• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Kaçtı
Ümraniye'de AVM'deki Kafeye Silahlı Saldırı! 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Kaçtı
Terme'de Halk Oyunları Şenliği Coşkusu Başladı! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ekipler Buluştu
Terme'de Halk Oyunları Şenliği Coşkusu Başladı! Türkiye'nin Dört Bir Yanından Ekipler Buluştu
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
Türk Kızılay Alaca'da 3 Günde 36 Ünite Kan Topladı
HÜSEYİN ADALAN KİMDİR?
HÜSEYİN ADALAN KİMDİR?
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken Yaralandı
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken Yaralandı
Tekirdağ'da Denize Girmek 2 Gün Yasaklandı! Saray İlçesi İçin Kritik Karar
Tekirdağ'da Denize Girmek 2 Gün Yasaklandı! Saray İlçesi İçin Kritik Karar
Yaz Yolculuğu Öncesi Kritik Uyarı: Araç Sahipleri Bu Kontrolleri Mutlaka Yaptırmalı
Yaz Yolculuğu Öncesi Kritik Uyarı: Araç Sahipleri Bu Kontrolleri Mutlaka Yaptırmalı
ABD Basınından Flaş İddia: İsrail'in Hedefinde İranlı İki Üst Düzey İsim Vardı
ABD Basınından Flaş İddia: İsrail'in Hedefinde İranlı İki Üst Düzey İsim Vardı
Japonya Açıklarında 6,1 Büyüklüğünde Deprem! Miyako Adası Yakınlarında Korkutan Sarsıntı
Japonya Açıklarında 6,1 Büyüklüğünde Deprem! Miyako Adası Yakınlarında Korkutan Sarsıntı
Pakistan'da Silahlı Saldırı: Hayber Pahtunhva'da 2 Polis Hayatını Kaybetti
Pakistan'da Silahlı Saldırı: Hayber Pahtunhva'da 2 Polis Hayatını Kaybetti
Kudüs'te İran Adına Casusluk İddiası! İsrailli Eli Loven Gözaltına Alındı
Kudüs'te İran Adına Casusluk İddiası! İsrailli Eli Loven Gözaltına Alındı
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
Bursa'da 5 Ayrı Hırsızlık Olayının Şüphelisi Tutuklandı
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen,Muharrem İnce'ye Sahip Çıktı
SİYASET
Yayınlanma: 27 Mart 2023 - 17:30

CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen,Muharrem İnce'ye Sahip Çıktı

CHP'den Muharrem İnce'ye hakaret ve tehdit! 'Adaylıktan çekil' dayatmasına tepki yağdı Daha iktidar olmadan karşısında duran kim varsa hedef alan CHP ve yandaşları, bu kez Muharrem İnce'ye linç kampanyası başlattı. Siyasetçi, gazeteci ve araştırmacılar CHP'nin İnce'ye yapılan 'adaylıktan çekil' dayatmasına tepki gösterdi.

SİYASET
27 Mart 2023 - 17:30
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen,Muharrem İnce'ye Sahip Çıktı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin oyu tamamlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ve yandaşlarının hedefi oldu. 

ADAY OLMASININ ARDINDAN 'ORGANİZE KÖTÜLÜK'

Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından Fazıl Say, Şahan Gökbakar, Gökhan Özoğuz, Gonca Vuslateri, İsmail Saymaz, Can Ataklı gibi isimlerden tehdit ve hakaret içerikli tepkiler geldi. 

Fazıl Say, "Kore'de 130 bin imzayı bir 'goril' bile topladı" şeklinde ifadeler kullanırken İsmail Saymaz, "Muharrem İnce, sokakta bile yürüyemez" dedi. Can Ataklı, "İhanetin bedelini ağır ödeyecek" derken, Şahan Gökbakar alaycı bir üslupla İnce'nin adaylığı konusunda alaycı bir üslup kullandı. Gökhan Özoğuz ise İnce'yi proje olmakla suçlayarak, "Siz ve geçici partiniz bir projesiniz. Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecek" diye konuştu.

