• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması: "Malzemeler Yetersizdi"
Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde Kadın Hastaya İnancına hakret İddiası:
Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde Kadın Hastaya İnancına hakret İddiası: "Zorbalık Merkezi mi?"
Selamet Akıncıları Kütahya'da Ekonomi Gündemli İstişare: Türkiye Yüzyılı Vurgusu
Selamet Akıncıları Kütahya'da Ekonomi Gündemli İstişare: Türkiye Yüzyılı Vurgusu
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup Polis Eşliğinde Girdi
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup Polis Eşliğinde Girdi
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini Devraldı
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini Devraldı
Küçükçekmece Belediyesi’nde Rekor Açık: 3,1 Milyar TL’lik Tablo Tartışma Yarattı
Küçükçekmece Belediyesi’nde Rekor Açık: 3,1 Milyar TL’lik Tablo Tartışma Yarattı
ABD-İran Görüşmeleri Çöktü: Diplomasi mi, Savaş mı?
ABD-İran Görüşmeleri Çöktü: Diplomasi mi, Savaş mı?
ABD’de Sahilde Bulunan Tek Kemik 27 Yıllık Gizemi Aydınlattı
ABD’de Sahilde Bulunan Tek Kemik 27 Yıllık Gizemi Aydınlattı
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ Etkili
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ Etkili
Irak’ta Yeni Dönem: Nizar Amedi Cumhurbaşkanı Seçildi
Irak’ta Yeni Dönem: Nizar Amedi Cumhurbaşkanı Seçildi
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Saadet Partisi Küçükçekmece'de Basın ve STK'larla Buluştu
Saadet Partisi Küçükçekmece'de Basın ve STK'larla Buluştu
  1. Haberler
  2. ACI GERCEKLER
  3. İslami Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'da İsrail'e ve küresel sessizliğe karşı meydanlardaydı.
ACI GERCEKLER
Yayınlanma: 27 Temmuz 2025 - 09:42

İslami Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'da İsrail'e ve küresel sessizliğe karşı meydanlardaydı.

İstanbul’dan Gazze’ye Vicdan Köprüsü: Sessizlik Tencereleri Çınlattı.İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal, abluka ve sistematik soykırım politikalarına karşı vicdanlar İstanbul’da bir kez daha ayaklandı. Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde toplanan İslami Dayanışma Platformu üyeleri, sadece bir coğrafyanın değil tüm insanlığın yüreğini sızlatan açlık ve kuşatma gerçeğine dikkat çekmek için meydanlardaydı.

ACI GERCEKLER
27 Temmuz 2025 - 09:42
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İslami Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'da İsrail'e ve küresel sessizliğe karşı meydanlardaydı.
İslami Dayanışma Platformu, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü abluka ve katliamları protesto etmek amacıyla anlamlı bir yürüyüş düzenledi. Hamas tarafından yapılan kitlesel gösteri çağrısına destek veren platform üyeleri, İstanbul Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii avlusunda toplanarak Gazze’deki vahşete karşı seslerini yükseltti.

Gazze’deki açlığı sembolleştiren eylemciler, sesi bastırılan bir halkın haykırışını İstanbul sokaklarına taşıdı. Filistin bayrakları ve insani dramı yansıtan dövizlerle yürüyen kalabalık, sadece bir tepki değil, bir dayanışma ruhu sergiledi.

Konsolosluk önünde yapılan açıklamalarda, bebeklerin mama bulamadığı, annelerin süt veremediği, sivillerin bir tas çorba uğruna hedef alındığı bir coğrafyada insanlığın sınandığı vurgulandı. “Gazze’nin unutturulmasına izin vermeyeceğiz” diyen Platform üyeleri, vicdan sahibi herkesi ses vermeye, sokakları boş bırakmamaya ve zulme ortak olmamaya çağırdı.

Filistin Bayrakları, Kaşıklar ve Boş Tencereler

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan grup, “Gazze’de hastane yok, ilaç yok, ekmek yok ama katliam var!”, “Gazze’de ekmek, dünyada utanma kalmadı” yazılı pankartlar eşliğinde Siyonist işgalin İstanbul Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. İsrail ve ABD aleyhine atılan sloganlarla ilerleyen kalabalık, konsolosluk önünde boş tencerelere kaşıklarla vurarak Gazze’deki açlığa dikkat çekti.

"Açlık ve Bombalarla Teslim Alamayacaklar!"

Platform adına konuşan Halim Ayyıldız, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze halkına yönelik sistematik saldırılarını her geçen gün artırdığını belirtti. Kadın, çocuk, yaşlı demeden tüm bir halkın açlık ve susuzlukla teslim alınmaya çalışıldığını vurgulayan Ayyıldız şöyle konuştu:“İşgalci İsrail, küresel şer ittifaklarının desteğiyle iki yıla yakın süredir başta Gazze olmak üzere tüm Filistin topraklarında zulmün her türlüsünü uygulamaktadır. Buna rağmen Gazzeliler, kararlılık, onur ve imanla direnmeye devam ediyor. Yardım almak için toplanan sivillerin katledildiği bu süreç modern çağın en ağır insanlık suçudur.”

