• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
MHP Çekmeköy'de İstikrar Kararı: Tahsin İnce Görevine Devam Ediyor
MHP Çekmeköy'de İstikrar Kararı: Tahsin İnce Görevine Devam Ediyor
MHP Küçükçekmece'de Yeni Dönem: Ekrem Sarısoy Görevine Devam Ediyor
MHP Küçükçekmece'de Yeni Dönem: Ekrem Sarısoy Görevine Devam Ediyor
MHP Bahçelievler'de Yeni Dönem: Muammer Fettahoğlu Göreve Getirildi
MHP Bahçelievler'de Yeni Dönem: Muammer Fettahoğlu Göreve Getirildi
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Atalarımızın öğrettiği erdem ahlakını tüketmek üzereyiz”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Atalarımızın öğrettiği erdem ahlakını tüketmek üzereyiz”
Bağışıklama Sayesinde Son 50 Yılda 150 Milyon Hayat Kurtarıldı
Bağışıklama Sayesinde Son 50 Yılda 150 Milyon Hayat Kurtarıldı
Meme Kanseri Tedavisinde Yeni Destekleyici D Vitamini Olabilir mi!
Meme Kanseri Tedavisinde Yeni Destekleyici D Vitamini Olabilir mi!
 Türk Kızılay’ın yeni ajansı desiBel oldu
Türk Kızılay’ın yeni ajansı desiBel oldu
Hurgada'da Yılan Şovu Faciası: Alman Turist Hayatını Kaybetti
Hurgada'da Yılan Şovu Faciası: Alman Turist Hayatını Kaybetti
Küçükçekmece'de
Küçükçekmece'de "Algı Operasyonu" Tartışması: Umut Devlioğlu'ndan Dikkat Çeken Açıklama
Küçükçekmece Sinopspor'dan Destansı Geri Dönüş: Umut, İnanç ve Zafer Aynı Sahada Buluştu
Küçükçekmece Sinopspor'dan Destansı Geri Dönüş: Umut, İnanç ve Zafer Aynı Sahada Buluştu
Bir Anadolu İnsanının Başarı Yolculuğu: Rafet Orhan Portresi
Bir Anadolu İnsanının Başarı Yolculuğu: Rafet Orhan Portresi
Metin Külünk'ten Bursa'daki Çocuk Ölümü Soruşturmasına Sert Tepki:
Metin Külünk'ten Bursa'daki Çocuk Ölümü Soruşturmasına Sert Tepki: "İhmal Şüphesi Varsa Üzeri Kapatılamaz"
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Temmuz 2025 - 15:50

Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü

İstanbul Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesi, Şahin Caddesi'nin bitiminde yer alan Civciv Sokağı girişinde gündüz 15.00 saatlerinde meydana gelen trafo yangını, mahallede paniğe neden oldu. Yaklaşık bir saat süren olayda, peş peşe yaşanan patlamalar çevredeki vatandaşları dehşete düşürürken, aileler evlerini terk ederek sokaklara döküldü.

GÜNDEM
04 Temmuz 2025 - 15:50
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Küçükçekmece'de Trafo Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı: Mahalleli Sokağa Döküldü
 

Yangın, mahalle sakinlerinin ifadelerine göre, elektrik trafosunda henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Alevlerin yükselmesiyle birlikte çevredeki birçok kişi durumu fark ederek hemen yetkililere haber verdi. Ancak mahalleli, yangının başlamasından sonra uzun bir süre boyunca elektrik kurumu ve itfaiyeye ulaşmaya çalıştıklarını, buna rağmen müdahale ekiplerinin geciktiğini dile getirdi.

Olay yerine geç gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Ancak yangın süresince trafodan yükselen alevler ve patlama sesleri sokakta büyük bir korkuya neden oldu. Bazı vatandaşlar, yaşanan korku dolu dakikalar sırasında çocuklarını da alarak evlerini terk etti. Sokakta toplanan mahalle halkı, hem korku içinde bekledi hem de olayın seyrini endişeyle izledi.

Yangının ardından yapılan ilk incelemelere göre can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Ancak civardaki bazı evlerin camları patladı, elektrik panoları zarar gördü ve bölgedeki birçok evde maddi hasar meydana geldi. Elektrik kesintisi nedeniyle bölge halen karanlıkta kalırken, mahalleli hem gecikmeli müdahaleye hem de yaşadıkları korkuya isyan etti.

“Defalarca aradık, kimse gelmedi”

Olay anına tanıklık eden mahalle sakinlerinden biri, “Yangın başladığında hemen elektrik kurumunu ve itfaiyeyi aradık. Bir saat boyunca kimse gelmedi. Bu kadar yoğun bir bölgede böyle bir ihmalkarlık kabul edilemez. Çocuklarımız korkudan titredi. Biz evlerimizi bırakıp sokağa çıktık,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yetkililerden olayla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, mahalle sakinleri yangının neden çıktığına ve gecikmenin neden yaşandığına dair net bir bilgi bekliyor. Ayrıca elektrik kesintisinin ne zaman giderileceği de belirsizliğini koruyor.

Küçükçekmece’de yaşanan bu olay, altyapı güvenliği ve acil müdahale ekiplerinin koordinasyonu konularında ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Mahalleli, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için acil önlemler alınmasını istiyor.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde Mahalleli İsyanda: “Bu Trafo Yıllardır Mahalleye Kabus Yaşatıyor!”

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Kanarya Mahallesi'nde geçtiğimiz gece meydana gelen trafo yangını mahalleliyi sokağa dökerken, yıllardır süren altyapı sorunları bir kez daha gündeme geldi. Civciv Sokak başında bulunan ve uzun süredir mahalle halkının şikâyetine konu olan trafonun, bu son yangınla birlikte adeta patlama noktasına geldiği ifade ediliyor.

Mahallede yaşayan bir vatandaş yaşananları ve yıllardır süregelen mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Kanarya Mahallesi, Şahin Caddesi Civciv Sokak başındaki trafo yıllardır aynı hadiseyi bu mahalleye yaşatıyor. Yapıcı firma hep aynı, ne hikmetse hepsinin kaderi aynı. Yapımından sonra bir daha sürmüyor. Yollar kazılıyor, sonra sözde tadilat yapılıyor ama bir hafta geçmeden kum yok, çimento yok, sadece toprakla üstü kapatılıyor. Bir haftada o da gidiyor, heba oluyor.”

Bu ifadeler, sadece bir günlük anlık bir paniği değil, yıllardır süregelen bir ihmali ve kronikleşmiş altyapı sorunlarını da gözler önüne seriyor. Mahalle sakini, çalışmaların taşeron firmalar tarafından gelişi güzel yapıldığını, yolların her kazı sonrası çökme noktasına geldiğini, bakım-onarım adı altında yapılan işlerin ise kalıcı olmadığını vurguladı. “Bu taşeron firma olduğu müddetçe bu rezillik bitmez. İlla birinin ölmesi mi gerekiyor? Yazık! Kim ilgilenecek, kim bakacak? Servetleri araştırılsın, her şey ortaya çıkar. Bu firmaya asla ihale verilmemeli, çünkü dürüst iş yapmıyor. Yaptığı işler ortada.”

Mahalle sakinleri, yaşanan yangının sadece bir sonuç olduğunu, asıl sorunun ise yıllardır süren ilgisizlik, denetimsizlik ve kalitesiz altyapı hizmeti olduğunu söylüyor. Aynı noktada daha önce de benzer arızalar ve patlamalar yaşandığını belirten vatandaşlar, bir sonraki felaketin daha büyük bir zarara ya da can kaybına yol açmadan yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Mahallede Güven Kaybı Büyüyor

Yaşananlar karşısında mahallenin güveni sarsılmış durumda. “Bizim canımız bu kadar mı ucuz?” sorusunu soran vatandaşlar, artık gerçek ve kalıcı çözümler bekliyor. Sadece yangının ardından değil, öncesinde de alınmayan önlemlerin sorumluluğunu kimlerin taşıyacağı, bu firmaların hangi kriterlerle iş aldığı kamuoyunun gündeminde.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi sakinleri, bu olayın sadece bir yangın olarak görülmemesini, yıllardır ötelenen sorunların bir özeti olarak değerlendirilmesini istiyor. Halkın talebi açık: Şeffaflık, denetim ve güvenli altyapı hizmetleri.

 

# Küçükçekmece# yangın# kanarya mah
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
İlginizi Çekebilir
 Türk Kızılay’ın yeni ajansı desiBel oldu
Türk Kızılay’ın yeni ajansı desiBel oldu
Metin Külünk'ten Bursa'daki Çocuk Ölümü Soruşturmasına Sert Tepki:
Metin Külünk'ten Bursa'daki Çocuk Ölümü Soruşturmasına Sert Tepki:...
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Devlet Erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı Tedirgin Ediyor
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı...
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti:
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret...
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı 17’ye Yükseldi
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin: "Bu Sokaktan Geçemiyoruz!"
Küçükçekmece'de Vatandaşlar Tedirgin: "Bu Sokaktan Geçemiyoruz!"

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">