Yozgatlılar ve Kırşehirliler, kültürel değerlerini yaşatmak ve birlik beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla 15 Şubat Cumartesi günü saat 19:00 - 23:00 arasında Esenyurt Kültür Merkezi mevkiinde düzenlenecek olan geleneksel Arabaşı programında bir araya gelecek.
Ailelerin de yoğun katılım göstermesi beklenen etkinlikte, çocuklar için sinema gösterimi, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yer alacak. Geceye damgasını vuracak olan etkinlik ise Yozgat ve Kırşehir’e gönül vermiş sanatçılar Ozan Ali Osman Koç ve Cuma Uçar’ın sahne alacağı müzik ziyafeti olacak. Yozgat’a özgü türkülerin yankılanacağı gecede, katılımcılar “Yiğidin harman olduğu yerdir Yozgat, kardeştir Kırşehir” sloganıyla kültürel bir buluşmaya imza atacak.
Programın sunuculuğunu ise Sinop’un sevilen sanatçısı ve kültür elçisi Cengiz Yolalan üstlenecek. Hemşehrilik ruhunun ve dostluğun ön planda olduğu bu özel geceye, tüm vatandaşlar davetlidir.
Haber: Mehmet Dener