Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’nın kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, vefatının 29. yılında İstanbul Küçükçekmece’de düzenlenen anlamlı bir programla anıldı. Gültepe Fatih Camii’nde gerçekleştirilen mevlit programında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi, Türkeş’in aziz hatırası bir kez daha rahmet ve minnetle yad edildi.
Geniş Katılımla Anma Programı Düzenlendi
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Mikail Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda siyasi isim katıldı.Ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Emin Kaan Kaya, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Mümin Köse ile İYİ Parti ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş da programda yer aldı.
Program sonunda katılımcılara tavuk, pilav ve ayran ikram edilerek birlik ve beraberlik duygusu pekiştirildi.
“Sadece Bir Lider Değil, Bir Dava Adamıydı”
Programda konuşan Ekrem Sarısoy, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Türk milleti ve ülkücü hareket üzerindeki derin etkisine dikkat çekerek, onun yalnızca bir siyasi lider değil, aynı zamanda bir dava adamı olduğunu vurguladı.
Sarısoy konuşmasında, Türkeş’in hayatını milletine adadığını, cesareti ve kararlılığıyla Türk siyasetinde silinmez izler bıraktığını ifade etti. Türkeş’in sadece bir siyasi hareket değil; ahlak, vicdan ve vatan sevgisi üzerine kurulu bir yaşam anlayışını miras bıraktığını belirten Sarısoy, onun fikirlerinin bugün de yol gösterici olmaya devam ettiğini dile getirdi.
Birlik ve beraberlik mesajlarının da öne çıktığı konuşmada, farklı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının programa katılımının önemine dikkat çekildi.
Ülkü Ocakları’ndan Vefa Mesajı
Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Mikail Yıldırım da yaptığı açıklamada, Başbuğ Türkeş’in ortaya koyduğu fikirlerin ve dava bilincinin ülkücü hareketin temelini oluşturduğunu ifade etti.
Yıldırım, Türkeş’in mirasının Türk milliyetçiliğinin en önemli rehberlerinden biri olduğunu belirterek, ülkücü hareketin bu mirası kararlılıkla geleceğe taşıdığını vurguladı. Açıklamasında, Türkeş’in adının ve mücadelesinin her zaman yaşatılacağını ifade eden Yıldırım, Türk gençliğinin onun çizdiği yolda ilerlemeye devam ettiğini söyledi.