İNCE'Yİ HEDEF ALANLARA TEPKİ

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, GENAR Başkanı İhsan Aktaş ve Araştırmacı Yazar Selva Tor Muharrem İnce'nin demokratik bir hakkını kullanmasını hazmedemeyenlerle ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

SEVİGEN: BU MEKTUBUN MUHATABI KILIÇDAROĞLU

CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, CHP'li eski milletvekillerinden bazılarının imza atarak mektup yazıklarını dile getirdi. Sevigen, "İnsanlara muhalefet tanımak gibi bir hoşgörüleri yok yani. İlla dediğim dedik olacak gibi bir düşünce var." dedi.

Çoğunluğun imza vermediğini belirten Sevigen, şunları söyledi:"Eski milletvekillerinin bir kısmı imza vermiş. Biz çoğunlukta olan milletvekilleri ise Muharrem İnce’ye 'çekil' diye bir imza vermedik.Kemal Bey ile milletvekilleri kendi arasında toplanmışlar; Atatürk ile kal, laiklikte kal, cumhuriyette kal vesaire diye Muharrem Bey’e mektup yazmışlar. O mektubun muhatabı Kemal bey. O sanatçı arkadaşlarımdan da rica ediyorum; bu tweetleri Kemal Bey’e atmaları lazım. Muhatapları Kemal Bey olması lazım.Muharrem Bey; genç bir adam, laikliğe ve cumhuriyete sahip çıkıyor, Atatürkçü, çağdaş, ulusal birlikten yana.Bu bakımdan serbest bırakmaları lazım. Herkesin gönlünde bir aslan yatar."

"BU SORULARA CEVAP VERİRLERSE ÜZÜLÜRLER"

100 bin imza toplamanın kolay olmadığını söyleyen Sevigen, Sinan Oğan'a da Muharrem İnce'ye de şans tanınması gerektiğini kaydetti. Muharrem İnce'ye çekilme çağrısı yapan CHP'lilere sorular yönelten Sevigen, şöyle konuştu:"Ben de onlara şunu sormak istiyorum. Bu arkadaşların hepsini çok severim, beni yanlış anlamasınlar. Ali Bacan mı, Davutoğlu mu, Karamollaoğlu mu, Meral Akşener mi, HDP mi, Muharrem İnce mi? Yani bir de Kemal Bey’in destekçileri var. Kandil’den var, yurtdışından var. Biden dedi ya; 'Muhalefete destek vereceğiz.' Muharrem İnce’yi bir tarafa koysunlar, bunları bir tarafa koysunlar. Bu sorulara cevap verirlerse, zannediyorum ki, yaptıklarından üzüntü duyarlar."

"MUHARREM İNCE, BUNLARI YAPARSA İKİNCİ TURA KALIR"

Muharrem İnce'nin ülkenin bütünlüğünden yana olan Atatürkçüleri milletvekilliği listelerinde gösterebilirse ikinci tura kalacağını öne süren Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapamadığını Muharrem İnce yaparsa… Yani demokrat güçler, Türkiye’nin birliğinden bütünlüğünden yana olan Atatürkçü’leri toplayabilirse, bu tür siyasetçileri listelerinde gösterebilirse, Muharrem Bey ile Tayyip Bey ikinci tura kalır diye düşünüyorum." diye konuştu.

İHSAN AKTAŞ: TEK PARTİ CHP'SİNİN GENETİK REFLEKSİ

"CHP’nin tavrı, İnce’ye özgü bir davranış değil." GENAR Başkanı İhsan Aktaş, "Türkiye’de kim CHP’nin çıkarlarına hizmet etmiyorlarsa o hedeftedir." dedi. Daha önce birçok kişiye linç uygulandığını belirten Aktaş, şunları söyledi:"Meral Akşener’e, Nagehan Alçı’ya, Yavuz Ağıralioğlu’na da aynı muameleyi gösterdiler. Kim CHP’nin yanında olursa kutsal adam pozisyonuna geçer. Kim karşıda durursa ötekileştirilir. Bu geleneksel bir tutumdur ve Tek Parti’nin genetik refleksidir. Yani bu yeni bir durum değil. Toplum bunu bildiği için de CHP’nin oyu yüzde 21-25 arası sosyolojik bir sıkışmışlığa mahkum etmiştir. Aslında masada birlikte oturanlar da bunun farkında. Ama geçici olarak CHP’nin pozisyonunu görmemeye çalışıyorlar."

