Küçükçekmece, sabah saatlerinde çevre duyarlılığını harekete geçiren bir olayla güne başladı. Sefaköy Gültepe mahallesi Bağlar Caddesi’nde bulunan ve yaklaşık 15-20 yaşlarında olduğu belirtilen 5 ağaç, Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından kökünden kesildi.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Henüz resmi bir gerekçe açıklanmadan gerçekleştirilen bu kesim, mahalle halkının sert tepkisine yol açtı. Bölge sakinleri, uzun yıllardır caddeye hem gölge hem de estetik kazandıran ağaçların ortadan kaldırılmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Vatandaşlar, “Yıllardır caddeye güzellik katan bu ağaçlar, hiçbir açıklama yapılmadan yok edildi. Oysa bu ağaçların korunması ve çoğaltılması gerekiyordu” diyerek duruma isyan etti. Mahalle sakinleri, sosyal belediyeciliğin özünde doğayı ve yeşil alanları korumanın yattığını vurgulayarak, yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı. Ağaçların yok edilmesinin sadece cadde estetiğine değil, aynı zamanda bölgedeki ekolojik dengeye de zarar verdiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden acil bir açıklama bekliyor.
Küçükçekmece Belediyesi’nin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ağaç kesimi mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı
“Betona boğulmuş bir ilçede birkaç ağacın bile kesilmesi kabul edilemez” diyen bölge halkı, bu tür uygulamaların sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmadığını savundu.
Kesimin ardından mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, yıllardır caddeye hem gölge hem de estetik kazandıran ağaçların ortadan kaldırılmasına anlam veremediklerini dile getirdi.
“Gözümüzün önünde yok ettiler”
Mahalle sakinlerinden Ayşe K., “Çocukluğumuz bu ağaçların gölgesinde geçti. Yaz aylarında nefes aldırıyorlardı. Bir sabah geldik, kökünden kesildiğini gördük. Hiçbir açıklama yapılmadan gözümüzün önünde yok ettiler. Buna sosyal belediyecilik diyemezsiniz” dedi.
“Yeşil yerine beton istiyorlar”
Bir başka vatandaş Mehmet D. ise, “İlçemiz zaten betona boğulmuş durumda. Elimizde kalan az sayıdaki ağacı da kesiyorlar. Bu yapılan doğaya, insana, çocuklara ihanettir. Yeşil alanı çoğaltmak gerekirken, aksine azaltıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.




Küçükçekmece Belediyesi’nden Bağlar Caddesi’ndeki Ağaç Kesimiyle İlgili Açıklama
Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bağlar Caddesi’nde gerçekleştirilen ağaç kesimiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, kesilen ağaçların kuru, hastalıklı ve yaşlı olduğu belirtilerek, vatandaşların endişe etmemesi gerektiği ifade edildi.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bağlar Caddesi’nde yapılan incelemeler sonucunda, bazı ağaçların artık tamamen kuruduğu, hastalandığı ve yaşlandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle çevre güvenliği ve sağlıklı bitki örtüsünün korunması amacıyla bu ağaçların kesimi gerçekleştirilmiştir. Yerlerine en kısa sürede yeni ağaç dikimleri yapılacaktır.”


































