• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
ABD’den Çin’e Tayvan Tepkisi: Uçuş İzinleri Krizi ve Tartışmalı Ada Ziyareti Gerilimi Tırmandırdı
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek
81 İl 314 STK'DAN MEB BAKANI YUSUF TEKİN'e Tam Destek "Değerler Eğitimi Hedef Alınamaz"
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli Hayata Geçiyor
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
BM’den Sarsıcı “Matematiksel Gerçek”: 12 Günde Harcanan Savaş Bütçesi 87 Milyon Hayatı Kurtarabilirdi
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
ABD’den İran’a 3-5 Günlük Süre: “Karar Verin Yoksa Savaş Yeniden Başlar”
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ndan 1453 Spor Kulübü’nü Ziyaret etti
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Türkiye Güneş Enerjisinde Dünya 7’ncisi Oldu: Temiz Enerjide Büyük Sıçrama
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Kerkük’te Yeni Dönem: ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa Valilik Görevine Başladı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
Atakent Girne Koleji'nde Çanakkale Ruhu Yaşatıldı: Duygulandıran Sergi ve Anma Programı
İRAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “RADARLARI VURDUK, YAĞMURLAR ARTTI!”
İRAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “RADARLARI VURDUK, YAĞMURLAR ARTTI!”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. STK'lar Suriyeliler ile ilgili yalanlara karşı birleşti
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Kasım 2019 - 18:39

STK'lar Suriyeliler ile ilgili yalanlara karşı birleşti

Ülkemizde yaşayan 3.5 milyon Suriyeli ile ilgili medya ve sosyal medyadaki yalanlara karşı STK'lar ortak bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM
26 Kasım 2019 - 18:39
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

     Ülkemizde yaşayan 3.5 milyon Suriyeli ile ilgili medya ve sosyal medyadaki yalanlara karşı STK'lar ortak bir basın açıklaması düzenledi. Hepimiz Göçmeniz Platformu ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinin organize ettiği, suriye Dernekler Platformu, Mülteciler Derneği, Bilgi üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi Göç Araştırmaları'nın imzacı olduğu basın toplantısında Suriyeliler ile ilgili doğruların anlatıldığı kamu spotu paylaşıldı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve hepimiz göçmeniz Platformu kamuoyunda yer alan Suriyeliler hakkında doğru bilinen yanlışlar ile ilgili bir ünlü isimlerin de yer aldığı bir kamu spotu oluşturarak basın açıklaması düzenledi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Hepimiz Göçmeniz Platformu Taxim Hill Hotel’de Suriyeliler hakkında doğru bilinen yanlışlarla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Hepimiz Göçmeniz Platformu ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinin organize ettiği, Suriye Dernekler Platformu, Mülteciler Derneği, Bilgi üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi Göç Araştırmalarının imzacı olduğu basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Hepimiz Göçmeniz Platformu aktivisti Yıldız Önen, Türkiye'deki göçmenlere yönelik ayrımcılığın devam ettiğini, dillerini bilmedikleri bir ülkede, alışık olmadıkları bir kültürle karşılaşan insanların hedef gösterilmeye devam edildiğini söyledi.
Suriyelilerin bayramlardaki çatışmasızlık ortamını fırsat bilerek sınırın diğer tarafına geçip birkaç gün sonra geri gelmelerinin "tatile gidiyorlarmış" gibi yansıtılarak Türkiye'den geri gönderilmelerine bahane edilmek istendiğini ifade eden Önen, göçmenlerin yılbaşında Taksim'de birçok insan gibi eğlenmek istemelerinin de suç gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu.