MUHARREM İNCE ELDE ETTİĞİ BU POZİYONU KAYBETMEYECEKTİR

Muharrem İnce'nin alacağı tavırla ilgili de yorumda bulunan Aktaş, "CHP’nin bu hizip tartışmaları biraz sağ partilerden farklı olarak derine dayanır. Hem kendisinin hem takımının yaşadığı travmalar, tartışmalar var. Ama Muharrem İnce şu ana kadar elde ettiği pozisyonunu kaybetmeyecektir, bunu sürdürecektir diye düşünüyorum. Ama siyasettir, yarın ne olacağı belli olmaz. Biz yine de her şey netleşene kadar bekleyeceğiz." dedi.

HEDEF ALMAK İÇİN İNCE’YE DEĞİL, 6’LI MUTABAKAT METNİNE BAKILMALI

Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın cumhurbaşkanlığı yarışına dahil olmasının Türk demokrasisinin zaferi olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Selva Tor, Türk seçmeninin kendisine dayatılan geleceğe, üçüncü yol arayışı içinde olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Gazeteci Selva Tor, 2023 seçimlerinde feraseti yüksek milletin hem iktidara hem muhalefete gereken cevabı vereceğine inandığını kaydetti.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye yönelik yapılan karalama kampanyalarının antidemokratik olduğunu vurgulayan Selva Tor, “Bu ülkede kimse kimseden ne aday olmak için ne de hangi partiye oy vermek istiyorsa onun için izin alacak değil. Dolayısıyla, eğer demokrasiyi kendi menfaatleri dışında istemeyenler, diğerlerini antidemokratik olmakla suçluyor ama savundukları değerleri kendileri içselleştirememiş demektir. Bu da çok yazık. Muhalefet partileri tarafından yapılıyor olması kabul edilebilir şeyler değil.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığının artık icracı bir makam olduğunun altını çizen Tor, parlamentoda çoğunluk sağlayan partilerin değil, sandıkta seçilen cumhurbaşkanının kendisine icracı bir heyet oluşturacağını hatırlattı. Gazeteci Selva Tor, şunları söyledi:

“Ellerindeki 6’lı mutabakat metinlerine baktığınız zaman Türkiye’nin hem üniter hem de ulus devlet yapısına yönelik çok ciddi tehditler barındıran ifadeler görülüyor. Kıymetli sanatçı arkadaşlarımız, Atatürk cumhuriyetine sahip çıkmak istiyorlarsa hedeflerinin Muharrem İnce olmaması gerekir. Hedeflerinin ortak mutabakat metnindeki özerklik dayatması gibi ifadeler olması gerekir. Gerçek Cumhuriyetçiler ve Atatürkçülerin bu konuda kendilerine ses olacak olacak bir platformu bulamadıklarını düşünüyorum.”

İNCE’YE ‘NEDEN ADAY OLDUN’ DEMEK ABES

Vatan millet ekseninde bir araya gelinmesi gerektiğini kaydeden gazeteci Tor, İnce’yi eleştirenlere yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin yakın dönemde hem ABD hem PKK üzerinden yaşayacağı olası tehditlerin içerideki iç cephenin ne kadar kuvvetli olup olmamasına bağlı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün vatanını milletini seven herkes son derece antidemokratik tepkiler bırakıp vatan-millet ekseninde bir araya gelip birbirlerine şunu sormaları lazım; bunca riskin altında devleti biz nasıl ayakta tutacağız? Enerjinin heba edilmesi gibi bir şey bu.”

İnce'ye yüklenilmesinin abes olduğunu söyleyen Tor, “Muharrem İnce’ye bu şekilde yüklenmeleri çok yanlış. Asıl odakları ulus devlet ve üniter yapı olması gerekir. Öyle olduğu takdirde de hem iktidar hem muhalefet tarafında çok mevzu olduğu için birleşilecek. Bunları bırakıp ‘sen neden aday oldun’ demek kadar abes bir şey olamaz.” diye konuştu.

