İsrail, Lübnan’da Hizbullah’a Ait Silah Deposunu Vurdu
Orta Doğu’da gerilimi artıran İsrail, Lübnan’ı yeniden hedef aldı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamaya göre, Güney Lübnan’ın Deyr Kifa bölgesinde Hizbullah’a ait olduğu belirtilen bir silah deposuna saldırı düzenlendi.
IDF tarafından yapılan açıklamada, söz konusu silah deposunun varlığının İsrail ile Lübnan arasında varılan mutabakatların ihlali olduğu savunuldu. Açıklamada ayrıca, “IDF, İsrail ve vatandaşlarına yönelik tehditleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Lübnan basınında yer alan haberlere göre saldırı, 2 adet karadan karaya füze ile gerçekleştirildi. Bölgede çekilen amatör kamera görüntüleri, saldırı sonrası yaşanan panik anlarını gözler önüne sererken, ölü ve yaralıların bulunduğu iddia edildi.
































