Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde iki bakanlıkta değişikliğe gidildi. Alınan karar kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına yeni isimler atandı.





İÇİŞLERİ BAKANI VE ADALET BAKANI DEĞİŞTİ
İçişleri Bakanlığı görevine Ali Yerlikaya’nın yerine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanlığı görevine Yılmaz Tunç yerine İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek getirildi.
AKIN GÜRLEK KİMDİR?
Akın Gürlek 1982'de Nevşehir'de DÜNYA ya geldi. Aslen Nevşehirlidir.Çocukluk dönemini Nevşehir'de geçiren Akın Gürlek, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Üniversiteden sonra aktif olarak çalışmaya başlayan Gürlek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı. Bu esnada görev yaparken Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararını tanımadı.Nisan 2021'de terfileriyle birinci sınıf hâkimliğe terfi etti.ADALET BAKANI YARDIMCISI OLDUAkın Gürlek 2 Haziran 2022'de Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı. 2 yıl süren bu görevi 7 Ekim 2024'te son buldu. İSTANBUL BAŞSAVCISI OLDU8 Ekim 2024'te ise İstanbul Başsavcısı olarak atandı.
































