Saadet Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Mehmet Faruk Ertekin, olayın aydınlanması için sürecin devamının takip edildiğini belirtti. Ahmet'in elindeki kaykaylarıyla buluşmaya gittiğinde ancak cebinde bıçakla dolaşan bir cani tarafından hayattan koparıldığını hatırlatarak, “Bu toplumun ihtiyacı adalettir” dedi. Açıklamada, Ahmet'in anısının yaşatılması için Maltepe'de kaykay yapmak için devamlı gittiği parka adının verilmesi talep edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunuldu, bu talebin bir an önce yerine getirilmesi istendi.
Bugün bu toplantının Bakırköy’de düzenleniyor olmasının ana sebebi maalesef şu an aramızda bulunması gereken ama ortada hiçbir sebep yokken katledilen Ahmet kardeşimizin son yolculuğuna Bakırköy’den uğurlanmış olmasıdır.Bugün derdimiz adaleti aramaktır. Hedefimiz yetkili mercilere sesimizi duyurmaktır. Hedefimiz başka Ahmetlerin hayattan koparılmamalarıdır. Çabamız başka annelerin babaların yüreklerin yanmaması içindir.Olayın gerçekleştiği günden beri gelişmeleri sizler gibi yakından takip ettik. Maalesef ölüm haberinden sonra yüzlerce vatandaşımızla birlikte cenaze törenine katıldık.
İstanbul milletvekilimiz Mustafa Kaya bey Ahmet’in babası Andrea Bey’i işyerinde ziyaret etti. Daha sonra Meclis’te konu ile ilgili ses getiren bir konuşma da yaptı. Şu an kendisi de bir baba olarak aramızda.Olayın üzerinin kapatılmaması için ailenin de uygun görmesiyle Bakırköy gibi gençliğin huzurlu ve güvenli bir şekilde yürüyüp dolaşabildiği bu güzel ilçeden çağrı yapmanın doğru olacağına karar verdik.
Ben de kızım Zehra Dılda ve Hamza Mirhan’nın babası olarak bu konuşmayı yapıyorum.Hazreti Ömer’in “Dicle’nin kenarında bir kuzuyu kurt kapsa onun hesabı Ömer’den sorulur” sözünü duymuşsunuzdur.Hz. Ali’nin “devletin dini adalettir” yaklaşımı mutlaka kulaklarınıza çalınmıştır.Ülkeleri, şehirleri, beldeleri yönetenler, yetkileri ellerinde bulunduranlar oralarda olup biten her şeyden sorumludur.Yetkililerden talebimiz; Suçlunun hak ettiği cezayı almasıdır. Bununla ilgili olarak ailenin avukatları da partimizin avukatları da süreci takip etmektedir.Yasalarda boşluklar var, biliyoruz. Ahmet’imiz bir daha evine dönmeyecek, onun da farkındayız. Ancak onu öldüren caninin 10 - 15 yıl sonra evine dönecek olması yürekleri kanatan bir durum değil midir?Hepinizin bildiği gibi Ahmet elinde kaykayla evinden çıkmış arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyordu. Ahmet ailesinin üzerine titrediği, aile terbiyesi içinde büyümüş bir evladımızdı.Ancak cebine bıçak koyarak evinden ayrılan cani maalesef bu toplumdan çıktı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mudur?Bu toplumun ihtiyacı adalettir. Yasalarda bu ve benzeri durumlarla ilgili düzenleme yapılması kesinlikle gereklidir.Ayrıca caninin daha önce sabıkaları olmasına rağmen, sokaklarda uluorta dolaşması başta ülkemizin hukuk sisteminin geldiği nokta açısından ibret vericidir. Bu durum hepimizi derin düşüncelere sevk etmelidir.Hep birlikte başlarımızı ellerimizin arasına alıp bir kere daha düşünmek ve olayın sebep ve sonuçlarını tartışmak zorundayız.Madem Ahmet artık geri gelmeyecek Ahmet’in ölümü bir milat olmalıdır. Bu sayede Ahmet’in annesinin, babasının ve tüm sevenlerinin belki bir nebze de olsa acılarını hafifletecektir.Burada tabii ki Ahmet’in annesine de söz vereceğim onun da sizlere anlatacakları var.
Oruç tuttuğun günler güllaç yemeği hak ettim diyormuşsun güzel kardeşim. Rabbim cennetinde sana en güzel yemekleri ve tatlıları tattırsın.Bu mübarek Ramazan gününde Ahmet’imizin ruhu için el fatiha

Yapılam Basın açıklaması ;
Basın AçıklamasıBaşta Mattia Ahmet kardeşimizin annesi, ailesi ve tüm sevenleri olmak üzere, İstanbul’un farklı ilçelerinden ve belki komşu illerinden gelen değerli yurttaşlarımız,Bizi buraya toplayan şey her ne kadar hunharca işlenmiş bir çocuk cinayeti olsa da hepinizin ayaklarına sağlık. Sağlıklı toplumlar acıda ve sevinçte birlikte hareket etme becerisi gösteren toplumlardır. Geldiğiniz için teşekkür ederim.Adım Mehmet Faruk Ertekin. Saadet Partisi’nin Bakırköy ilçe başkanıyım. Yakamda bir parti rozeti ile değil onun altındaki kalbi duygularımla bu konuşmayı yapıyorum. Beş yaşında yetim kalmış bir şehit oğluyum. Babasız büyümenin çok zor olduğunu biliyorum ancak ondan çok daha zor olanın evlat acısı olduğunu da tahmin edebiliyorum.60’tan fazla ülkeye gittim ve insanların din, dil, ırk, mezhep ve ten renkleri ile değil başka bir kriterle birbirinden ayrıldığını, ayrılması gerektiğini gördüm. O da iyi insan veya kötü insan olmak.Ne yazık ki Ahmet kardeşimizi vefatından sonra tanıdık. İyilikleriyle tanınan, yüzü gibi kalbi de güzel bir kardeşimiz olduğunu gördük. Diğer tarafta ise kötülük yapmayı huy edinmiş, yaşı çocuk karakteri yetişkin bir cani ve arkadaşı vardı. Bizler işte bugün iyiliği yaşatmak, ayağa kaldırmak, iyiyi anmak ve kötülüğe, nefrete dur demek için burada toplanmış bulunuyoruz.


Son olarak taleplerimizi buradan ifade etmek istiyorum.
Birinci talep Ahmet’imizin o gün kaykay yapmak için gitmekte olduğu Maltepe’deki parka Ahmet’in adı verilmesidir. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na buradan sesleniyorum. Bir an önce bu talebimize kulak verilmeli ve Ahmet’in aziz hatırası o parkta yaşatılmalıdır.Ayrıca Türkiye Kaykay Federasyonu’na da seslenmek istiyorum. Ahmet’in isminin yaşatılması için yarışmalara, müsabakalara Ahmet’in ismi verilmelidir. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli talimatı vermeli ve bu talep bir an önce karşılık bulmalıdır.Hukuki açıdan ise Ahmet’in katledenlerin yaş korumasına tabi tutulmaması ve en üst sınırdan ceza almalarıdır. Bunun için Meclis’te milletvekillerimiz yasal düzenleme için girişimlerini devam ettirecekler. Herkesi bu taleplerimize katkı vermeye davet ediyoruz.Ahmet’in ruhunun aramızda olduğunu biliyorum. Ona da buradan seslenmek istiyorum; güzel yüzlü, güzel çocuk kanını yerde bırakmamak için hep birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Ruhun şad olsun.Tekrar basın açıklamamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı her birinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
