• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
A Milli Takım Farklı Kazandı: Kuzey Makedonya’yı 4-0 Mağlup Ettik
A Milli Takım Farklı Kazandı: Kuzey Makedonya’yı 4-0 Mağlup Ettik
Aziz Yıldırım Ankara'dan Mesaj Verdi: “Fenerbahçe Yeniden Yükseliş Dönemine Girecek”
Aziz Yıldırım Ankara'dan Mesaj Verdi: “Fenerbahçe Yeniden Yükseliş Dönemine Girecek”
 Küçükçekmece'de 5 Gündür Süren Elektrik Sorunu Mahalle Sakinlerini Zor Durumda Bıraktı
Küçükçekmece'de 5 Gündür Süren Elektrik Sorunu Mahalle Sakinlerini Zor Durumda Bıraktı
Paslanmaz Depolarda Uzun Ömürlü Kullanımın Sırrı Doğru Bakımda Gizli
Paslanmaz Depolarda Uzun Ömürlü Kullanımın Sırrı Doğru Bakımda Gizli
Emeklilere Dev Zam İddiası! En Düşük Emekli Maaşı İçin 36 Bin TL İddiası
Emeklilere Dev Zam İddiası! En Düşük Emekli Maaşı İçin 36 Bin TL İddiası
İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılına Özel Erdoğan’dan Kardeşlik Çağrısı
İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılına Özel Erdoğan’dan Kardeşlik Çağrısı
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi Bile Belli”
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi Bile Belli”
Rafet Orhan’dan Tarihi Çağrı: “Küçükçekmece Sinop Spor’a Hep Birlikte Sahip Çıkalım”
Rafet Orhan’dan Tarihi Çağrı: “Küçükçekmece Sinop Spor’a Hep Birlikte Sahip Çıkalım”
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29 Mayıs 1453: Çağ Açıp Çağ Kapatan Fetih Destanı
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29 Mayıs 1453: Çağ Açıp Çağ Kapatan Fetih Destanı
Kişmiroğlu Ailesini Acı Gününde Sevenleri Yalnız Bırakmadı
Kişmiroğlu Ailesini Acı Gününde Sevenleri Yalnız Bırakmadı
Anadolu’nun Lezzeti İstanbul’da: Konya Kahvaltısına Yoğun İlgi
Anadolu’nun Lezzeti İstanbul’da: Konya Kahvaltısına Yoğun İlgi
Çekim Aşireti Lideri'nden Duygu Dolu Bayram Ziyareti
Çekim Aşireti Lideri'nden Duygu Dolu Bayram Ziyareti
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Yenikapı'da Erzincan Rüzgarı Esti: 7. Erzincan Tanıtım Günleri Coşkulu Geçti
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 10 Kasım 2024 - 20:01

Yenikapı'da Erzincan Rüzgarı Esti: 7. Erzincan Tanıtım Günleri Coşkulu Geçti

İstanbul Yenikapı'da bu yıl yedincisi düzenlenen Erzincan Gün Tanıtımları, İstanbul ve hakkında gelen Erzincanlıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi'nin destekleriyle Erzincan Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen etkinlikte, memleket hasreti veren Erzincanlılar kültürel değerlere bağlılığı Yenikapı'da yaşatma imkanı buldular.

KÜLTÜR-SANAT
10 Kasım 2024 - 20:01
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbaknı Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı etkinlikte, Erzincan'ın tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikleri sergilendi. Yıldırım, hemşehrileriyle buluşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Erzincanlılar Binali Yıldırım'ı Bağrına Bastı

İstanbul Yenikapı'da bu yıl yedincisi düzenlenen Erzincan Günleri, İstanbul'da yaşayan Erzincanlılar başta olmak üzere, binlerce kişiyi bir araya getirdi. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi'nin desteğiyle, Erzincan Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen etkinlik, İstanbul'daki Erzincanlı memleketlerin özlemini gidermeleri için kültürel bir buluşma noktası oldu. Erzincan'ın tarihi ve kültürel değerlerinin sergilendiği etkinlikte,  Erzincan'ın manevi atmosferini Yenikapı'da yaşama fırsatı buldular.

Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri, Türkiye'nin son Başbakanı Binali Yıldırım'ın programına katılmasıyla yaşandı. Erzincanlılar ve İstanbul halkı, Binali Yıldırım'ı coşkuyla karşıladılar. Erzincanlıların sevgi gösterileri eşliğinde platforma çıkan Yıldırım, hemşehrilerine hitaben yaptığı konuşmada Erzincan'a olan sevgisini dile getirdi ve birlik mesajlar verdi. Binali Yıldırım'ın etkinliğe katılımı, Yenikapı'yı dolduran Erzincanlılar arasında büyük bir heyecan yaratırken, kalabalık onunla fotoğraf çektirmek ve sohbet etmek için adeta yarışa girdiler.

