• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikolojik sağlamlık, hızla dijitalleşen bu çağda kritik önem taşıyor!”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Psikolojik sağlamlık, hızla dijitalleşen bu çağda kritik önem taşıyor!”
Alperen Ocakları'ndan Kızılay Körfez Şubesi'ne Anlamlı Ziyaret.
Alperen Ocakları'ndan Kızılay Körfez Şubesi'ne Anlamlı Ziyaret.
Mehmet Makas: Türkiye Yüzyılı Hedefleri İçin Ekip Ruhuyla Çalışacağız
Mehmet Makas: Türkiye Yüzyılı Hedefleri İçin Ekip Ruhuyla Çalışacağız
Burdur Gölhisar’da Kutsal Değerlere Saygısızlık Tepki Çekti.MHP’li Abdullah Aksoy Partiden İhraç Edildi
Burdur Gölhisar’da Kutsal Değerlere Saygısızlık Tepki Çekti.MHP’li Abdullah Aksoy Partiden İhraç Edildi
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
Suriye'de Tam Entegrasyon: SDG ile Şam Yönetimi Arasında Tarihi Anlaşma
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
İsrail, Gazze’de Ateşkesi Bir Kez Daha İhlal Etti
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Suriye’de Entegrasyon Anlaşması Sonrası Rakka’ya Yeni Vali
Xaura Global: Doğal Ürünler ve Eşsiz İş Fırsatıyla Dikkat Çekiyor
Xaura Global: Doğal Ürünler ve Eşsiz İş Fırsatıyla Dikkat Çekiyor
İstanbul’da Kar Alarmı: Trafik Kilitlendi, Kuryelere ve Ağır Taşıtlara Yasak
İstanbul’da Kar Alarmı: Trafik Kilitlendi, Kuryelere ve Ağır Taşıtlara Yasak
Tipi Etkisini Artırdı, Kars’ta Yüzlerce Köy Yolu Kapandı
Tipi Etkisini Artırdı, Kars’ta Yüzlerce Köy Yolu Kapandı
Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde Kar Alarmı: Tırlar Yolda Kaldı
Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde Kar Alarmı: Tırlar Yolda Kaldı
İstanbul Beyaza Büründü: Kar Yağışı Yeni Haftada da Sürecek
İstanbul Beyaza Büründü: Kar Yağışı Yeni Haftada da Sürecek
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Küçükçekmece Kızılay'dan "Öğrenci Sofrası" Buluşması
EĞİTİM
Yayınlanma: 16 Nisan 2025 - 09:15

Küçükçekmece Kızılay'dan "Öğrenci Sofrası" Buluşması

İstanbul, 15 Nisan 2025 – Türk Kızılay Küçükçekmece Şubesi, bu akşam gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının ardından anlamlı bir etkinliğe imza attı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü’nde düzenlenen “Öğrenci Sofrası” adlı programda, üniversiteli gençlerle gönüllülük ve dayanışma ruhu etrafında buluşuldu.

EĞİTİM
16 Nisan 2025 - 09:15
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Küçükçekmece Kızılay'dan
 

İstanbul, 15 Nisan 2025 – Türk Kızılay Küçükçekmece Şubesi, gençlerle gönüllülük temelli bir dayanışma örneği sergileyerek anlamlı bir buluşmaya daha imza attı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü’nde düzenlenen “Öğrenci Sofrası” etkinliğinde, öğrencilerle aynı sofrada buluşuldu, kalpler birleşti. Saat 18.00'de başlayan akşam yemeği programı, samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Etkinliğe, Türk Kızılay Küçükçekmece Şube Başkanı Mehmet Fatih Kerimoğlu, İstanbul Vali yardımcısı, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı, üniversite yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Küçükçekmece Kızılayı'nın Öğrenci Sofrası Etkinliğinde Dikkat Çeken Eksiklik

Küçükçekmece Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen “Öğrenci Sofrası” etkinliği, gençlerin yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleşirken, organizasyonda dikkat çeken bir eksiklik yaşandı. Geceye, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Nejat Öztürk ve ilçe yönetiminin katılmaması gözlerden kaçmadı.

