Artan servis maliyetleri karşısında ekonomik çözümler arayan aileler, toplu taşımanın daha uygun maliyetli olması nedeniyle otobüs, metro ve minibüs gibi alternatif ulaşım araçlarına yönelmeye başladı. Toplu taşımanın tercih edilmesiyle birlikte, öğrenci ve çalışanların sabah ve akşam saatlerinde daha fazla toplu taşıma kullanması, şehirlerde ulaşım yoğunluğunu artırmış durumda..
Areda Survey’in Türkiye genelinde 1.100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Okula Dönüş Araştırması'na göre, çocuğunu devlet okuluna kaydettiren velilerin yüzde 43’ü okula bağış/kayıt ücreti ödediğini ifade ediyor. Artış gösteren kırtasiye masraflarıyla ilgili, velilerin yüzde 94,8’i fiyatları “olması gerekenin üzerinde” buluyor. Bazı özel okullardaki fahiş fiyatlı kırtasiye ve ek kaynak malzemelerine yönelik Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı incelemeyi velilerin yüzde 60,1’i olumlu ancak geç kalınmış bir karar olarak görüyor. UKOME’nin servis ücretlerine yönelik gerçekleştirmiş olduğu fiyat artışı sonrasında ise; çocuğunu özel okula gönderen velilerin yüzde 62,6’sı servis kullanmaya devam edeceğini, devlet okuluna gönderenlerin yüzde 54,1’i ise toplu taşımayı tercih edeceğini belirtiyor.
EĞİTİM
Yayınlanma: 16 Eylül 2024 - 10:38
Okullarda Servis Ücretlerindeki Fahiş Artış, Toplu Taşıma Kullanımını Arttırdı
Son dönemde okullardaki servis ücretlerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, veliler ve öğrencileri alternatif ulaşım yöntemlerine yönlendirdi. Özellikle büyük şehirlerde, servis ücretlerinin yüksek olması, birçok aileyi toplu taşıma kullanmaya teşvik ediyor. Bu durum, hem öğrenciler hem de çalışanlar için toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaratırken, şehir içi ulaşımda ciddi bir değişime neden oldu.
EĞİTİM
16 Eylül 2024 - 10:38
İlginizi Çekebilir