ÜLKE GÜNDEMİ BU OLMAMALI

Yazar Selva Tor, kritik isimlerin sosyal medya mecralarındaki kitleler üzerindeki statülerinin korunabilmesi için savundukları değerlerle çelişen söylemler ürettiğine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle tamamladı:“Türkiye’de bugün acil konu nedir diye sorsanız iki konu var; birincisi güvenlik, ikincisi iktisat. Bu iki temel konuda sağlıklı tartışma ortamı bulamıyoruz. Herkes birbirinin yankı odalarında birbirlerini amiyane tabirle gazlıyorlar. Sonra bundan heyecanlanıp, sosyal medyada kendi kitlelerindeki statülerini korumak için ipe sapa gelmez, savunduğu değerlerle çelişen ifadeler söyleyen bu kişiliklerin ortaya koyduklarının sanatla alakası yok. Herkes, sanatçı illa her zaman erdemi savunmak zorunda değil. Geçmişte de gördük. Dolayısıyla bunlar gündemi meşgul etmemesi gereken tartışmalardır. Bunlar gündemin kenarında bile yer almaması gerekiyor ama her zaman olduğu gibi kamuoyu ve kamu gündemi sebepsiz bir takım tartışmalar için enerji kaybediyor.”

KAYNAK: HABER7

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız Küçükçekmece, Ülkücülük ve Vatandır”
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız...
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU KARŞILAMA
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU...
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını Açtı
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını...
KÜÇÜKÇEKMECE GÖL KENARINDA YENİ LEZZET VE HUZUR ADRESİ: SAMSA LAND KAPILARINI AÇTI
KÜÇÜKÇEKMECE GÖL KENARINDA YENİ LEZZET VE HUZUR ADRESİ: SAMSA LAND...
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
Avrupa Parlamentosu Google'a Veda Etti: Yeni Tercih Qwant
"Bir Damla Sen Ol, Bir Hayat Devam Etsin" Kampanyasına Küçükçekmece'den...
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan Kaçının
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan...
Av.Mesut Yıldırım:
Av.Mesut Yıldırım: "Volkan Yılmaz ile Başarılı Bir Dönem Yaşayacağız"
Rafet Orhan:
Rafet Orhan: "Ayrılıklara Değil, Küçükçekmece Sinopspor Sevdasına...
TÜGVA Hünerhane Yıl Sonu Sergisi Küçükçekmece'de Sanat ve Emeği Buluşturdu
TÜGVA Hünerhane Yıl Sonu Sergisi Küçükçekmece'de Sanat ve Emeği...
Sıcak Havalarda Vitamin ve Mineral Desteği Hayati Önem Taşıyor
Sıcak Havalarda Vitamin ve Mineral Desteği Hayati Önem Taşıyor
İlginizi Çekebilir
CHP'li Jale Nur Süllü'ye Emekli Eyleminde Protesto! Tepkiler Üzerine Alanı Terk Etti
CHP'li Jale Nur Süllü'ye Emekli Eyleminde Protesto! Tepkiler Üzerine...
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken Yaralandı
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe Bıçaklı Kavgayı Ayırırken...
Cevdet Yılmaz: Deniz Emniyeti ve Güvenliğinde Tavizsiz Duruşumuzu Sürdürüyoruz
Cevdet Yılmaz: Deniz Emniyeti ve Güvenliğinde Tavizsiz Duruşumuzu...
Hakan Fidan'dan CAATSA ve Türkiye-ABD İlişkileri Mesajı:
Hakan Fidan'dan CAATSA ve Türkiye-ABD İlişkileri Mesajı: "Erdoğan...
CHP’de Yeni Parti İddiası: 24 Temmuz 2026 Tarihi Gündemde
CHP’de Yeni Parti İddiası: 24 Temmuz 2026 Tarihi Gündemde
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’ye Tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’ye Tepki
Özgür Özel’den Kritik Toplantı: Parti Stratejisi Değerlendirildi
Özgür Özel’den Kritik Toplantı: Parti Stratejisi Değerlendirildi
Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kritik Aşama: Yüzde 80 Tamamlandı
Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kritik Aşama: Yüzde 80 Tamamlandı
Siyasetin Nabzı Sokakta: MHP Kadın Kolları İstanbul’u İlçe İlçe Geziyor
Siyasetin Nabzı Sokakta: MHP Kadın Kolları İstanbul’u İlçe İlçe...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme dair gelişmeleri TRT Haber'de değerlendirdi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme dair gelişmeleri TRT Haber'de değerlendirdi.

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">