Küçükçekmece Kızılayı'nın Öğrenci Sofrası'nda Geniş Katılım, Ama Önemli Eksiklikler Dikkat Çekti

Küçükçekmece Kızılay Şubesi'nin organize ettiği “Öğrenci Sofrası” etkinliği, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gençlerin birlik ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan gecede, samimi bir atmosfer hakimdi. İstanbul Vali Yardımcısı, üniversite rektörü ve özel kalem müdürlerinin de katılım gösterdiği organizasyon, güçlü bir temsiliyetle dikkat çekti.

Ancak tüm bu katılımın gölgesinde, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Nejat Öztürk’ün gecede yer almaması, davetliler arasında merak konusu oldu. İlçedeki hemen her siyasi parti ve STK temsilcisinin hazır bulunduğu böyle anlamlı bir etkinlikte, devletin en üst yerel yöneticisi ile iktidar partisinin temsilcisinin olmaması bazı çevrelerde “neden yoklar?” sorusunu gündeme getirdi.

Türk Kızılay Küçükçekmece Şube Başkanı Kerimoğlu yaptığı konuşmada, üç ay önce başlayan görev süresinde gençlerle birlikte yürütülen gönüllülük faaliyetlerinden söz etti. Konuşmasında, “Bazen bir sabah vaktinde metrobüs durağında çay ikram ederken, bazen bir iftar sofrasında bir araya gelerek bu yolculuğu birlikte yürüttük,” ifadelerini kullandı.

Programın ev sahibi olan Küçükçekmece Şube Başkanı Fatih Kerimoğlu, açılış konuşmasında hem gönüllülük ruhunu hem de son üç ayda birlikte yazılan hikâyeleri vurguladı. Konuşmasına; “Sayın Valim, Sayın Rektör, Sayın Genel Başkan Yardımcımız ve kıymetli genç kardeşlerim, öğrenci soframıza hoş geldiniz, şeref verdiniz,” sözleriyle başlayan Kerimoğlu, göreve geldikleri günden bu yana yürütülen gönüllü çalışmalardan bahsetti.

“Hayat bir pilden ibaret,” diyerek başladıkları bu yolculukta, gençlerle birlikte yazılan hikâyelerin kıymetine dikkat çeken Kerimoğlu, sabah metrobüs duraklarında işçilere çay ikramından, gece sokaklarda ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya kadar pek çok anıyı paylaştı. Ramazan ayında her akşam bin kişiye verilen iftarların sadece bir yemek ikramı değil, aslında bir "kapıyı çalacak dost" olmanın arayışı olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Mevlana’dan ve Anadolu irfanından izler taşıyan dizelerle anlamlı mesajlar veren Kerimoğlu, “Garazsız, divansız hizmet et her canlıya; kimse sizin düşkünün ayağı ol, eli ol” düsturuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Gençlere de seslenen Kerimoğlu, “Bu güzel hizmetlerde en büyük görev size düşüyor,” diyerek, gönüllülük faaliyetlerinde gençliğin rolünün altını çizdi. Etkinliğin sürdürülebilirliğine dair müjde de veren Kerimoğlu, öğrenci sofralarının her ayın 15’inde ve 30’unda düzenli olarak devam edeceğini, bu buluşmalarda sadece sofraların değil, kalplerin de paylaşılacağını dile getirdi.

Konuşmasının sonunda, ev sahipliği yapan üniversite yönetimine ve katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür eden Kerimoğlu, konuşmasını “Kucak dolusu sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum,” sözleriyle tamamladı.

Rektör Acar: “Kızılay’ın Hayır Faaliyetlerine Katkı Sunmak Görevimizdir”

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda, üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da konuşma yaptı.

Katılımcılara selam ve saygılarını ileterek sözlerine başlayan Acar, üniversitenin 15. yılını kutladığını ve yaklaşık 10 bin öğrencisiyle sekiz fakültede çok sayıda lisans ve lisansüstü program sunduğunu hatırlattı. Vakıf kültürünün toplumun temel taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Acar, Kızılay gibi köklü sivil toplum kuruluşlarının hem Türkiye’de hem de dünyada yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

"Kızılay Gurur Kaynağımızdır"

Rektör Acar, “Eski adıyla Hilal-i Ahmer, bugün ise Türk Kızılayı olarak bildiğimiz bu güzide kurum, ülkemizin ve insanlığın onuru niteliğinde bir hayır kuruluşudur,” diyerek, üniversite olarak imkanlar dahilinde bu tür kuruluşlara her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Fatih Kerimoğlu ve gönüllü ekibine teşekkür eden Acar, gençlerin bu tür gönüllü çalışmalardaki aktif rolünü takdir ettiğini belirtti.