Etkinlik boyunca Erzincan'a özgü yöresel yemek stantları, el sanatları sergileri ve halk oyunları gösterileri de yoğun ilgi gördü. Erzincan'ın tanıtımına büyük katkı sağlayan bu özel günlerde, memleket özlemi çeken Erzincanlılar Yenikapı'da bir araya gelerek kültürel bağlarını tazelediler. Erzincan Tanıtım Günleri, İstanbul'da yaşayan Erzincanlılar ve bu kültürü tanımak isteyen İstanbullular için anlam dolu bir etkinlik olarak anılarda yer aldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. hazır bulundu.

Binalı Yıldırım, "Etrafımıza bir göz atın. Kuzeyimizde savaş, güneyimizde savaş ve 40 yıldır geleceğimizi karartmaya çalışan terör örgütüyle verilen mücadele. Erzincan her zaman birliğin, beraberliğin, kardeşliğin timsali olmuş bir şehirdir. Erzincan her zaman hoşgörünün engin bir şekilde yaşatıldığı şehirdir. Mezhep, meşrep farkı demeden, etrafı dağlık, ortası bağlık, cennetten biş köşe...

Erzincanlılar, bu ülkenin teminatıdır, geleceğin teminatıdır. Sadece Erzincan’a değil, ülkemizin her köşesine Türkiye’yi, Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak hizmetleri kazandırdık. İstanbul, yedi tepeli şehir, ülkemizin göz bebeği şehir. Az ileride Avrasya Tüneli var, hemen yanında Marmaray var, onu da yaptık, İstanbul’a kazandırdık. Kuzey Marmara’yı, raylı sistemleri İstanbul’a kazandırdık. Ülkemiz, 21'inci yüzyılın Türk Yüzyılı olacağı dönemde daha birçok başarıya yelken açacaktır. Bunu da birlikle, beraberlikle sağlayacağız" Yıldırım, "Keşkek, bizim düğünlerimizde, bayramlarımızda her türlü etkinliğimizde vazgeçilmez tatlardan biridir. Tatlılar, sarmalar, dönerler, cağ kebabı, aklınıza ne gelirse; bunlar hep memleketimizin lezzetlerini temsil eder. Burada da bugün Yenikapı’da bütün Erzincan’dan gelen ve İstanbul’da yaşayan Erzincanlılar, gelip hasret giderecek, memleket özlemini giderecekler" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah birliklerini beraberliklerini, kardeşliklerini daim etsin. Can Erzincan’ı seviyoruz. Burada hemşerilerimizin kendi aralarındaki bu birliktelikleri, bu etkinlikleri, geldikleri memleketlere katkı sunduğu gibi, İstanbul’umuza da önemli katkı sunuyor. Ne kadar çok kültürel, sanatsal, sportif faaliyet oluyorsa bu tür geleneksel lezzetlerin yaşatılması, paylaşılması oluyorsa, İstanbullular o kadar mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise, "Bugün hakikaten Yenikapı’da tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Havada yazdan kalma bir hava. Ben öncelikle Erzincan’dan gelen hemşerilerimize hoş geldin demek istiyorum. Burada da bizi kendi ailelerinden bir fert gibi karşılayan, o samimiyeti, o candanlığı davranışlarında gösteren hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu tip şehirlerimizin günlerindeki maksat şu: insanların kaynaşması, gurbette olanların şehirlerinin lezzetlerini, tadını, hatta kokusunu sindirmeleri diyebiliriz. Bugün o günlerden biri. Erzincan bu haliyle de Türkiye’ye model olabilecek bir şehir gerçekten. Kardeşliğin, samimiyetin, candanlığın, davranışsal olarak hayata geçirdiği bir şehir Erzincan. Onun için ben huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum"

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, "Öncelikle Erzincanlı hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Erzincanlının İstanbul’da böyle bir etkinlik böyle bir organizasyon düzenlemesi elbette ki gurur verici. Burada bulunan tüm hemşerilerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Chp erzincan milletvekili mustafa sarıgül, 7. İstanbul’da yenikapı meydanında düzenlenen erzincan tanıtım günleri etkinliklerinde konuştu.İklimi sert, insanı mert, can erzincanlılarla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen sarıgül, “yenikapı meydanında bir heyecan var. Çünkü can erzincan için toplandık, erzincanlıyız çok heyecanlıyız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:gelin hep birlikte komşularımıza, dostlarımıza, mesai arkadaşlarımıza can erzincan’ın güzelliklerini, tarihini, kültürünü, geleneklerini, örfünü, töresini, anlatalım.Dünyanın neresinde olursanız olun yeter ki erzincanlı olun,”  dedi.

Yenikapı'da kurulan stantlarda Erzincan'ın ünlü tulum peyniri, organik balı ve döneri gibi yöresel lezzetler büyük ilgi gördü. Erzincan'ın mutfağı ve kültürü tanıtılırken, Erzincan'dan gelen yerel esnaf İstanbullularla buluşturdu. Ziyaretçiler, Erzincan yöresine özgü halk oyunları gösterileriyle davul ve zurna eşliğinde halay çekerek eğlenceli anlar yaşadı. Kemaliye ilçesinden gelen bayan halk oyunları ekibi yoğun ilgi toplayarak faaliyetlerden büyük alkış aldı.

Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, memleketin özlemi ile başlayan bir araya gelerek hasret giderdi. Program sonunda etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edildi. Erzincan Tanıtım Günleri, Erzincan'ın kültürel ve gastronomik mirasını yaşatma ve tanıtma adına anlamlı bir etkinlik olarak büyük beğeni topladı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
TARAFTARLAR KULÜBÜ BASTI!
TARAFTARLAR KULÜBÜ BASTI! "RAFET BAŞKAN BIRAKMA" SESLERİ KÜÇÜKÇEKMECE...
Balkan Şehitleri İçin Düzenlenen Mevlidde Vefa ve Birlik Mesajı
Balkan Şehitleri İçin Düzenlenen Mevlidde Vefa ve Birlik Mesajı
MHP Küçükçekmece’de Yönetim Şekillendi: Kurucu Kadro Açıklandı
MHP Küçükçekmece’de Yönetim Şekillendi: Kurucu Kadro Açıklandı...
Küçükçekmece'de Mahmud Efendi Hazretleri İçin Tarihi Buluşma: Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi Doldu Taştı
Küçükçekmece'de Mahmud Efendi Hazretleri İçin Tarihi Buluşma: Yahya...
MHP Küçükçekmece'de Siyasi Hareketlilik: İl Yöneticisinden İlçe Başkanlığına Ziyaret
MHP Küçükçekmece'de Siyasi Hareketlilik: İl Yöneticisinden İlçe...
Görev Başında Şiddet: Selami Beyaztaş’a Cami İçinde Saldırı
Görev Başında Şiddet: Selami Beyaztaş’a Cami İçinde Saldırı...
İMH Küçükçekmece'de
İMH Küçükçekmece'de "Peygamberimizin (sav) Sünnetinde Çocuk Yetiştirme"...
Küçükçekmece Sinopspor'da Şok Karar: Başkan Rafet Orhan Aday Olmayacağını Açıkladı
Küçükçekmece Sinopspor'da Şok Karar: Başkan Rafet Orhan Aday Olmayacağını...
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin Konsolosu Görüşmesinin İçeriği Açıklansın
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin...
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
Sağlık Çalışanlığından Sanata: Serpil Yalçın ve Ayşe Güden'in İlham Veren Hikâyesi
Sağlık Çalışanlığından Sanata: Serpil Yalçın ve Ayşe Güden'in...
Küçükçekmece Sinopspor–Çorluspor 1947 Eşleşmesinde Her Şey Çorlu'ya Kaldı
Küçükçekmece Sinopspor–Çorluspor 1947 Eşleşmesinde Her Şey Çorlu'ya...
İlginizi Çekebilir
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29 Mayıs 1453: Çağ Açıp Çağ Kapatan Fetih Destanı
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29...
KÜDEF 4. Yılında Birlik Mesajı: Bingöl Adaklılar Derneği Ev Sahipliğinde Büyük Buluşma
KÜDEF 4. Yılında Birlik Mesajı: Bingöl Adaklılar Derneği Ev Sahipliğinde...
Tokat'ın Kültürel Zenginliği Küçükçekmece'de Sahneye Çıktı
Tokat'ın Kültürel Zenginliği Küçükçekmece'de Sahneye Çıktı
Küçükçekmece'de Sinema Rüzgârı: Kısadan Anlat Finalistleri Açıklandı
Küçükçekmece'de Sinema Rüzgârı: Kısadan Anlat Finalistleri Açıklandı
Gazeteci Mustafa Eranıl’dan Yozgat’a Anlamlı Kültür Hizmeti
Gazeteci Mustafa Eranıl’dan Yozgat’a Anlamlı Kültür Hizmeti
İstanbul’daki Muşlular Güçlerini Birleştirdi: Muş Dernekler Federasyonu Resmen Kuruldu
İstanbul’daki Muşlular Güçlerini Birleştirdi: Muş Dernekler Federasyonu...
İstanbul'u Alan, Tarihi Değiştiren Fatih Sultan Mehmed: Sadece Bir Padişah Değil, Bir Medeniyet Kurucusu
İstanbul'u Alan, Tarihi Değiştiren Fatih Sultan Mehmed: Sadece Bir...
Kitapseverler Akın Etti: Eranıl İmza Gününde Rekor Kırdı
Kitapseverler Akın Etti: Eranıl İmza Gününde Rekor Kırdı
Erzurum Dostluk Grubu:
Erzurum Dostluk Grubu: "Birlik ve Kardeşlik Ruhunu Yaşatıyoruz"
Yenikapı'da "Gönül Şehri Erzincan İstanbul'a Geliyor" Heyecanı Başlıyor
Yenikapı'da "Gönül Şehri Erzincan İstanbul'a Geliyor" Heyecanı Başlıyor

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">