Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
KÜDEF'te Büyük Buluşma: STK'lar Güç Birliği İçin El Ele
KÜDEF'te Büyük Buluşma: STK'lar Güç Birliği İçin El Ele
İsrail’in “Gizli Planı” Ortaya Çıktı: Yunanistan ve GKRY ile Sessiz İş Birliği
İsrail’in “Gizli Planı” Ortaya Çıktı: Yunanistan ve GKRY ile Sessiz İş Birliği
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”
Küçükçekmece’de Geleneksel Oyunlar Sokaklara Taşındı: “Sokakta Oyun Var” Etkinliği Başladı
Küçükçekmece’de Geleneksel Oyunlar Sokaklara Taşındı: “Sokakta Oyun Var” Etkinliği Başladı
İslam düşmanlığına kim göz yumuyor? Leman Dergisi'nin provokasyonları tepki çekmeye devam ediyor
İslam düşmanlığına kim göz yumuyor? Leman Dergisi'nin provokasyonları tepki çekmeye devam ediyor
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
HAK-BİR'den 30 Haziran Emekliler Günü'nde Sert Mesaj
HAK-BİR'den 30 Haziran Emekliler Günü'nde Sert Mesaj "Emeklilik Bir Ödülse, Neden Cezaya Dönüştü?"
AK Parti Küçükçekmece Kadın Kolları'ndan Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek Ziyareti
AK Parti Küçükçekmece Kadın Kolları'ndan Uyuşturucuyla Mücadeleye Destek Ziyareti
"Bi İnsan" Dernek Başkanı Naser Serbest'ten Hicrî Yeni Yıl Mesajı
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik Endişesi: Cennet Mahallesi Çözüm Bekliyor.
Küçükçekmece'de Motosiklet Terörü, Kaldırım İhlalleri ve Güvenlik Endişesi: Cennet Mahallesi Çözüm Bekliyor.
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Fordo, Natanz ve İsfahan Vuruldu: ABD’nin Sessiz Gözü B-2’ler Harekette
Sporun ve Doğanın Gücüyle Büyüyen Birliktelik: Engelleri Birlikte Aşıyoruz
Sporun ve Doğanın Gücüyle Büyüyen Birliktelik: Engelleri Birlikte Aşıyoruz
  1. Haberler
  2. İSLAM
  3. İkitelli'de Ramazan Bereketi: AGD'nin İftarına Yoğun Katılım
İSLAM
Yayınlanma: 26 Mart 2025 - 00:37

İkitelli'de Ramazan Bereketi: AGD'nin İftarına Yoğun Katılım

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İkitelli Atatürk mahalle Şubesi, merkez binasında düzenlediği iftar programında, Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Anadolu Gençlik Derneği’nin yönetim kurulu üyelerini bir araya getirdi.

İSLAM
26 Mart 2025 - 00:37
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İkitelli'de Ramazan Bereketi: AGD'nin İftarına Yoğun Katılım
 

Program, iftar öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Manevi atmosferin hâkim olduğu programda, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftarın ardından misafirlere hitaben konuşmalar yapıldı. İftar programında birlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıkarken, Anadolu Gençlik Derneği’nin çalışmaları ve Ramazan ayının manevi değerleri üzerine önemli mesajlar verildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İkitelli Atatürk mahalle Şubesi, Ramazan ayının manevi ikliminde önemli bir iftar programına ev sahipliği yaptı. Milli Görüş camiasının Avrupa'daki öncü isimlerinden Ali Osman Yıldırım, programda yaptığı konuşmayla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Anadolu Gençlik Derneği İkitelli Şubesi'nde Ramazan Coşkusu: Ali Osman Yıldırım'dan Anlamlı Konuşma

Yıldırım, konuşmasında Ramazan ayının tarih boyunca büyük olaylara sahne olduğunu vurgulayarak, "Bunlar tesadüf değil. Büyük imtihanlar, büyük kazanımlar hep zor anlarda gerçekleşmiştir. Allah Resulü'nün (sav) bizlere öğrettiği gibi, sabır ve sebatla hareket etmeliyiz" dedi.

İbadetlerin ruhunu anlamanın önemine de değinen Yıldırım, “Ramazan sadece aç kalmak değildir. Açlık, nefsin en büyük terbiyecisidir ama asıl mesele, kulakla, gözle, kalple de oruç tutmaktır” ifadelerini kullandı. Hz. Ali’nin (ra) "Benim en çok haz aldığım ibadet, Ağustos sıcağında oruç tutmaktır" sözünü hatırlatarak, ibadetlerin içselleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ali Osman Yıldırım: "Avrupa'daki Milli Görüş Hareketi Güçlenerek Devam Ediyor"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İkitelli Atatürk mahalle Şubesi’nin düzenlediği iftar programına katılan ve Avrupa’daki Milli Görüş hareketine önemli katkılarda bulunan Ali Osman Yıldırım, konuşmasında Saadet Avrupa teşkilatının çalışmalarına ve Milli Görüş’ün Avrupa’daki önemine değindi.