Uluslararası toplumun sessizliğini de sert şekilde eleştiren Ayyıldız, Batı merkezli küresel düzenin ikiyüzlülüğünü ve samimiyetsizliğini gözler önüne seren bir tabloyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

"Gazze Unutulursa Zulüm Kazanır"

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tekrar söz alan Ayyıldız, şu ifadeleri kullandı:“Gazze teslim olmadı, direnmeye devam ediyor! Modern çağın en büyük zulümlerinden biri Gazze’nin açlığa mahkum edilmesidir. Zalimler Gazze’nin unutulmasını istiyor. Biz ise Gazze’yi her yerde gündemleştirmeye, meydanları boş bırakmamaya kararlıyız. Ebu Ubeyde’nin çağrısını burada yeniliyoruz: Zalimlerle ve onların işbirlikçileriyle hesaplaşacağız!”

“Sıcak Yemek Umuduyla Kilometrelerce Yürüyenler Var”

İHH adına konuşan Muhammed Cihad Çelik ise Gazze halkını yalnız bırakmamanın sadece insani değil, İslami bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Filistinli yetkililerden gelen mesajı aktaran Çelik, “Sıcak yemek için kilometrelerce yürüyen on binler var. Yemek umudu bile olmayan insanların çığlıkları her yeri sarıyor. Sessizce ağlayan anneler, evlatlarına bir lokma götürmek için öfkesini içine gömen babalar var. Bizim görevimiz bitmedi, daha fazlasını yapmalıyız!” dedi.

“Gazze Direniyor, Unutanlar Siyonizme Ortaktır”

Peygamber Sevdalıları’ndan Zülküf Yel de konuşmasında Gazze’de beşinci derece kıtlık yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:“Bu savaşın tüm yükü sadece Gazze’nin omuzlarına bırakılamaz. Türkiye'deki yetkililer artık diplomatik sınırların ötesine geçmeli. Siyonist işgalcilerle çifte vatandaşlık ilişkisi olanlar vatandaşlıktan çıkarılmalıdır. Gazze halkı direniyor, biz de onların yanında durmalıyız. Sessiz kalanlar, bu işgalin ortağıdır.”

Şişli'de Gazze'deki Soykırıma Tepki: “Mama Bile Vermeyen Zalimlere Ortak Olmayın!”
Yazar Ahmet Varol'dan Sert Konuşma: "Burada Yedikleriniz Cehennemde Karnınızı Doyurabilir."

İstanbul’un Şişli ilçesi, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar sonucu hayatını kaybeden bebekler ve çocuklar için yankılandı. Filistin’e destek vermek ve İsrail’in işgal ve abluka politikalarına karşı ses yükseltmek amacıyla düzenlenen protesto gösterisinde gazeteci-yazar Ahmet Varol, çarpıcı ve yürek sızlatan bir konuşma yaptı.

Kalabalığın yoğun ilgi gösterdiği protestoda, özellikle bebek ölümlerine dikkat çekildi. Ahmet Varol’un konuşması sırasında sessizlik hâkimdi; dinleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Varol, Gazze’de yaşam mücadelesi veren çocukların en temel ihtiyacı olan beslenmeden dahi mahrum bırakıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:“Gazze’de açlıktan ölenlerin en az YÜZDE 90’ı çocuk. Neden? Çünkü çocukların daha sık beslenmeye ihtiyacı var. Anne sütü yetmiyor, çünkü anneler de aç. Mama gerek, mama! Ama siyonist katiller mamayı da içeriye sokmuyor. İlacı da sokmuyor. Süt tozunu da, ekmeği de engelliyor.”

Sözlerinin devamında, bu zulmü sadece İsrail’in değil, aynı zamanda emperyalist ülkelerin de desteklediğini ifade eden Varol, Amerika, İngiltere ve Almanya gibi devletlerin adını vererek:“Bu sadece işgalci bir kadronun değil, Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, Almanya'sıyla uluslararası emperyalist güçlerin desteklediği bir katliamdır.” dedi.

Ahmet Varol, Türkiye’de bu ülkelerin ürünlerinin tüketilmesine ve firmalarının hâlâ desteklenmesine de sert çıktı:“Burada eğer yediklerinizin üreticisi bu katliama ortaksa, bilin ki burada yediğiniz yemek cehennemde de karnınızı doyurabilir! Bir şey yapamıyorsak en azından tavır koyalım. Boykotu yayalım. Bu zalimlere para kazandırmak da bir ortaklıktır.” ifadelerini kullandı.

Eylem Dua ve Ezgilerle Sona Erdi

Protesto sırasında sık sık “Tekbir! Allah-u Ekber!” sloganları atılırken, Varol’un “İşbirlikçi Mehtap’ınız Türkiye’den defol!” sözleri de kalabalıktan büyük alkış aldı. Bu sözlerle, İsrail’i destekleyen ya da sessiz kalan yerli-yabancı tüm kişi ve kurumlara karşı toplumsal bilinç ve tavır çağrısı yapıldı.

Etkinlikte konuşmaların ardından dualar edildi, çocuk ölümleri için sembolik bir sessizlik gerçekleştirildi. Katılımcılar ellerinde “Gazze’ye Mama Girsin”, “Soykırıma Sessiz Kalma”, “Süt Değil, Kan Akıyor” yazılı pankartlarla barışçıl şekilde dağıldı.

Selim Özaydın'ın seslendirdiği Filistin ezgileri ve Kubilay Aşkın Durdağ’ın yaptığı duayla eylem sona erdi. Ancak platform üyeleri, sokakları boş bırakmayacaklarını, zulme sessiz kalmayacaklarını ve Gazze’yi gündemde tutmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: İslami Dayanışma Platformu – “Soykırım ve Açlığın Pençesindeki Gazze İçin Ayağa Kalk!”

# İslami Dayanışma Platformu
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Hulusi Akar,
Hulusi Akar,"Türkiye'nin Her Zamankinden Fazla Birliğe İhtiyacı Var"...
İsrailli Sanatçı Linet’in Türkiye’deki Programı Tepkilerin Odağında
İsrailli Sanatçı Linet’in Türkiye’deki Programı Tepkilerin Odağında
Recep Tayyip Erdoğan:
Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye'yi Ateş Çukurundan Uzak Tutmak Birinci...
Ülkücü Şehit Cevdet Karakaş İçin Küçükçekmece'de İftar Programı
Ülkücü Şehit Cevdet Karakaş İçin Küçükçekmece'de İftar Programı
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel:
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel: "Kızılay Türkiye'nin Göz Bebeğidir"
AKON'un Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
AKON'un Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan...
Ramazan Sevinci Ekrem Özen Camii’nde Çocuklarla Büyüyor
Ramazan Sevinci Ekrem Özen Camii’nde Çocuklarla Büyüyor
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Esenler’de “Siirt Gecesi”ne Yoğun İlgi: Yöresel Lezzetler ve Kültür Sahura Kadar Yaşatıldı
Esenler’de “Siirt Gecesi”ne Yoğun İlgi: Yöresel Lezzetler ve...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
İlginizi Çekebilir
“Atatürk’e hakaret” iddiasıyla tutuklanan öğretmen beraat etti: Ramazan Avuşmak hakkında karar çıktı
“Atatürk’e hakaret” iddiasıyla tutuklanan öğretmen beraat etti:...
Aradan Yıllar Geçti: Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında Kritik Sorular Cevap Bekliyor
Aradan Yıllar Geçti: Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında Kritik Sorular...
Milli Görüş’ün Kurucusu Erbakan’ın 2009 Konuşması Bugün de Rezonans Yaratıyor
Milli Görüş’ün Kurucusu Erbakan’ın 2009 Konuşması Bugün de...
“Epstein Dosyaları Küresel Sistemi Sarsıyor mu?” Siyonist-Masonik Düzen İddiaları Yeniden Gündemde
“Epstein Dosyaları Küresel Sistemi Sarsıyor mu?” Siyonist-Masonik...
Selamet Akıncıları Derneği’nden Yargı Paketi Çıkışı “Cumhurbaşkanı’nın Açıklamaları Ortada, LGBT Maddesinin Çıkarılması Kabul Edilemez”
Selamet Akıncıları Derneği’nden Yargı Paketi Çıkışı “Cumhurbaşkanı’nın...
“Uluslararası Adalet İşlemiyor” USSAM’dan Çarpıcı Açıklamalar
“Uluslararası Adalet İşlemiyor” USSAM’dan Çarpıcı Açıklamalar
En Fazla Suriyeli İstanbul’da: Güncel İl İl Dağılım Belli Oldu
En Fazla Suriyeli İstanbul’da: Güncel İl İl Dağılım Belli Oldu...
İBB Operasyonu Öncesi Gizemli Temas:Savcının İmamoğlu’na Destek Verdiği İddiası Alevlendi”
İBB Operasyonu Öncesi Gizemli Temas:Savcının İmamoğlu’na Destek...
Erbakan Hocamızın Hatırlattıkları: Papa Ziyareti Bizans'ın Hortlatılması mı?
Erbakan Hocamızın Hatırlattıkları: Papa Ziyareti Bizans'ın Hortlatılması...
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Skandal İddialar: Ahlaki Çöküş ve Yönetim Zafiyeti!
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Skandal İddialar: Ahlaki Çöküş ve Yönetim Zafiyeti!

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">