerini artırarak sürdürmeyi hedeflerken, toplumda paylaşma ve yardımlaşma bilincinin güçlenmesine katkı sunmayı amaçlıyor.
Aşure Programı Gönüllerde İz Bıraktı
Muharrem ayının manevi ikliminde gerçekleştirilen aşure programı, yalnızca bir ikram etkinliği olmanın ötesinde; paylaşmanın, kardeşliğin, sevginin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak katılımcıların hafızalarında yer etti.
Etkinlik sonunda vatandaşlar, bu tür organizasyonların toplumsal birlik ve beraberliğin güçlenmesine önemli katkılar sunduğunu belirterek organizasyonda emeği geçen Hayır Zinciri İnsani Yardım Derneği yönetimine, gönüllülerine ve hayırseverlere teşekkür etti.
HicretHaber: Yaşar GÜLBAHAR