YALANLAR NE YAZIK Kİ SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Suriyeliler hakkındaki yalanların sonuç vermeye başladığını, kayıtlı göçmenlerin bile "gönderilebiliriz korkusuyla evlerinden çıkamaz hale geldiğini" öne süren Önen, şunları kaydetti: "Kampanyamıza katılan tüm kurum ve bireyler olarak geri göndermelere Suriye'de kalıcı ateşkes ilan edilmeden ve göçmenler kendi rızalarıyla dönme kararı vermedikleri sürece karşıyız ve böyle bir gelişmeye izin verilmemelidir. Rusya ve rejim güçleri sürekli sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ederken bu insanları can güvenliğinin olmadığı bölgelere geri göndermek en bariz insan hakları ihlalidir. Özellikle Suriyeli göçmenler bağlamında ayrımcılık ve ırkçılık, sosyal medyada ve başka mecralarda dolaşıma sokulan bir dizi gerçek dışı bilginin ön yargıları pekiştirmesinden besleniyor. Suriyelilerin devletten maaş aldıkları, dükkân açan esnafın vergi vermediği, istedikleri üniversiteye sınavsız girdikleri, öğrenci olanların devletten burs aldıkları, hastanelerde sıra beklemedikleri, elektrik, su, doğal gaz faturası ödemedikleri, seçimlerde oy kullandıkları gibi birçok gerçek dışı iddia, yıllardır bıkmadan usanmadan tekrarlanıp duruyor. Göçmenlerle ilgili faaliyet yürüten STK, dernek ve platformlar olarak bu yalanlarla mücadele etmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Hazırladığımız videolarla bu anlatılanların gerçek olmadığının altını çizmek istiyoruz."
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resul Demir ise Türkiye'nin "açık kapı politikası"nın çok insani olduğunu ve bundan rahatsız olan kimselerin, bu politikayı eleştirerek Suriyelilere karşı ırkçılığı körüklediğini ifade ederek, bu ırkçılığa karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.
 
ONLAR DA VATANLARINA DÖNMEK İSTİYOR

Güvenli bölgenin bu ay içinde 31 defa bombalandığına dikkat çeken Suriyeli Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, “Türkiye sınırına yakın yerler misket bombasıyla bombalandı. Kırka yakın ölü ve yaklaşık 50 yaralı var. Bahsedilen güvenli bölge oluşmadıkça insanların oraya dönmesi imkansız. Oluştuğu zaman da buradaki Suriyeliler hiçbir baskıya gerek duyulmadan vatanlarına geri dönecektir. Herkesin bildiği gibi buradaki Suriyelilerin yüzde 70’i daha Türkçe öğrenmedi çünkü  ülkelerine dönme umutları var” dedi.

PROBLEM KÜRESEL SİSTEM

Problemin göçmenler değil, insanları göç etmeye, iltica etmeye zorlayan küresel sistemin ta kendisi olduğunu kaydeden Hepimiz Göçmeniz Platformu Üyesi Doç. Dr. Ferda Keskin, “Bugün göçün ve ilticanın nedeni daha iyi bir yaşam kurma değil, hayatta kalma mücadelesidir. Savaş, iklim değişikliği, açlık sınırının altında yaşam ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

ALANDA ÇOK YALNIZIZ

Suriyeli mültecilere ilişkin doğru bilinen yanlışlar üzerine mücadele yürüttüklerinin altını çizen Mülteciler Derneği Genel Koordinatörü Halil İbrahim Akıncı, “Alanda çok yalnızız. Mülteci konusunda alanda bir dayanışma eksikliği yaşamaktayız. Parçalanmış ceset, kan vs. yaşandığında çarşaf çarşaf paylaşılıyor. 9 yaşında bir çocuk intihar ettiğinde herkes duyarlı oluyor ancak tüm bunlar yaşanmadan önce kimsenin sesi çıkmıyor” şeklinde konuştu.

GÖÇ HEP VAR OLACAK

Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi Göç Araştırmaları Koordinatörü Kenan Şahin, “Hepimiz Göçmeniz kuru bir ifade değil. Birileri bu dünya bizim tapulu malımız sanıyor. Tapulu mal olunca da birilerine hisse verme, tapu verme gibi bir gaflet yaşıyorlar. Dünyada insanlar sadece kaygıları nedeniyle göç etmiyorlar. Umut için de göç edenler var. Göç tarih boyunca hep var olacak” ifadelerini kullandı.

