• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Hizbullah Lideri Naim Kasım:
Hizbullah Lideri Naim Kasım: "Mutabakat Zaptı, ABD ve İsrail'in Yenilgisinin Resmi İlanıdır"
ABD, Deprem Sonrası Venezuela'ya Yaptırımları Geçici Olarak Gevşetti
ABD, Deprem Sonrası Venezuela'ya Yaptırımları Geçici Olarak Gevşetti
Yeşilay Küçükçekmece Şube Başkanlığına Atanan Hacı Ali Ekinci Kimdir?
Yeşilay Küçükçekmece Şube Başkanlığına Atanan Hacı Ali Ekinci Kimdir?
 AK Parti İlçe Başkanı Emin Kaan Kaya'dan Küçükçekmece İçin Yeni Projeler.
 AK Parti İlçe Başkanı Emin Kaan Kaya'dan Küçükçekmece İçin Yeni Projeler.
Küçükçekmece'de Merakla Beklenen Atama Gerçekleşti: Yeşilay'ın Yeni Başkanı Belli Oldu.
Küçükçekmece'de Merakla Beklenen Atama Gerçekleşti: Yeşilay'ın Yeni Başkanı Belli Oldu.
Ensar Vakfı Küçükçekmece'de Okuma Yazma Kursu Mezuniyet Coşkusu
Ensar Vakfı Küçükçekmece'de Okuma Yazma Kursu Mezuniyet Coşkusu
"Maarifin Kalbinde Ramazan" Etkinliklerinde Başarı Taçlandı: Küçükçekmece'de Örnek Okullar Ödüllendirildi
Venezuela'da Çifte Deprem Felaketi: 39 Saniye Arayla Gelen Sarsıntılar Can Aldı
Venezuela'da Çifte Deprem Felaketi: 39 Saniye Arayla Gelen Sarsıntılar Can Aldı
Kitaptan Çizgi Filme Uzanan Yolculuk: Muhukids Yayında
Kitaptan Çizgi Filme Uzanan Yolculuk: Muhukids Yayında
KAS-DER Dernek Başkanı Satı Külfetoğlu'ndan Önemli Açıklama:
KAS-DER Dernek Başkanı Satı Külfetoğlu'ndan Önemli Açıklama: "Kültürel Birliktelik Güçlendi"
Telefoncuya Silahlı Baskın: Çetin Muko Hayatını Kaybetti
Telefoncuya Silahlı Baskın: Çetin Muko Hayatını Kaybetti
MHP'li vekil Kamil Aydın'dan Nihat Doğan'a 'Meclis'ten Seslendi:
MHP'li vekil Kamil Aydın'dan Nihat Doğan'a 'Meclis'ten Seslendi: "Söz Kantardır, İnsanı Tartar"
  1. Haberler
  2. BELEDİYELER
  3. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu haddini aşıyor
BELEDİYELER
Yayınlanma: 21 Ekim 2019 - 20:19

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu haddini aşıyor

Bakan Turhan'dan İmamoğlu'nun iddialarına yanıt! TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun söylemlerine yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın M.Cahit Turhan açıklama yaptı.

BELEDİYELER
21 Ekim 2019 - 20:19
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Turhan yaptığı açıklamada "Son birkaç gündür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyada dolaşan söylemlerini üzülerek takip ettim.
"HUKUK ÇERÇEVESİNDE CEVABIMIZI VERECEĞİZ"
Sayın Başkan, TCDD’nin yaptığı ihaleyle ilgili olarak hukuki yollara başvurmuştur. Elbette biz de hukuk çerçevesinde cevabımızı vereceğiz.
 
Ancak gerçeklerden herkesin haberdar olma hakkını gözeterek, aziz Türk milletine ve İstanbul halkına seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, son 17 yıldır ülkemize ve milletimize azim ve kararlılıkla hizmet etmekteyiz. 
 
