İstanbul’da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Dün başlayan ve zaman zaman tipi şeklinde devam eden kar yağışı, gece boyunca megakentin birçok noktasını beyaz örtüyle kapladı. Özellikle kentin kuzey bölgelerinde etkili olan yağış, çatıları, park halindeki araçları ve yolları tamamen karla kaplarken, gece saatlerinde karın keyfini çıkaran vatandaşların yerini sabah saatlerinde trafik çilesi aldı.
GECE SEVİNCİ, SABAH ZORLU MESAİ
Uzun süredir kar yağışını bekleyen İstanbullular, gece saatlerinde sokaklara çıkarak karın tadını çıkardı. Çamlıca Tepesi başta olmak üzere yüksek kesimlerde aileleriyle birlikte kartopu oynayan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Ancak sabahın ilk saatleriyle birlikte kar yağışı ve tipinin etkisini artırması, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi.
TRAFİKTE YOĞUNLUK VE AKSAMALAR
Kar yağışının etkisini sürdürdüğü sabah saatlerinde İstanbul’da trafik yoğunluğu hızla arttı. Okulların tatil olmasına rağmen saat 08.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81’e ulaştı. İBB trafik yoğunluk haritasında birçok ana arter kırmızıya dönerken, özellikle TEM Otoyolu’nda bazı araçların yolda kaldığı görüldü.
Bağcılar’da otobüslerin ilerleyemediği, trafiğin zaman zaman tamamen kilitlendiği bildirildi. Kayganlaşan yollarda yaşanan kazalar da dikkat çekti. Bayrampaşa’da yokuş aşağı inen bazı araçlar, duramayarak kazaya karıştı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
VALİLİKTEN KAR TEDBİRİ
İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yeni önlemleri devreye aldı. Saat 10.00 itibarıyla motokuryelerin ve ağır taşıtların trafiğe çıkışı yasaklandı. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.
METEOROLOJİ VE AKOM’DAN YENİ UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporuna göre İstanbul’da kar yağışı bugün de yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığının 6 derece civarında seyretmesi beklenirken, kentin çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zaman zaman kuvvetli olabileceği belirtildi.
AKOM’dan yapılan açıklamada da kar ve karla karışık yağmurun gün boyunca etkisini sürdüreceği ifade edildi. Yetkililer, buzlanma ve don riskine karşı özellikle sabah ve gece saatlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Soğuk hava dalgasının yurt genelinde etkisini artırmasıyla birlikte, İstanbul’da kar yağışının önümüzdeki saatlerde de ulaşım ve günlük yaşam üzerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.