"Teşkilatımız Avrupa’da Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor"

Yıldırım, Saadet Avrupa teşkilatının yıllardır süregelen mücadelesini hatırlatarak, “2013 yılından beri bu konulara dikkat çekiyorum. Saadet Avrupa olarak teşkilatımıza büyük saygı duyuyoruz ve artık daha aktif bir şekilde yer almaya başladık” dedi. Avrupa’daki Müslüman toplulukların dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Orada da burada da mallarımıza çöktüler. Rahmetli Erbakan Hocamız, bu ihaneti yıllar önce dile getirdi. Biz Saadet Avrupa olarak Avrupa-Türkiye bölgesinde halkla ilişkiler görevini üstleniyoruz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye ve Avrupa Arasındaki Bağ Güçlü Olmalı"

Yıldırım, bazı kesimlerin “Avrupa, Türkiye’yi dizayn ediyor” şeklindeki eleştirilerine de yanıt vererek, “Bu doğru değil arkadaşlar. Siz burada ışık veriyorsunuz ki biz de orada çalışıyoruz. Eğer siz burada hareketsiz olsanız, biz de orada hiçbir şey yapamayız” dedi. Avrupa’daki teşkilatlanmanın önemine vurgu yaparak, “Bizim milletimiz maalesef kraldan çok kralcı oldu. Gerçekleri görmek yerine algılarla hareket etmeyi tercih etti” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

"İman, Amel ve Tebliğ Sıralaması Önemli"

Konuşmasında İslam’ın temel prensiplerine de değinen Yıldırım, Asr Suresi’ni örnek göstererek, “Önce iman edeceksiniz, sonra imanınızı yaşayacaksınız ve en son başkalarına anlatacaksınız. Bizim acelemiz var, hemen konuşuyoruz ve karşı tarafın ikna olmasını bekliyoruz. Oysa sabırla hareket etmek gerekiyor” dedi.

"Milli Görüş Herkes İçin Bir Çatıdır"

Saadet Avrupa teşkilatında yürütülen çalışmalardan da bahseden Yıldırım, Avrupa’daki cami çalışmalarına katkı sağladıklarını belirterek, “Benim başkanlığını yaptığım camiyi satın aldık. Kimseyi korkutmadık, siyasetten uzak durmadık ama İslam’ı merkezde tuttuk” dedi. Konuşmasında, farklı görüşlerden insanların da bu yapının içinde yer aldığını vurgulayan Yıldırım, “Burası Milli Görüş’tür ama her kesimden insan geliyor. Önemli olan, birbirimize saygı duymak ve haddimizi bilerek hareket etmektir” diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği’nin İftar Programına Saadet Partisi’nden Katılım

Anadolu Gençlik Derneği İkitelli Atatürk mahalle Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına, Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Feyzullah Çürük ve yönetim kurulu üyeleri de katılım sağladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda birlik ve dayanışma vurgusu yapıldı.

İftar programında konuşan İlçe Başkanı Feyzullah Çürük, organizasyonu düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği yetkililerine teşekkür ederek, “Bu güzel buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim, tutmuş olduğunuz oruçları, kıldığınız namazları ve yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. Şimdiden Kadir Gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Programa her zaman destek veren Ali Osman Bey’in de katıldığı belirtilirken, kendisine de teşekkür edildi. Feyzullah Çürük, konuşmasını “Bu davete icabet eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, hepinizin Ramazan’ını ve bayramını kutluyorum. Allah’a emanet olun” diyerek tamamladı.

İkitelli Atatürk mahalle Şubesi Anadolu Gençlik Derneği'nden Birlik ve Dayanışma Mesajı

İkitelli Atatürk mahalle Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen iftar programında birlik ve dayanışma mesajları verildi. Dernek başkanı Selami özköseoğlu , misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında, gençlere yönelik hizmetlerin önemine vurgu yaptı.

Dernek başkanı Selami özköseoğlu , İslam'ı doğru anlatmanın ve gençleri bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vermenin gerekliliğini dile getirerek, "Amacımız, gençleri bilinçlendirmek ve doğru yola yönlendirmek. Gençlerimizin manevi değerlerini unutmamaları için çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, dernek faaliyetlerinin daha da genişletileceğini ve yeni ekiplerle daha güçlü bir yapıya kavuşacaklarını belirtti.

Konuşmasında disiplinin ve ümmetin malına sahip çıkmanın önemine de değinen başkan özköseoğlu, yapılan her harcamanın titizlikle takip edildiğini vurguladı. "Ümmetten toplanan her kuruşun hesabını vermek zorundayız. İsraf etmeden, en doğru şekilde bu kaynakları kullanmalıyız" dedi.