Bilindiği üzere Haydarpaşa ve Sirkeci’de bahse konu gayrimenkullerin bulunduğu alanlar, sit kapsamındadır ve imar kısıtlılığı bulunmaktadır. Bu alanlar, Marmaray hizmete girdikten sonra yolcu hareketliliğinin azalması nedeniyle ihtiyaç dışı kalmıştır. 
"KİRALAMA YÖNETMELİĞE UYGUN OLARAK YAPILMIŞTIR"
 
İstanbul halkının kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sunmak suretiyle TCDD’ye gelir sağlanması amacıyla, bu alanlar için ihaleye çıkılmıştır. İhale baştan sona, TCDD’nin kiralama yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır.
Buna karşın, Sayın Belediye Başkanı, ihale yapılmadan önce “Ne pahasına olursa olsun bu ihaleyi alacağım” diyerek ihalenin REKABET ilkesini sekteye uğratmıştır. Şöyle ki; ihaleyi alan firma burada yapacağı işlerle ilgili ruhsat, izin ve belgeleri nereden alacaktır?  Su, doğalgaz, gayri sıhhi müessese belgesi gibi belgeler nereden alınır? Elbette Belediye ve ona bağlı kurumlardan... Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi’nin sürece müdahil olması en başından rekabet ilkesine halel getirmiştir.
 
Şimdi soruyorum size İBB’nin iştirakleri olan firmaların ihaleye girmesi ne kadar etik olmuştur?
Gelelim Sayın Belediye Başkanı’nın sosyal medyadaki iddialarına... Öncelikle ifade etmek isterim ki Belediye şirketlerinin ihaleden elenme sebebi, sosyal medyada yayınlanan videoda bahsedilen hususlarla alakalı değildir. 
İHALE ŞARTLARI KAMUOYUNA AÇIKÇA SUNULMUŞTUR
 
Zaten ihale şartları, önceden kamuoyuna açıkça sunulmuştur.  İhalede öncesinde, firmaların tek tek veya ortak girişim olarak girmesi halinde sağlaması gereken şartlar da aleni bir şekilde ilan edilmiştir.. 
 
Belediye’nin söz konusu firmaları, istenilen şartları gerek tek tek gerekse ortak girişim olarak yerine getirememiştir.
 
Ayrıca açık açık şartnamede “müştereken ve müteselsilen” ifadesinin belirtilmesine rağmen teklif mektubu ekinde bu ifadeye yer verilmemiş ve değiştirilmiştir.
 
İhale Komisyonu, yaptığı inceleme neticesinde tüm bu hususları tespit etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin oluşturduğu ortak girişimi ihale dışı bırakmıştır. 
 
Kaldı ki ihaleye Belediye’nin ortak girişimi daha düşük teklif vermiştir.
 
Şimdi buradan herkese soruyorum; ihale şartlarını sağlayamayan ve daha düşük teklif verenin kazanması mı doğrudur, yoksa ihale şartlarını sağlayıp daha yüksek teklif verenin mi kazanması mı?
 
Buradan, ihale konusunun özel ilgi alanı olduğunu bildiğimiz Sayın İmamoğlu'na açıkça soruyorum…
 
Öncelikle şartnamede istenilen evrakları bile hazırlamaktan aciz olan İBB yönetiminin ihaleyi almaya çalışması normal bir durum mudur? Bugüne kadar ki ticari ilişkilerinde de hep bu yöntemi mi izlemiştir?
 
Ayrıca girmeye çalıştığı ihalede, Belediye ortak girişiminin teklifinin 3 katı teklif veren şirketin, ihaleyi kazanmasından daha doğal ne olabilir? Kamunun yüksek kazanç elde etmesinden bir rahatsızlık mı duymaktadır?
"ZORBALIK DEĞİL MİDİR?"
 
"Yeterliliğe sahip olmadan ihaleye girerim, daha az teklif veririm; ihaleyi de bana vermek zorundasınız" demek zorbalık değil midir?
 
TCDD, 350 bin TL kira vermeyi teklif eden şirket yerine, 100 bin TL teklif eden ortak girişime bu ihaleyi verse, hukuki ve meşru davranmış olur mu? TCDD, tersi davranış gösterseydi, kamu zararı yaşanmış olmayacak mıydı? Kamudan bu tip gayrı meşru taleplerde bulunmak, kendilerinin benimsediği ve alışkanlık haline getirdiği bir yöntem midir?
 
Şartname ve teklif edilen rakamlar ortada ve her şey şeffaf iken, kopartılan bu yaygara, ihale makamına sallanan parmaklar, ihaleye fesat karıştırmak değilse nedir? 
 
İBB’nin elinde, bu alanların binlerce katı büyüklüğünde yerler var iken, ihaleye konu alanlarda toplum yararına, modern bir kültür-sanat alanı kurulacak olması, Sayın İmamoğlu'nu neden rahatsız etmektedir?
 
Bu ihaleyi yapan TCDD; neyi, nasıl, niçin ve ne kadar süreyle yapması gerektiğini tabi olduğu mevzuat usullerine uygun yapmıştır. 
İMAMOĞLU'NUN TCDD'NİN İTİBARINI ZEDELEMEYE KALKMASINDAKİ MAKSADI NEDİR?
 
Sayın Belediye Başkanı’nın ülkemizin saygın kuruluşlarından TCDD’nin itibarını zedelemeye kalkmasındaki maksadı nedir?
 
Ayrıca; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ihalenin iptal edilerek ihale konusu alanların Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesini istemektedir.  Benzer talep, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yönetiminden de gelmişti. Büyükşehir’in o zamanki yöneticileri, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait kullanılmayan alanların Belediye’ye tahsisini istemiş, TCDD bu talebi uygun görmemiştir. 
 
Ülkemizin bugününe bakacak olursak, bugün milli birlik ve beraberlik günüdür. Belediye Başkanı’nın böylesine anlamlı günlerde, gerçekleri saptırarak, birtakım avukatları da yanına alarak, genel kamuoyunu ve İstanbul halkımızı galeyana getirmeye çalışmasına anlam vermek mümkün değildir. 
 
Sayın Başkan’ın, gerçekleri saptırarak toplumu galeyana getirmeye çalışmaktaki maksadı ne olabilir… 
 
Acaba İstanbul halkını galeyana getirmeye çalışması, dilinden düşürmediği kucaklama stratejisinin bir parçası mıdır?
 
Ayrıca, faydalı gördüğüm son bir hatırlatmayı daha buradan yapmak istiyorum… 
 
Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Kurumlarımız keyfiyet değil, hukuk esaslarına göre yönetilmektedir. Belediyelerimiz de buna dahildir. Belediye başkanı olmak, hiç kimseye hukuku çiğneme hürriyeti vermez. Belediyeler veya belediye başkanları da hukukun üzerinde değildir. Gerçi Sayın İmamoğlu, görevden alınan belediye başkanlarını ziyaret etmekle, ne kadar hukuk ve hukuk düzeni yanlısı olduğunu ortaya koymuştur. 
 
Hukuk ölçülerinin dışına çıkmak, bir belediye başkanı için aynı zamanda oyunu aldığı vatandaşları aldatmak anlamı da taşımaktadır. Buna kimsenin hakkı yoktur, olamaz da. 
 
Son olarak, Aziz İstanbul halkı! 
 
Sayın Belediye Başkanı, bir yandan da gündem saptırarak İstanbul’a ve İstanbullulara verdiği sözleri unutturmanın peşinde…  Metro ve ulaşım gibi konularda verdiği sözler vardı. Hani, o sözler nerede? 
 
Bu kapsamda, yeni projelere başlamak bir yana, önceki belediye yönetimi döneminde yürütülen çalışmaların durdurulmuş olması hususunda da siz kıymetli İstanbul halkının bilgi sahibi olmaya hakkı vardır diye düşünüyorum. 
 
Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kendi sorumluluklarını yerine getirememenin acziyeti içerisindeki tavır ve ruh hali ile hareket eden bir şahsın, usulüne uygun bir ihale bahanesiyle, sosyal medyada yalan-yanlış ifadeler içeren videolar paylaşıp, halkımızı galeyana getirmek istemesinin amacını ve hedefini sizin engin basiretinize ve ferasetinize bırakıyorum. Saygılarımla…" ifadelerini kullandı.
2019/10/2019-10-21-20-32-58.png
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız Küçükçekmece, Ülkücülük ve Vatandır”
MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy: “Bizim Sevdamız...
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU KARŞILAMA
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ'A KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKULU...
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi Bile Belli”
İmamoğlu ve Özel Hakkında Şok İddia: “Yeni Parti Kuruluyor, İsmi...
Emeklilere Dev Zam İddiası! En Düşük Emekli Maaşı İçin 36 Bin TL İddiası
Emeklilere Dev Zam İddiası! En Düşük Emekli Maaşı İçin 36 Bin...
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını Açtı
Küçükçekmece'de Kültür Şöleni: Kastamonu Günleri Kapılarını...
MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz:
MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz: "İstanbul'la Buluşacağız,...
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29 Mayıs 1453: Çağ Açıp Çağ Kapatan Fetih Destanı
Fatih Sultan Mehmed'in Kararlılığı Tarihin Akışını Değiştirdi.29...
Gün İçerisinde Değişen Ruh Halinize Yön Verebilirsiniz
Gün İçerisinde Değişen Ruh Halinize Yön Verebilirsiniz
Aşırı Kırmızı Et Tüketimi Hangi Hastalıkları Tetikliyor?
Aşırı Kırmızı Et Tüketimi Hangi Hastalıkları Tetikliyor?
Aşırı Et Tüketimine Karşı En Önemli Destek: Su
Aşırı Et Tüketimine Karşı En Önemli Destek: Su
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'ndan Görkemli Organizasyon
Aşırı Et ve Tatlı Tüketimi Sağlığı Tehdit Ediyor
Aşırı Et ve Tatlı Tüketimi Sağlığı Tehdit Ediyor
İlginizi Çekebilir
Gündem Yaratan Ziyaret Sonrası Başkan Çebi'den Açık Mesaj,
Gündem Yaratan Ziyaret Sonrası Başkan Çebi'den Açık Mesaj,"Görüşmede...
Küçükçekmece Belediyesi Mahallelinin Çağrısına Kulak Verecek mi?
Küçükçekmece Belediyesi Mahallelinin Çağrısına Kulak Verecek mi?
Sanat, Bilim ve Sosyal Sorumluluk Dünyası Cumhuriyet Ödüllerinde Buluştu
Sanat, Bilim ve Sosyal Sorumluluk Dünyası Cumhuriyet Ödüllerinde Buluştu
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin Konsolosu Görüşmesinin İçeriği Açıklansın
Sefaköydeki Doğu Türkistanlılar 'dan Kemal Çebi'ye Çağrı: Çin...
Küçükçekmece Belediyesi'nden Bayram Hazırlığı: Temizlik ve İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı
Küçükçekmece Belediyesi'nden Bayram Hazırlığı: Temizlik ve İlaçlama...
Çayırova’da Bayram Öncesi Sıkı Denetim: Market ve Tatlı Satış Noktaları Kontrol Edildi
Çayırova’da Bayram Öncesi Sıkı Denetim: Market ve Tatlı Satış...
Marmara Belediyeler Birliğinin Yeni Başkanı Ahmet Akın Oldu
Marmara Belediyeler Birliğinin Yeni Başkanı Ahmet Akın Oldu
Küçükçekmece’de AK Parti Hizmet Diyor, CHP Tanıtım Yapıyor.Temel Atıldı mı, Yoksa Sadece Sahiplenme mi?
Küçükçekmece’de AK Parti Hizmet Diyor, CHP Tanıtım Yapıyor.Temel...
Küçükçekmece'de Kültür Merkezi Etkinliği Tartışma Yarattı
Küçükçekmece'de Kültür Merkezi Etkinliği Tartışma Yarattı
KÜÇÜK MUCİTTEN İSTANBUL'UN ALT YAPISINA YENİLİKÇİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ: SİL-SÜPÜR
KÜÇÜK MUCİTTEN İSTANBUL'UN ALT YAPISINA YENİLİKÇİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ: SİL-SÜPÜR

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">