Toplantının ardından basın mensuplarına bilgi veren Uraloğlu, iç hat seferlerinde eksikliklerin tespit edilerek bunların giderilmesi konusunu masaya yatırdıklarını belirtti.
"Uçuş Sayılarının Dengeli, Etkin ve Verimli Yapılması İçin Hassasiyet Gösteriyoruz"
Bakan Uraloğlu, havayolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Normal şartlarda uçuş başlatmak ve sefer sayılarını artırmak gibi konular işletmelerin inisiyatifindedir. Ancak, Bakanlık olarak düzenli istişarelerle yurt içindeki talebin yoğun olduğu bölgeleri değerlendiriyor ve gerekli planlamaların yapılmasını sağlıyoruz” dedi. Özellikle yaz dönemlerinde uçuş sayılarının artırılmasına yönelik yoğun talepler aldıklarını ifade eden Uraloğlu, Türkiye’nin her noktasına uçuşların dengeli ve verimli bir şekilde yapılması için özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirtti."Türkiye'de 14 Havayolu İşletmesi Faaliyet Gösteriyor"
Türkiye'de ruhsatlandırılmış 14 havayolu işletmesinin bulunduğunu ve bunlardan 4'ünün iç hat yolcu seferleri gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, ülke genelinde 670 yolcu uçağı ve 139 bin 103 yolcu kapasitesinin mevcut olduğunu aktardı. “Bugün uçak başına ortalama 207 yolcu taşıyoruz. 1933 yılında başladığımız havacılık serüvenimiz, bugün Türk Hava Yolları ile tüm dünyayı kapsayan bir ağa dönüşmüştür” dedi."2023 Yılında Tüm Zamanların Yolcu Rekoru Kırıldı"
Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te, Türkiye’nin 214 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdığını dile getiren Uraloğlu, “2023 yılında hava sahamızdan yaklaşık her 15 saniyede bir uçak geçti. Bu yıl sonunda yolcu sayımızın 236 milyonun, 2025 yılında ise 250 milyonun üstüne çıkacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu."Yeni İç Hat Seferleri ve Destek Planlamaları"
Uraloğlu, Ekim ayı itibarıyla SunExpress Havayolları tarafından başlayacak 12 yeni iç hat seferinin müjdesini vererek, “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ gibi yeni seferler başlatıyoruz. Bu seferler, özellikle Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağını genişletmeye katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı."Tavan Fiyat Uygulamasına Sıkı Bir Şekilde Riayet Edilmeli"
Toplantıda havayolu taşımacılığında uygulanan tavan fiyat uygulamasının önemine de değinen Uraloğlu, “Tavan fiyat uygulamasına sıkı bir şekilde riayet edilmesi gerektiğini hatırlattık. Ağustos ayından itibaren tavan fiyatlarımızı belirledik ve bu uygulamanın denetimini de sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.Bakan Uraloğlu, havacılık sektöründeki gelişmelerin ve yolcu taleplerinin karşılanması için gerekli çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.