“Gönüllülükte Kurumsal ve Ulusal İşbirliği Şart”

Konuşmasında kamu, yerel yönetim, eğitim kurumları ve sivil toplum arasında kurulan iş birliğinin önemine de dikkat çeken Acar, “Ortak faydalar üzerinden birlik tesis etmek, toplumsal dayanışmamızı güçlendirir. Özellikle imparatorluk bakiyesi bir ülke olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli, birlikte hareket etmeyi öğrenmeliyiz,” dedi.

Konuşmasının sonunda, “Allah hepimizin hayırlı işlerinde yardımcısı olsun,” diyerek gençleri özellikle bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerinde daha fazla yer almaya davet eden Rektör Acar, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Kaya: “Gençlerin Gönüllü Hizmeti, Geleceğe Bırakılan En Güzel Miras”

Türk Kızılay Küçükçekmece Şubesi’nin düzenlediği “Öğrenci Sofrası” etkinliği, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Programa İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya da katılarak genç gönüllülere seslendi.

Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül adına katıldığını belirten Vali Yardımcısı Kaya, gönüllü gençleri selamlayarak konuşmasına başladı. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini ve geriye dönüp bakıldığında insanda iz bırakan tek şeyin yaptığı iyilikler olduğunu vurgulayan Kaya, “Hayatın sonunda geriye kalan en değerli şey, bırakılan güzel izlerdir. Genç kardeşlerimiz de bu bilinçle çok güzel bir başlangıç yapmış durumda,” dedi.

“Kızılay’da Gönüllü Olmak Ayrı Bir Değerdir”

Kızılay’ın 1868’den bu yana insanlığın hizmetinde olduğunu ifade eden Kaya, “Hilal-i Ahmer’den bugüne Kızılay, savaşta, afette, yoksullukta hep halkın yanında olmuş bir iyilik kurumudur. Bugün sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara umut olan bir teşkilattır,” şeklinde konuştu.

Kızılay’ın gönüllü gücüne de dikkat çeken Kaya, Türkiye genelinde 400 bini aşkın gönüllünün bu çatı altında hizmet verdiğini belirtti. “Kızılay’ın 8 bin personeli olabilir ama 400 bin gönüllüsü var. Bu çok kıymetli. Gençlerin enerjisini, vaktini insanlara fayda sağlamak için harcaması bizleri çok duygulandırıyor,” dedi.

“Küçükçekmece Şubesi Ayrı Bir Başarı Hikayesi”

Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Fatih Kerimoğlu’nun yürüttüğü çalışmaları takdirle karşılayan Kaya, “Kızılay her yerde aktif ama bazı bölgelerde liderlerin vizyonu işleri bir adım öteye taşıyor. Kerimoğlu’nun liderliğinde Küçükçekmece Şubesi, gençleri harekete geçiren örnek bir yapı kurmuş,” sözleriyle teşekkür etti.

Konuşmasını gençleri tebrik ederek tamamlayan Vali Yardımcısı Kaya, “Hepinizin alnından öpüyorum. Gönüllü hizmet, hem bireysel hem toplumsal olarak geleceğe bırakılacak en anlamlı mirastır. Allah yar ve yardımcınız olsun,” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Kızılayı Öğrenci Sofrası’nda Rap Rüzgarı Esti

Küçükçekmece Kızılay Şubesi'nin düzenlediği “Öğrenci Sofrası” etkinliği, gençlerin yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Geceye renk katan isim ise rap sanatçısı Mehmet Çelik oldu. Sahnede sevilen parçalarını seslendiren Çelik, gençlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Etkinlik sonunda hicrethaber .com ' kısa bir açıklama yapan Mehmet Çelik, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Küçükçekmece Kızılay İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Terim’e beni bu güzel ve değerli öğrencilerle bir araya getirdiği için çok teşekkür ederim. Onlarla birlikte olmak ve şarkılarımı paylaşmak benim için çok özel bir deneyim oldu.”

Kızılay Küçükçekmece Şubesi, bu tür organizasyonlarla gençleri hem sosyal hem de kültürel anlamda desteklemeye devam edeceğini belirtti. Öğrenci Sofrası gecesi, müzik ve samimiyet dolu atmosferiyle hafızalarda yer etti.

Öğrenci Sofrası etkinliği, öğrenciler, gönüllüler ve davetliler arasında kurulan samimi bağlarla sona erdi.

KAYNAK // HİCRETHABER // AHMET CEKİN

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
10 Ocak'ta Anlamlı Buluşma: ERGAB ve Erzincan Konfederasyonu Aynı Masada
10 Ocak'ta Anlamlı Buluşma: ERGAB ve Erzincan Konfederasyonu Aynı Masada
KİGEDER ve Eğitim-Bir-Sen’den Hicret Haber’e Ziyaret
KİGEDER ve Eğitim-Bir-Sen’den Hicret Haber’e Ziyaret
ERKON'da Liderlik Değişimi Ali Murat Alatepe Görevi Murat Şahsuvaroğlu'na Devretti
ERKON'da Liderlik Değişimi Ali Murat Alatepe Görevi Murat Şahsuvaroğlu'na...
Miraç Kandili Mübarek olsun. Miraç Gecesinin Önemi Fazileti ve Yaşananlar
Miraç Kandili Mübarek olsun. Miraç Gecesinin Önemi Fazileti ve Yaşananlar...
Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan:
Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan:"Bu...
Akdağmadenililer Arabaşı Geleneğini İstanbul'da Sürdürdü
Akdağmadenililer Arabaşı Geleneğini İstanbul'da Sürdürdü
Saadet Partisi Küçükçekmece Kadın Kolları Gazetecileri Unutmadı
Saadet Partisi Küçükçekmece Kadın Kolları Gazetecileri Unutmadı
2026 Altın Fiyatı Beklentileri (Ons Bazında)
2026 Altın Fiyatı Beklentileri (Ons Bazında)
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı Organizasyon
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı...
Resmi Gazete’de Kritik Kararlar: Kamu Kurumlarında Yeni Dönem
Resmi Gazete’de Kritik Kararlar: Kamu Kurumlarında Yeni Dönem
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Öldü Deniliyordu, Tabka’da Ortaya Çıktı: Bahoz Erdal Suriye’de
Öldü Deniliyordu, Tabka’da Ortaya Çıktı: Bahoz Erdal Suriye’de
İlginizi Çekebilir
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Mesleki Eğitime Güçlü Destek: Dr. Oktay Duran MTAL Ödüllendirildi
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı Organizasyon
Eğitim Dünyası Basınla Buluştu: MRS Eğitim Kurumlarından Anlamlı...
AUZEF Final Sonuçları İçin Geri Sayım: 2025 İÜ AUZEF Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
AUZEF Final Sonuçları İçin Geri Sayım: 2025 İÜ AUZEF Sonuçları...
Engelli Eğitim Çalışanları İçin Güçlü Mesaj: “Engeller Zihinlerde Yıkılmalı”
Engelli Eğitim Çalışanları İçin Güçlü Mesaj: “Engeller Zihinlerde...
Yavuz Selim AİHL'den Okul- Aile İş Birliği ile Anlamlı Etkinlik: Öğrenciler Sabah Namazında Bir Araya Geldi
Yavuz Selim AİHL'den Okul- Aile İş Birliği ile Anlamlı Etkinlik:...
Bilal Erdoğan'dan Gençlere Motivasyon Mesajı
Bilal Erdoğan'dan Gençlere Motivasyon Mesajı"Türkiye Yüzyılı Bir...
Hatay’da Okul Güzergâhlarında Taciz Alarmı: Koçak Kurumları Göreve Çağırdı
Hatay’da Okul Güzergâhlarında Taciz Alarmı: Koçak Kurumları Göreve...
Ensar Vakfı’ndan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “Sana Emanet” Ziyareti
Ensar Vakfı’ndan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “Sana Emanet”...
Başakşehir'de Okul Kantininde Gıda Zehirlenmesi: Çok Sayıda Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Başakşehir'de Okul Kantininde Gıda Zehirlenmesi: Çok Sayıda Öğrenci...
Sendikalar ve muhalefet yasak istiyordu... KKTC’de liselerde başörtüsü serbest bırakıldı
Sendikalar ve muhalefet yasak istiyordu... KKTC’de liselerde başörtüsü serbest bırakıldı

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">