• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki
CHP'de Deprem Etkisi: Burcu Köksal İstifa Etti, AK Parti'ye Katılacağını Açıkladı
CHP'de Deprem Etkisi: Burcu Köksal İstifa Etti, AK Parti'ye Katılacağını Açıkladı
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
İMH Küçükçekmece'de
İMH Küçükçekmece'de "Peygamberimizin (sav) Sünnetinde Çocuk Yetiştirme" Programına Yoğun İlgi
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı, Gözler Saha Testlerinde
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı, Gözler Saha Testlerinde
Jeffrey Epstein’in Yazdığı İddia Edilen İntihar Notu Ortaya Çıktı
Jeffrey Epstein’in Yazdığı İddia Edilen İntihar Notu Ortaya Çıktı
ABD’nin İran’a Sunduğu Ateşkes Teklifinde Hangi Maddeler Yer Alıyor?
ABD’nin İran’a Sunduğu Ateşkes Teklifinde Hangi Maddeler Yer Alıyor?
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: İYİ Parti İlçe Başkanlığına Ziyaret
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: İYİ Parti İlçe Başkanlığına Ziyaret
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK Üyesi Olduğu Ortaya Çıktı
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK Üyesi Olduğu Ortaya Çıktı
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: BBP İlçe Başkanlığına Ziyaret
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: BBP İlçe Başkanlığına Ziyaret
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kosova'nın Bağımsızlığı Küçükçekmece'de Coşkuyla Kutlandı
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Şubat 2025 - 09:19

Kosova'nın Bağımsızlığı Küçükçekmece'de Coşkuyla Kutlandı

Küçükçekmece Belediyesi, kardeş ülke Kosova'nın bağımsızlığının 17. yılını, Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Etkinlikte, İstanbul'un dört bir yanından katılım sağlayan Balkan kökenli vatandaşlar, gönüllerince eğlenerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

GÜNDEM
23 Şubat 2025 - 09:19
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kosova'nın Bağımsızlığı Küçükçekmece'de Coşkuyla Kutlandı

Saygı Duruşu ve Milli Marşlarla Başladı

Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ayrıca Kosova Milli Marşı da coşkuyla seslendirildi. Katılımcılar, iki ülke arasındaki güçlü bağları ve ortak değerleri vurgulayan bu anlarda duygusal anlar yaşadılar.

Küçükçekmece Belediyesi, Kosova'nın bağımsızlığının 17. yılını özel bir etkinlikle kutladı. Küçükçekmece Belediyesi Nikâh Sarayı'nda düzenlenen programda, İstanbul'un dört bir yanından gelen Balkan kökenlilere katılarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.


Geniş Katılımla Gerçekleşen Kutlama

Etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu , Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve çok sayıda siyasi parti yöneticisinin katılımı sağlandı. AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Nejat Öztürk , MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy , BBP Küçükçekmece İlçe Başkanı İsmet Vardar , İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Rasim Yıldırım , CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Yardımcısı Öznur Küçüksel , Rumeli Gönül Birliği Platformu Genel Başkanı Cevdet Ateş , BBP Küçükçekmece meclis üyesi M.cem özel,muhtarlar ve siviller da bu anlamlı zamanda bir araya geldi.

Kosova’nın bağımsızlığının 17. yılı dolayısıyla Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda bir etkinlik düzenlendi. Programa siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından birçok önemli isim katıldı. Gönül Birliği Başkanı Cevdet Ateş, yaptığı konuşmada Kosova’nın tarihi sürecine ve Türkiye ile olan gönül bağlarına dikkat çekti.

Ateş, konuşmasında Kosova’nın Osmanlı döneminden itibaren Türkiye ile güçlü bağlar kurduğunu hatırlatarak, "Kosova belki 17. yılını kutluyor ama geçmişine baktığımızda 1389’da Osmanlı ile başlayan bir birlikteliğimiz var. Beş asır Osmanlı himayesinde kalan Kosova, Balkan Savaşları sonrasında Sırp yönetimine geçmiş ve uzun yıllar çeşitli zorluklarla karşılaşmıştır," dedi.

Bağımsızlık mücadelesine de değinen Ateş, "Kosova 1990'lı yıllarda büyük acılar yaşadı. 1998’de Adem Yaşari ve ailesinin katledilmesi bağımsızlık ateşini daha da güçlendirdi. 1999 yılında NATO müdahalesiyle Sırp zulmü sona erdi ve nihayet 2008’de Kosova resmen bağımsızlığını ilan etti," ifadelerini kullandı.

Gönül Birliği Başkanı Ateş, Kosova’nın bağımsızlık sürecinde Türkiye’nin desteğinin her zaman hissedildiğini belirterek, "Türkiye olarak her zaman Kosova’nın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Nice yıllara, özgür ve güçlü bir Kosova diliyoruz," şeklinde konuştu.

Küçükçekmece’de Kosova’nın Bağımsızlık Kutlaması: Başkan Çebi’den Dayanışma Mesajı

Kosova’nın bağımsızlığının 17. yıl dönümü, Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen özel bir etkinlikle kutlandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, programda yaptığı konuşmada, kardeşlik ve dayanışma vurgusu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Çebi, konuşmasında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini selamlayarak, Kosova’nın bağımsızlık mücadelesinin önemine değindi. “Bu özel gecede, köklü bir geçmişe sahip Kosova’nın bağımsızlık yolculuğuna tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Halkının kararlılığıyla kazanılan bu bağımsızlık, barış ve istikrar içinde yoluna devam eden bir ülkenin başarısını simgeliyor” dedi.

Bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybedenleri saygıyla anan Çebi, “Kosova halkının özgürlük için verdiği mücadele, cesaretin ve dirayetin en büyük örneklerinden biridir. Geçmişte gösterilen bu azim ve kararlılık, gelecekte daha büyük başarılara ilham olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 17. yıl dönümü, Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Programa Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Mustafa Anteplioğlu, Kosova’nın bağımsızlık mücadelesine vurgu yaparak, “Bağımsızlık kolay kazanılmadı, on binlerce şehit verildi. Kosova halkı büyük fedakârlıklarla bu toprakları savundu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Kosova ile Türkiye arasındaki güçlü bağlara değinen Anteplioğlu, “Küçükçekmece’de ve İstanbul genelinde yaşayan Kosovalı kardeşlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. İki devlet, iki millet olarak kardeşlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Ancak sadece bağımsız olmak yetmez, ekonomik olarak da güçlü olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yeni neslin kültürel bağlarını koruması gerektiğini belirten Anteplioğlu, Kosovalı gençlerin kendi kültürlerine sahip çıkmaları ve bu bağları gelecek nesillere aktarmaları için daha fazla iletişim halinde olmalarının önemine dikkat çekti.

Protokol konuşmalarında, Kosova ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının altı çizilirken, iki ülkenin ortak kültürel değerlerine vurgu yapıldı. Katılımcılar, Kosova'nın uzun mücadelesinin önemini dikkat çekerek, Kosova'nın hak ettiği özgürlüğün gurur verici olduğunu ifade etti.


Halk Oyunları ve Müzik Şöleni

Konuşmaların ardından Sultanmurat Halk Oyunları Ekibi , sahne alarak Balkan kültürünün yansıtıldığı renkli bir gösteri sundu. Aziz Murati ve Rumeli Ekrem , seslendirdikleri şarkılar ve türkülerle geceye damga vurdu. Katılımcılar, müzik eşliğinde dans ederek parçalar halinde sevincini doyasıya yaşadı.

Kosova'nın bağımsızlığının 17. yıl dönümünü kutlayan Küçükçekmece Belediyesi, bölgedeki Balkan ülkelerinin bir araya gelerek kültürel bağlarını güçlendirdiğini bu tür etkinliklerin süreceğini belirtti.


  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece Sinopspor'dan Fair-Play Vurgulu Tepki
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ Etkili
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ...
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup Polis Eşliğinde Girdi
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup...
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini Devraldı
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini...
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Epstein Dosyasında Yeni Perde: Melania Trump,First Lady'den Kritik Açıklama
Epstein Dosyasında Yeni Perde: Melania Trump,First Lady'den Kritik Açıklama
İlginizi Çekebilir
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki...
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı, Gözler Saha Testlerinde
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı,...
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK Üyesi Olduğu Ortaya Çıktı
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK...
Küçükçekmece Kızılay'dan Rafet Orhan'a Anlamlı Ziyaret:
Küçükçekmece Kızılay'dan Rafet Orhan'a Anlamlı Ziyaret:
Aydın Çavuşoğlu Alanya’daki Ofisinde Silahlı Saldırıya Uğradı: Hastanede Ameliyata Alındı
Aydın Çavuşoğlu Alanya’daki Ofisinde Silahlı Saldırıya Uğradı:...
Binlerce kişi Sumud ve Gazze’ye destek için İsrail Konsolosluğu’na yürüdü
Binlerce kişi Sumud ve Gazze’ye destek için İsrail Konsolosluğu’na...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’a Kurban Bağışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’a Kurban Bağışı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımıza saldırılmasına göz yummayız!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımıza saldırılmasına göz yummayız!

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">