YANLIŞLARLA İLGİLİ VİDEO ÇEKİLDİ

Toplantıda oyuncu ve şarkıcı Deniz Türkali, avukat Gülden Sönmez, oyuncu Bahan Gönce, oyuncu Tuğba Çelik, yazar Tuna Emren, Doç. Dr. Ferda Keskin, Doç. Dr. Polat Alpman, aktivist Yıldız Önen, gazeteci-yazar Osman Atalay, Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci ve avukat Abdullah Resul Demir'in Suriyeliler ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattığı kamu spotu da kamuoyuyla paylaşıldı.

STK’ların bir araya gelerek hazırladıkları basın açıklaması ise şu şekilde;

Türkiye’deki göçmenlere yönelik ayrımcılık ve ırkçılık 2019 yılında da devam etti. Milyonlarca insanın buradaki varlığının sorgulanması ve sakıncalı bulunması gerektiğine dair basınç arttı. Göçmenlerin günlük hayatlarında yaptıkları daha fazla sorgulandı. Dillerini bilmedikleri bir ülkede, alışık olmadıkları bir kültürle karşılaşan insanlar hedef gösterilmeye devam edildi.

Suriyelilerin bayramlardaki çatışmasızlık ortamını fırsat bilerek sınırın diğer tarafına geçip birkaç gün sonra geri gelmeleri, sanki tatile gidiyorlarmış gibi bir havayla, onların Türkiye’den geri gönderilmelerine bahane edilmek istendi. Göçmenlerin yılbaşında Taksim’de birçok insan gibi eğlenmek istemeleri suç gibi gösterilmeye çalışıldı. Yerel seçimlerdeki atmosferin ardından, kimi belediyeler, göçmenlerin sahillere girişini yasaklamaya çalıştılar. Kamuoyunda oluşan yoğun tepki olmasaydı, bu yasaklar yaygınlaşma eğilimindeydi.
Ancak siyasiler ve medya eliyle yukarıdan aşağı pompalanan yalanlar sonuçlarını vermeye başladı. Temmuz ayından itibaren, İstanbul’da kaydı olmayan göçmenler, kayıtlı oldukları şehirlere yollanmaya veya sınır dışı edilmeye başlandı. Kayıtlı göçmenler bile gönderilebiliriz korkusu ile evlerinden çıkamaz hâle geldiler.
İçişleri Bakanlığı’nın Ekim ayı sonunda yaptığı açıklamaya göre, 365 bin göçmen, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarının yapıldığı bölgelere geri döndüler. Her ne kadar bunların “gönüllü” geri dönüşler olduğu söylense de, insan hakları örgütlerinin raporlarına ve medyaya yansıyan bilgiler, çok sayıda kişinin istek ve iradesi dışında geri gönderildiğini ortaya koyuyor.
12 Temmuz-15 Kasım arasındaki denetimlerde ise 43 bin göçmen sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine, 6 bin 500’e yakın Suriyeli göçmen ise kayıtlı oldukları Geçici Barınma Merkezlerine yollandılar. Ne göçmenlerin Suriye’de gönderildikleri bölgeler, ne de Suriye’nin herhangi bir yeri güvenli şu anda. “Hepimiz Göçmeniz” kampanyası olarak, geri göndermeler ilk başladığında, yine İstanbul’da geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek görüşlerimizi ifade etmiştik. Kampanyamıza katılan tüm kurum ve bireyler olarak geri göndermelere Suriye'de kalıcı ateşkes ilan edilmeden ve göçmenler kendileri kendi rızalarıyla dönme kararı vermedikleri sürece karşıyız ve böyle bir gelişmeye izin verilmemelidir. Rusya ve rejim güçleri sürekli sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ederken bu insanları can güvenliğinin olmadığı bölgelere geri göndermek en bariz insan hakları ihlalidir.
Bugün bu görüşlerimizi tekrar ederken yeni kampanyamızı duyurmak istiyoruz. Göçmenlerin Türkiye’de hangi koşullarda yaşadıkları konusunda farkındalık yaratmaya yönelik bir kampanya başlatıyoruz.
Özellikle Suriyeli göçmenler bağlamında ayrımcılık ve ırkçılık, sosyal medyada ve başka mecralarda dolaşıma sokulan bir dizi gerçek dışı bilginin önyargıları pekiştirmesinden besleniyor.
Suriyelilerin devletten maaş aldıkları, dükkân açan esnafların vergi vermediği, istedikleri üniversiteye sınavsız girdikleri, öğrenci olanların devletten burs aldıkları, hastanelerde sıra beklemedikleri, elektrik-su-doğalgaz faturası ödemedikleri, seçimlerde oy kullandıkları gibi birçok gerçek dışı iddia, yıllardır bıkmadan usanmadan tekrarlanıp duruyor. Göçmenlerle ilgili faaliyet yürüten STK, dernek ve platformlar olarak bu yalanlarla mücadele etmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu kez de, hazırladığımız videolarla bu anlatılanların gerçek olmadığının altını çizmek istiyoruz.
Göçmenlerle ilgili asıl harcamaların BM ve AB’den sağlanan fonlar ile yapıldığının altını çiziyor ve göçmenlere Türkiye yurttaşlarına nazaran ayrıcalıklı davranıldığı iddiasının tamamen yanlış olduğunu bir kez daha yeniliyoruz. Ayrımcılığa, ırkçılığa ve yalanlara karşı göçmenlerle dayanışma içerisindeyiz. Tıpkı kendimiz için olduğu gibi, onlara sağlanan hizmetlerin de iyileştirilmesini ve en yoksulların faydalanabileceği şekilde ücretsiz olmasını talep ediyoruz.