İftar programı, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirildiği samimi bir atmosferde gerçekleşti. Programa katılanlar, derneğin çalışmalarını desteklediklerini ve gençlerin eğitimine yönelik projelerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Katılımcılar, programı düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği İkitelli Şubesi’ne teşekkür ederek, benzer organizasyonların devam etmesi temennisinde bulundular.

Program, dualarla ve manevi bir atmosfer içinde sona ererken, katılımcılar birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Yakup Karagülle
3 ay önce

Rabbim yaptığınız ibadetleri kabul etsin inşaAllah. Böyle atmosferler heyecan ve manevi duygularımızı Elhamdülillah arttırıyor. Herkese teşekkür bir borç biliyorum.

Cevapla
Beğen (1)
Beğenme (0)
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet-Sen'den Sert Tepki:
Diyanet-Sen'den Sert Tepki: "Kutsallarımıza Hakaret Edenler En Ağır Cezayı Alsın, Leman Dergisi Kapatılsın"
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını Kimse Kabul Edemez”
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını Kimse Kabul Edemez”
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla Oynamayın”
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla Oynamayın”
Çok Okunan Haberler
Rafet Orhan'dan Yürekten Çağrı:
Rafet Orhan'dan Yürekten Çağrı: "Kulübümüzü Birlikte Yöneteceğiz"...
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek İçin Ortak Hedefler Belirlendi
Küçükçekmece'nin Dernek Gücü KÜDEF'le Bir Araya Geldi: Gelecek...
Diyanet-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Yaşar Çıntımar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki
Diyanet-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Yaşar Çıntımar’dan...
Mahmut Arıkan'dan Leman Dergisi'ne Sert Tepki:
Mahmut Arıkan'dan Leman Dergisi'ne Sert Tepki: "Mizah Değil, İslam'a...
İslami Değerlere Yönelik Saldırılara Karşı HÜDA PAR’dan Yasal Hamle:
İslami Değerlere Yönelik Saldırılara Karşı HÜDA PAR’dan Yasal...
1447 Hicri Yıl Başladı: Yaşar Çintimar’dan Derin Anlamlı Yeni Yıl Mesajı
1447 Hicri Yıl Başladı: Yaşar Çintimar’dan Derin Anlamlı Yeni...
Sözde mizah dergisi Leman’ın son sayısındaki skandal karikatür ve çizeri Doğan Pehlevan’a tepkiler büyüyor
Sözde mizah dergisi Leman’ın son sayısındaki skandal karikatür...
Küçükçekmece Sinopspor’da Olağanüstü Kongre Coşkusu: Rafet Orhan Güven Tazeledi
Küçükçekmece Sinopspor’da Olağanüstü Kongre Coşkusu: Rafet Orhan...
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki:
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki: "Peygamberimize Yapılan Hakaret Bu Milletin...
Tepkiler Yükseliyor: Leman’ın Karikatürüne Karşı Türkiye Tek Yürek
Tepkiler Yükseliyor: Leman’ın Karikatürüne Karşı Türkiye Tek...
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan'dan Küçükçekmece Belediyesi'ne Ziyaret:
İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkan Adayı Mustafa Soydan'dan...
İlginizi Çekebilir
Diyanet-Sen'den Sert Tepki:
Diyanet-Sen'den Sert Tepki: "Kutsallarımıza Hakaret Edenler En Ağır...
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına Pislemekten Vazgeçin”
Hulusi Akar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki: “Cami Duvarına...
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını Kimse Kabul Edemez”
Erdoğan: “Bu Milletin Değerlerinden Yoksun Ahlaksızların Yaptığını...
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla Oynamayın”
Fetih 1453 Derneği’nden Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Sinir Uçlarımızla...
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”
Bİ İnsan Derneği: “Kutsallarımıza Yapılan Bu Saldırıyı Şiddetle...
İsmailağa Vakfı’ndan Sert Tepki: “Mukaddesatımıza Yapılan Bu Saldırıyı Lânetliyoruz!”
İsmailağa Vakfı’ndan Sert Tepki: “Mukaddesatımıza Yapılan Bu...
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki:
Erdal Sadri Hoca'dan Sert Tepki: "Peygamberimize Yapılan Hakaret Bu Milletin...
Diyanet-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Yaşar Çıntımar’dan Leman Dergisi Skandalına Sert Tepki
Diyanet-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Yaşar Çıntımar’dan...
Tepkiler Yükseliyor: Leman’ın Karikatürüne Karşı Türkiye Tek Yürek
Tepkiler Yükseliyor: Leman’ın Karikatürüne Karşı Türkiye Tek...
Küçükçekmece Kızılay’dan Sefaköy’de Gönül Sofrası: 800 Kişiye İftar
Küçükçekmece Kızılay’dan Sefaköy’de Gönül Sofrası: 800 Kişiye İftar

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim