• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
AKON ve Kızılay'dan Küçükçekmece İçin Güç Birliği! Yasin Uluhan ile Doğan Şeyda Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
AKON ve Kızılay'dan Küçükçekmece İçin Güç Birliği! Yasin Uluhan ile Doğan Şeyda Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
ABD'nin İran'a Hava Saldırısı: 8 Asker Hayatını Kaybetti! Tahran'dan Sert Mesaj:
ABD'nin İran'a Hava Saldırısı: 8 Asker Hayatını Kaybetti! Tahran'dan Sert Mesaj: "Son Nefesimize Kadar Direneceğiz"
NATO Genel Sekreteri Rutte'den Kritik Açıklamalar:
NATO Genel Sekreteri Rutte'den Kritik Açıklamalar: "Bir Sonraki NATO Zirvesi Arnavutluk'ta Düzenlenecek"
Trump'tan Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgü:
Trump'tan Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgü: "Çok Güçlü Bir Lider, Muazzam Bir İş Çıkardı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 Mesajı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 Mesajı: "Netanyahu ve Miçotakis'in Açıklamalarının Benim Dünyamda Yeri Yok"
Küçükçekmece'de Kurumlardan Güç Birliği: Kızılay, Yeşilay ve Ensar Vakfı Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
Küçükçekmece'de Kurumlardan Güç Birliği: Kızılay, Yeşilay ve Ensar Vakfı Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatı Sahada: Üye Çalışmaları ve Vatandaş Buluşmaları Hız Kazandı
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatı Sahada: Üye Çalışmaları ve Vatandaş Buluşmaları Hız Kazandı
AK Parti İstanbul'da
AK Parti İstanbul'da "Her Mahallesiyle İstanbul" Toplantısı Düzenlendi
Erzurum Oltu'da Sel Felaketi: Taşan Dümbüllü Deresi Evleri ve Tarım Arazilerini Sular Altında Bıraktı
Erzurum Oltu'da Sel Felaketi: Taşan Dümbüllü Deresi Evleri ve Tarım Arazilerini Sular Altında Bıraktı
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Ankara'da! Erdoğan ile kritik zirve öncesi bir araya gelecek
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Ankara'da! Erdoğan ile kritik zirve öncesi bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i kabul etti
Resmi açıklama geldi! ABD Başkanı Donald Trump 7 Temmuz'da Türkiye'ye geliyor
Resmi açıklama geldi! ABD Başkanı Donald Trump 7 Temmuz'da Türkiye'ye geliyor
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kayseri'den teröre lanet, Filistin'e destek
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Aralık 2023 - 10:37

Kayseri'den teröre lanet, Filistin'e destek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 6 vatan evladı ile Filistin’de zulme uğrayanlar için düzenlenen “Teröre Lanet, Filistin’e Destek Yürüyüşü”ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, 6 askerimizi şehit eden terör örgütü ile Filistin’de mazlumları katleden devlet terörizmine lanet okudu, şehitleri rahmetle andı.

GÜNDEM
24 Aralık 2023 - 10:37
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'den teröre lanet, Filistin'e destek
 

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan programda, meydan ve Sivas Bulvarı’nı dolduran vatandaşlar, 6 askerin şehit edilmesine ve Filistin’in Gazze şehrinde yaşanan katliama tepkilerini dile getirdi.

Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki protestolar, tekbirlerle ve sloganlarla sürdü. Bölücü terör örgütü ve İsrail aleyhinde yönelik atılan “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” ve “Kahrolsun İsrail” sloganlarının atıldığı programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Hüseyin Cahid Cıngı, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, rektörler, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kayserililer katıldı.

Başkan Büyükkılıç, 6 kahraman vatan evladına Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Gururumuz, medar-ı iftiharımız olan Kayseri’mizin hayırsever insanları, Erciyes gibi pırıl pırıl gönlü ak, yüzü ak, kalbi berrak olan Kayseri’mizin güzel insanları, iyi ki varsınız, yine meydanlardasınız, yine biz buradayız dediniz, yine hakkı savunacağız dediniz, yine kimsesizin yanındayız dediniz, yine zulme uğrayanların yanındayız dediniz, yine teröre hayır dediniz ve şehit edilen 6 tane kahramanımızın yanındayız dediniz” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli diyen bu ezanları inşallah Cenab-ı Allah gönlümüzden ve ülkemizden almasın, bayrağımız gönderden inmesin diyorum” dedi.

“BİR OLURSAK DÜNYADA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN YOKTUR”

Başkan Büyükkılıç, birlik olunduğu takdirde çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına işaret ederek, “Allah’ın emriyle bir olursak, beraber olursak, tefrikaya düşmezsek, Allah’ın izniyle bu dünyada çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Dün Afganistan’da bir başka gün Karabağ’da, bir başka gün Irak’ta, bir başka gün Suriye’de, bir başka gün Libya’da ya da başka yerlerde mazlum coğrafyalarda nerde bir Müslüman varsa, nerde bir mazlum varsa on binlerce kilometre öteden gelip buralarda o kardeşlerimizin kanını dökmeye, o ülkeleri parçalamaya, bizleri karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyet, bu gün de elbette ki yine Türkiye’miz üzerindeki oyunlarını sürdürmeye çalışırken aynı zamanda hepimizin de bildiği gibi Gazze’de acımasızca, ana rahmindeki yavrularımız, canlarımız dahil, çocuklarımız dahil, yaşlılarımız dahil, hastalarımız, hastanedeki canlarımız dahil, hepsini acımasızca, şerefsizce elbette ki bu katlini sürdürüyor, bu zihniyetini hayata geçiriyor. Buna ses çıkartmayan Avrupa, buna ses çıkartmayan sözde çağdaş uygarlık ve medeniyetlere sahip olduğunu söyleyen ülkeler, elbette bu milletin uyanışı ile insanlığın uyanışı ile bir gün cevabını alacak. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Hz Peygamber diye Peygamberimizin müjdelediği şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyoruz. Onların varlığı, onların şehadeti bizlerin bu ülkelerde, bu topraklarda yaşamasına vesile oluyor. Minnettarız, onlar bizim kahramanlarımız, onlar bizim gururlarımız” diyerek ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ KENDİSİNİ FEDÂ EDERCESİNE ÇIRPINIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülke ülke, lider lider dolaşarak kendisini fedâ edercesine çırpındığını, insanlık için akan kan ve gözyaşlarını dindirmek için çabaladığını dile getiren Büyükkılıç, başarıya ulaşacağına inandıklarını vurgulayarak, “On binlerce canımız, yavrumuz Gazze’de katlediliyor, 40 bin kardeşimiz bu ülkede PKK terörü adice, canice şehit etmedi mi? Biz bunların hepsinin farkındayız. İsrail’in elindeki silah ile PKK’nın elindeki silah aynı. Markası aynı, geldiği yer aynı. Onun için küfür tek bir millettir. Onun için bir araya geliyorlar, onun için ses çıkartmıyorlar, onun için Güvenlik Konseyi’nin aldığı kararları veto ediyorlar, onun için susuyorlar, onu için mazlumun göz yaşının akmasına daha fazla destek oluyorlar” dedi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN BİRLİK VE BERABERLİKTE KARARLILIK MESAJI

Başkan Büyükkılıç, “Kutul Amare’den beri, Malazgirt’ten, Çanakkale’den beri, 15 Temmuz’dan beri her zaman Kayseri’mizin gururu olan siz canlarımız, burada meydanlarda her zaman dik duruşuyla, onurlu davranışıyla her zaman mazlumun yanında yer alan, vatanına, bayrağına, devletine, milletine, inancına sahip çıkan anlayışıyla elbette ki yer almıştır” diyerek birlik ve beraberlikte kararlı olacaklarını dile getirdi. Büyükkılıç sözlerini, İstiklal Marşı’nın “Garbin afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?” dizeleri ile sonlandırdı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız Küçükçekmece, Ülkücülük ve Vatandır”
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız...
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını Açtı
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını...
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan Kaçının
Yaz Aylarında Ağız ve Diş Sağlığını Korumak İçin Bu Hatalardan...
"Bir Damla Sen Ol, Bir Hayat Devam Etsin" Kampanyasına Küçükçekmece'den...
Av.Mesut Yıldırım:
Av.Mesut Yıldırım: "Volkan Yılmaz ile Başarılı Bir Dönem Yaşayacağız"
Rafet Orhan:
Rafet Orhan: "Ayrılıklara Değil, Küçükçekmece Sinopspor Sevdasına...
TÜGVA Hünerhane Yıl Sonu Sergisi Küçükçekmece'de Sanat ve Emeği Buluşturdu
TÜGVA Hünerhane Yıl Sonu Sergisi Küçükçekmece'de Sanat ve Emeği...
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece'de Geniş Katılımlı Ziyaret Programlar Gerçeklleştirdi.
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece'de Geniş Katılımlı Ziyaret...
Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri: Eğitim Kurumları İdeolojik Çatışma Alanı Olamaz
Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri: Eğitim Kurumları İdeolojik Çatışma...
Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında 17 Yıllık Sır Perdesi
Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında 17 Yıllık Sır Perdesi
14 Yıllık Hasretin Eşiğinde Kalan Küçükçekmece Spor'dan Önemli Açıklama
14 Yıllık Hasretin Eşiğinde Kalan Küçükçekmece Spor'dan Önemli...
Çocuklara Moral ve Hediye: Ülkü Ocakları Karne Gününde Sahadaydı
Çocuklara Moral ve Hediye: Ülkü Ocakları Karne Gününde Sahadaydı...
İlginizi Çekebilir
AKON ve Kızılay'dan Küçükçekmece İçin Güç Birliği! Yasin Uluhan ile Doğan Şeyda Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
AKON ve Kızılay'dan Küçükçekmece İçin Güç Birliği! Yasin Uluhan...
NATO Genel Sekreteri Rutte'den Kritik Açıklamalar:
NATO Genel Sekreteri Rutte'den Kritik Açıklamalar: "Bir Sonraki NATO...
Küçükçekmece'de Kurumlardan Güç Birliği: Kızılay, Yeşilay ve Ensar Vakfı Ortak Projeler İçin Bir Araya Geldi
Küçükçekmece'de Kurumlardan Güç Birliği: Kızılay, Yeşilay ve...
Belçika Savunma Bakanı Theo Francken'in Ankara Paylaşımı Tartışma Yarattı: Uyarı Sonrası Fotoğrafı Kaldırdı
Belçika Savunma Bakanı Theo Francken'in Ankara Paylaşımı Tartışma...
Erzurum Oltu'da Sel Felaketi: Taşan Dümbüllü Deresi Evleri ve Tarım Arazilerini Sular Altında Bıraktı
Erzurum Oltu'da Sel Felaketi: Taşan Dümbüllü Deresi Evleri ve Tarım...
Aydın Bozdoğan’daki Yangın 7 Saattir Sürüyor: 8 Helikopter ve 6 Uçakla Müdahale
Aydın Bozdoğan’daki Yangın 7 Saattir Sürüyor: 8 Helikopter ve 6...
Giresun'da Gizemli Patlama Paniği! Gökyüzündeki Cisim Mercek Altında
Giresun'da Gizemli Patlama Paniği! Gökyüzündeki Cisim Mercek Altında
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Ankara'da! Erdoğan ile kritik zirve öncesi bir araya gelecek
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Ankara'da! Erdoğan ile kritik zirve öncesi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'i kabul...
Bakan Güler: Hainler Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak
Bakan Güler: Hainler Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">