Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Prometeon, Türkiye’de İlk Kez Kendi Markasıyla Piyasada: Kocaeli Fabrikasından Global Büyüme
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Müge Anlı ile Tatlı Sert’in Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Yeşilçam Klasiği “Tokatçı” SHOW TV’de Ekranlarda! Kemal Sunal’dan Unutulmaz Bir Performans
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Rahmi Özkan Kimdir? Müge Anlı ile Tatlı Sert Programının Tecrübeli Avukatı Mercek Altında
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Müge Anlı’nın Hayatı, Ailesi ve Kariyeri Merak Ediliyor: Eşi, Kızı ve Meslek Geçmişi Gündemde
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Slovakya’da Fico’ya Saldıran Juraj Cintula Terör Suçlamasıyla Yargılanıyor
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
Gazze'de Bir Bebek Daha Açlıktan Hayatını Kaybetti
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
CIA ve FBI Eski Direktörlerine Soruşturma: Görevi Kötüye Kullanma ve Komplo İddiaları Gündemde
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Küçükçekmece'nin Yeni Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ Oldu
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
Başkan Catering, Toplu Yemek ve Taşıma Hizmetlerinde Türkiye’nin Güvenilir Markası Olmaya Devam Ediyor
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Alinur Aktaş projelerini açıkladı
SİYASET
Yayınlanma: 02 Mart 2024 - 18:02

Alinur Aktaş projelerini açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, yeni dönem projelerini tanıttığı "Büyük Lansman" programı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleşti.

SİYASET
02 Mart 2024 - 18:02
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alinur Aktaş projelerini açıkladı
 

Esmanur GÜLBAHAR / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Büyük lansman programına; MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, 65.Hükümet Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Ak Parti İlçe Belediye Başkanları ve Başkan Adayları katılım sağladı.

 

Raylı sistem ağının genişletileceğini dile getiren Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz dönemde 9 kilometrelik Kent meydanı/Terminal hattı, 4.6 kilometrelik Emek/Şehir hastanesi hattı yapıldı. Tamamlanacak diğer bir hat Üniversite/Görükle/Kurtuluş hattıdır. Elektrikli, hibrit yeni araçlar ve yeni vagonlarla Türkiye’nin en genç filosuna sahibiz.

 

Kentimiz Kestel’den başlıyor Mudanya ve İzmir yoluna ayrılıyor. Şimdi iki yeni koridor oluşturuluyor. Kuzey koridoru; Gürsu/11 Eylül bulvarı, İstanbul Caddesi/Yunuseli/Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı/Geçit yolları çalışmalarına başlandı. Güney Koridoruna ise Kestel/Otosansit bağlantı yolu.

 

Otosansit/Orhaneli yolu bağlantısı ardından 9 kilometre uzunluğunda 3 şeritli Çalı, Görükle, Şehir Hastanesi yolu açıyoruz. Yeni koridorlara Filament ve Çekirge tüneli oluşturulacak. Kuzey otoyolu da ulaşımı rahatlatacak bir çözüm olacak. Görükleye yeni bir kavşak yapımına başlıyoruz. Orhaneli yoluna Beşevler ve Odunluk kavşağı geliyor. Botanik Park Kavşağı ile trafik rahatlayacak. Kentin çeşitli bölgelerine 50 bin araçlık

 

‘Dirençli Şehir Bursa’ başlığı altında yapacağı projelerini açıklayan Başkan Aktaş, önümüzdeki dönemin en önemli başlığının kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bursa’da yer alan 530 bin konutta çalışmalarımızı başlattık. İstanbul caddesinden Karapınar’a, Akpınar’dan Arabayatağına kadar kentimizin dört bir yanında dönüşüm projelerimizi başlattık. Akademik odalarla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Daha yeşil bir Bursa inşa etmek için 100 bin konutlu kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. 16 bin yeni sosyal konut inşa edeceğiz. Bu proje ile evi olmayan yeni evlenen çiftleri, emeklileri ve işçileri ev sahibi yapıyoruz. Hanlar bölgesi Bursamıza çok yakıştı. Dirençli kent Bursa’nın en önemli projelerinden biri Hanlar bölgesidir.

Tarihi, gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Hisar bölgesi hak ettiği değere kavuşacak. Kayhan Meydan ve Otopark çalışması olacak. Yapısal çalışmaların yanı sıra ‘akıllı şehircilik’ alanında önemli adımlar attık. BUSKİ ile altyapımız güvendedir. Dirençli kent yolculuğunda, BUSKİ’nin görevi önemlidir. Çınarcık içme suyu projesi ile 2060 yılına kadar su problemi olmayacak. Mevcut arıtma tesisleri güçleniyor. Yeni arıtma tesisleri geliyor”

YEŞİL VE YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR BURSA

 

3 buçuk milyon metrekare yeni nitelikli yeşil alan yaptıklarını belirten Başkan Aktaş, Yeşil Mavi koridorlar ile yine nitelikli alanlar kazandırmaya devam edeceklerini söyleyerek hayata geçireceği projeleri paylaştı ve “Demirtaş Yeşil Enerji Tema Parkı, Ürünlü Tarım İnovasyon Tema Parkı, Hamitler Botanik Parkı, Batı Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi, Sürdürülebilir İklim Çözümleri hayata geçirilecek.” dedi.

 

SANAYİSİYLE TARIMIYLA TURİZMİYLE HER ALANDA ÜRETEN ŞEHİR

‘Üreten Şehir’ başlığı altında projelerinden bahseden Başkan Aktaş, “Çiftçilerimize tam destek olacağız. Tarım dostu projeler üretiyoruz. Üreticileri korumak ve desteklemek en büyük vazifelerimizden bir tanesidir. Tarım ve hayvancılığın her sektörüne güçlü bir şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Kadın ve genç girişimcilere projelerine hibe desteği vereceğiz. BİKO ile iş garantili staj imkanı sunacak ve buna maddi destek sağlayacağız. Kadın kooperatiflerimize çok iyi destekler veriyoruz. Kadın üreticilerin ürünlerine alım garantisi veriyoruz. Bursa’nın turizm potansiyeli artacak. 3 yeni yat limanı yapılacak. Sahillere estetik dokunuşlar yapılacak.” şeklinde konuştu.

YAŞATAN ŞEHİR BURSA

‘Sosyal ve sağlık hizmetleriyle ailesiyle yaşayan bir şehir Bursa’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Aktaş, “Evlenmek isteyen çiftlerimize destek sağlıyoruz. 16 bin öğrenciye burs desteği vereceğiz. Sporcu gençlerimize burs imkanı sağlıyoruz. Şehir dışında okuyan öğrencilere yılda 2 kez seyahat bileti desteği verilecek. YKS kurs merkezleri oldukça ilgi gördü, önümüzdeki dönemde ise YKS kurs sayısı 15’e çıkacak. Gençlik merkezleri sayısı artacak. Bursa’yı ana kucağı sıcaklığı ile sarmaya devam ediyoruz. Ana kucağı projesi yaygınlaşıyor. 32 ana kucağımız var önümüzdeki dönemde bu sayı 100’e çıkacak. Aile odaklı eğlence merkezileri oluşturuyoruz. 17 ilçemize aile yaşam destek merkezi kazandırıyoruz. İlköğretim öğrencilerimize aylık 600 Tl kantin desteği sağlanacak. Emeklilere yönelik bir çok projemiz var. Emeklilere ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerde %25 indirim sağlıyoruz. Emeklilere tur rehberi eşliğinde gezi turu düzenleyeceğiz. Hasta yakınlarına konuk evi projemizi Şehir hastanesi bölgesinde hayata geçiriyoruz. Şehrimizi engelli dostu haline getiriyoruz. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

YAŞAYAN ŞEHİR BURSA

Yaşayan şehir için canla başla daha fazlasını yapacaklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Gençlerimize 5 bin TL değerinde Kültür Sanat kartı verilecek. Nilüfer’e ve Yıldırım’a dev kongre merkezi yapılacak. Çekirge Teras projesi Bursa’ya hayat verecek. Çok daha renkli festivaller gerçekleşecek. Kendilerini geliştirmek isteyen gençlere ‘genç ofis’ oluşturuyoruz. Atatürk Spor Salonu inşaasına başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin 4 bir yanını spor ile buluşturmaya devam ediyoruz. Şehrimize MotoSpor kompleksi kazandırıyoruz. Mudanya su sporları merkezi yapılacak. Ata sporları kamp merkezi yapılacak.” şeklinde konuştu.

"BURSA’NIN YEŞİLİNE BEYAZINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projelerini sunmasının ardından, “Ben Türkiye Cumhuriyetinin evladıyım. Bu aziz vatana ve millete hizmet etmekten onur duyan bir kardeşinizim. Bizim vatan, bayrak, millet ve cumhuriyet sevgimizi kimse sorgulayamaz. Bu işle dertleneceksin, gece uykundan şehrinin bir derdiyle uyanıp bir sorun daha çözme niyetinde olacaksınız. Bu şehrin yeşiline beyazına sahip çıkacaksın. Biz sahip çıkacağız, biz! Bizim aşkımızda sevgimizde Bursa, işimiz gücümüz Bursa. 1 Nisandan itibaren canla ve başla çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar:
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar: "En Düşük Emekli Aylığı 40 Bin Lira Olmalı"
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
Çok Okunan Haberler
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri Cunta Hazırlığını Gözler Önüne Serdi
İstanbul'da Derin Yapılanma Operasyonu: Başsavcı Gürlek'in Tespitleri...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli...
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li İsimlere
Belediyelere Soruşturma Yağmuru: 176 İznin 59'u AK Parti, 58'i CHP'li...
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye Sadece %16.!
Temmuz 2025 Zamları Vatandaşı Zorluyor: Kira %43, Doğalgaz %24, Emekliye...
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na Atandı
Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal İstanbul İl...
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:
Küçükçekmece Müftülüğü'nden Aşura Günü'nde Anlamlı Etkinlik:...
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den Gençlere Moral Ziyareti
Küçükçekmece'de Yaz Okulu Coşkusu: İHH, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'den...
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin:
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin: "Bu Sokaktan Geçemiyoruz!"...
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El Yakıyor!
TÜİK Verileriyle Gerçek Hayat Arasında Uçurum: Pazar Fiyatları El...
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen Atandı
İstanbul Emniyeti'nde Geniş Çaplı Tayin: Mali Şube’ye Orhan Şen...
İlginizi Çekebilir
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu’nu Ziyaret Etti
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında 13.913 Yeni Üye
Saadet Partisi'nden Üye Sayısında Büyük Artış: 2025'in İlk 6 Ayında...
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar:
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan Dikkat Çeken Açıklamalar: "En Düşük...
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
CHP’nin 81 İl Başkanından Ortak Açıklama
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan BRICS Zirvesi’nde Kritik Uyarı: “İsrail’in Saldırganlığı Küresel Sonuçlar Doğurur”
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan BRICS Zirvesi’nde Kritik Uyarı:...
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Özgür Özel’e Sert Tepki: “Sokak Vesayetinin Dili”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Özgür Özel’e Sert Tepki:...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Soruşturma Başlatıldı
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Remzi Çayır’dan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a Ziyaret
Remzi Çayır’dan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a Ziyaret
Esenler' de İmamoğlu ve Dalkıran Coşkusu
Esenler' de İmamoğlu ve Dalkıran Coşkusu

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim