İKTİBAS ÇİZGİSİ – KASIM 2025 SAYISI: DÜNYA YANARKEN, KELİMELER DİRİLİYOR
Yayın hayatında 45 yılı geride bırakan İktibas Çizgisi Dergisi, Kasım 2025 sayısında yine çağın vicdanına sesleniyor. Gazze’de yaşanan büyük yıkımın ardından gündeme gelen ateşkes süreci ve bölgesel dengeleri masaya yatıran bu sayıda, hem küresel hem de ahlaki sorgulamalar derin bir bakışla ele alınıyor.
Yeni sayının kapağında, Gazze’deki zulmün ardından gelen ateşkes süreci ve bölgesel dinamikler üzerine Abdullah Pamuk’un “Zorlayıcı Küresel ve Bölgesel Dinamikler ve Ateşkes/Barış Anlaşması” başlıklı değerlendirmesi dikkat çekiyor. Derginin “Selam ile” başlıklı giriş yazısında ise Hüseyin Bülbül, Filistin direnişinin geldiği noktayı Kur’an ayetleri ışığında değerlendirerek Müslümanların sorumluluklarına vurgu yapıyor.
Bu sayıda ayrıca;
Hüseyin Bülbül’den “Dosdoğru Namaz” ve “Hadislerin Rivayet Sürecinde Uğradıkları Değişimin Nedenleri”,
Osman Coşkun’dan “Allah’ın İpini Bırakıp Kullarının İpine Tutunanlar!!”,
Hamdi Akan’dan “Vahyin Haber Tasarımı”,
Muhammed Celil’den “Bu Hale Nasıl Geldik”,
Haydar Öztürk’ten “Ruhumdan Üfledim’i Nasıl Anlamalıyız?” gibi dikkat çekici yazılar yer alıyor.
Edebiyat sayfalarında Necip Fazıl Kısakürek’in “Kaldırımlar” şiiriyle birlikte Mevlüt Baki Tapan’ın “Adım Adım Dillerin Yok Oluşu” yazısı sanatseverlere hitap ediyor. Ayrıca, Ercümend Özkan, Niyazi Kaptan, İkbal Çobanoğlu ve Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu gibi isimlerin alıntı ve yorumları da sayfalar arasında yerini almış durumda.
Okurlarına düşünsel bir derinlik kazandırmayı amaçlayan dergi, bu sayısında da hem klasik hem çağdaş konuları Kur’anî bir perspektifle ele alıyor.
İletişim ve Abonelik Bilgileri:
Cumhuriyet Mah. Vatan Cad. Kiraz Apt. No:21/3 Melikgazi / Kayseri
Tel: 0 537 741 02 33
Web: www.iktibascizgisi.com
E-posta: [email protected]

