Suriyelilerin çalışma hayatında, kaçak, güvencesiz, ağır sömürü koşullarında yoksulluğa mahkûm edilmelerine karşı çıkıyoruz. Kasım ayında 3 bin 419 işyerinde yapılan denetimlerde, 265 civarında göçmen işçinin, bunun yanında 906 Türkiye vatandaşının kaçak çalıştırıldığı ortaya çıktı. Kaçak işçi çalıştırmanın faturasının emekçilere kesilmesi, onlara yönelik yaptırımlara gerekçe yapılması doğru değil. Suriyeliler de ekonomiye, çalışma hayatına Türkiyeli işçilerle eşit koşullarda katılabilmeliler.

Bunlar ve daha pek çok yalanı teşhir etmek için hazırladığımız videoların, göçmenlerle ilgili önyargıların kırılması konusunda faydalı olacağını umut ediyoruz. Göçmenlerin geri dönüşlerinin durdurulması, Türkiye’de eşit haklar temelinde sosyal hayata katılabilmeleri, sağlık eğitim barınma gibi hizmetlerde insanlık onuruna yakışır bir konuma kavuşturulmaları, çalışma hayatında eşitliğin sağlanmasını talep ediyoruz. Özgürlüklerden yana olan herkesi bu çabaya omuz vermeye, ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı göçmenlerle dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.

9 yaşındaki bir çocuğu intihara sürükleyen yaşam koşulları değişmelidir. Göçmenlerle bağlar kuran bir toplum, kendi sorunlarını halletme konusunda da daha güçlü olacaktır. Bu günden itibaren videolarımızı #HepimizGöçmeniz hastagı ile sosyal medyadan paylaşacağız. Bunu yaygınlaştırmamıza yardımcı olmanızı bekliyoruz.
Hepimiz Göçmeniz: www.gocmeniz.org
uluslararası mülteci hakları derneği: www.umhd.org.tr
 
2019/11/2019-11-26-18-53-59.jpg
2019/11/2019-11-26-19-46-24.jpg
# uluslararası mülteci hakları derneği:# hepimiz göçmeniz# suriye
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
İlginizi Çekebilir
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı Tedirgin Ediyor
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı...
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti:
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret...
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı 17’ye Yükseldi
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette Sınır Yok''
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette...
Sağlık Problemleri ve Hukuk İhlalleri Karşısında Mülteciler
Sağlık Problemleri ve Hukuk İhlalleri Karşısında Mülteciler

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">