Gazze'de Can Kaybı Artıyor: Son Veriler Açıklandı
Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılara ilişkin güncel bilançoyu paylaştı. Yapılan açıklamada, saldırılar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 73 bin 74'e, yaralı sayısının ise 173 bin 537'ye yükseldiği bildirildi.
Bakanlık, bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle insani tablonun ağırlaşmaya devam ettiğini ve enkaz altında çok sayıda kişinin bulunduğunu belirtti.
Son 24 Saatte 4 Kişi Hayatını Kaybetti
Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, son 24 saat içerisinde Gazze'deki hastanelere 2'si enkaz altından çıkarılan olmak üzere 4 kişinin cenazesi ulaştırıldı.
Aynı süre içerisinde saldırılarda yaralanan 12 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi.
Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve enkaz altındaki kişilere ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü aktardı.
Ateşkes Sonrası Kayıplar da Açıklandı
Açıklamada, 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe giren ateşkes sonrasında da can kayıplarının yaşandığı belirtildi.
Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail'in saldırılarında 1.059 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 429 kişi yaralandı.
Ayrıca yürütülen arama çalışmaları kapsamında enkaz altından şimdiye kadar 788 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.
Toplam Can Kaybı 73 Bin 74'e Ulaştı
Bakanlığın açıkladığı son verilere göre, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 73 bin 74'e yükseldi.
Saldırılarda yaralananların sayısının ise 173 bin 537 olduğu bildirildi.
Gazze'deki sağlık yetkilileri, bölgede sağlık hizmetlerinin büyük zorluklar altında sürdürüldüğünü ve saldırılar nedeniyle insani krizin derinleşmeye devam ettiğini belirtti.
Enkaz Altında Binlerce Kişinin Bulunduğu Belirtiliyor
Gazze Sağlık Bakanlığı, birçok bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve enkaz altında hâlâ binlerce cenazenin bulunduğunun değerlendirildiğini açıkladı.
Yetkililer, yıkılan binalarda mahsur kalan kişilere ulaşılmasının devam eden çatışmalar ve altyapıdaki ağır hasar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti. Bölgedeki can kaybı ve yaralı sayısının, enkaz kaldırma çalışmalarının ilerlemesiyle birlikte değişebileceği belirtiliyor.






























