Rektör Nevzat Tarhan’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Tepki Çekti: “Yanlış Anlaşıldım”
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme oturdu. Tarhan’ın kullandığı ifadeler kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından eleştirilirken, gelen tepkiler üzerine rektörden açıklama geldi.
“Teşhir eden tehdit altındadır” paylaşımı tartışma yarattı
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özel olan güvendedir, kendini teşhir eden tehdit altındadır, huzur bulamaz. Suç ve şiddet olaylarına biraz da bu gözle bakalım” ifadelerine yer verdi. Bu sözler, özellikle sosyal medyada kadınları hedef aldığı yönünde yorumlanarak geniş bir kesimden tepki topladı.
Kadınlar üzerinden yorumlandı
Paylaşım, kısa sürede binlerce yorum ve tepkiye neden oldu. Birçok kullanıcı, Tarhan’ın sözlerinin kadınları kastettiğini ve “mağdur suçlayıcı” bir yaklaşım içerdiğini savundu. Tartışmalar büyürken, konu sosyal medyanın en çok konuşulan başlıkları arasına girdi.
Tarhan’dan açıklama: “Maksadım yanlış anlaşıldı”
Tepkilerin ardından Nevzat Tarhan, söz konusu paylaşımın amacının farklı olduğunu belirterek ikinci bir açıklama yaptı. Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Sosyal medyada yaptığım ‘ambalajlı şeker–ambalajsız şeker’ benzetmesinin yanlış algılanmasına üzüldüm. Amacım, dijital dünyada her şeyin ulu orta paylaşılmaması gerektiğini, mahremiyet ve güvenlik risklerini vurgulamaktı. Ancak özneyi belirtmediğim için maksadım yanlış anlaşılmaya yol açtı. Niyetim kimseyi incitmek değil, yalnızca ‘özel alan’ konusuna dikkat çekmekti.”
Sosyal medya gündemi oldu
Tarhan’ın açıklamasına rağmen tartışmalar devam etti. Bir kesim Tarhan’ın açıklamasını yeterli bulmazken, bazı kullanıcılar ise sözlerinin yanlış yorumlandığını savundu. Özellikle mahremiyet ve güvenlik vurgusunun dikkate değer olduğunu ifade edenler de oldu.
Kamuoyunda farklı görüşlere yol açan bu paylaşım ve ardından gelen açıklamalar, sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor.

































