İstanbul’daki WOW Otel’de gerçekleştirilen buluşmada Selamet Akıncıları Derneği’nin Türkiye’nin dört bir yanından gelen il başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen programda konuşan eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreçte dayanışmanın ve kardeşliğin önemine dikkat çekti. Akar, farklı etnik ve mezhepsel kimliklerin ayrışma değil, zenginlik olduğunu ifade ederek birlik mesajı verdi.
“Hepimiz Kardeşiz, Hepimiz Aynı Milletin Evlatlarıyız”
Söyleşide Türkiye’nin toplumsal yapısına değinen Hulusi Akar, milletin birlik içinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.
Akar konuşmasında, “Türkiye’nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Kürt’ü, Çerkez’i, Alevisi, Sünnisi… Hepimiz kardeşiz. Hepimiz aynı milletin evlatlarıyız. Bu birlik ve beraberlik bizim en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandı.
Toplumda farklı kimliklerin bulunduğunu ancak bu farklılıkların ayrışma sebebi değil, ortak zenginlik olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Akar, Türkiye’nin güçlü kalmasının yolunun birlikten geçtiğini söyledi.
“Türk Dünyasının 2 Bin 500 Yıllık Kültürü Var”
Konuşmasında Türk dünyasının köklü tarihine de değinen Akar, Türk milletinin çok eski bir medeniyet birikimine sahip olduğunu vurguladı.
Yaklaşık 2 bin 500 yıllık bir gelenekten gelen güçlü bir kültürün bulunduğunu belirten Akar, bu mirasın özellikle genç kuşaklara doğru şekilde aktarılması gerektiğini ifade etti.
Gençlerin tarihini ve kültürünü bilmesinin önemine değinen Akar, bu değerlerin yeni nesillere anlatılması gerektiğini ve bunun toplumun geleceği açısından hayati bir rol taşıdığını söyledi.
“Sosyal Medya Doğru Kullanılmalı”
Gençlerin hayatında önemli bir yer tutan sosyal medyaya da değinen Akar, bu alanın doğru ve bilinçli kullanılması gerektiğini dile getirdi.
Sosyal medyanın hem bilgi paylaşımı hem de milli değerlerin anlatılması açısından önemli bir araç olduğunu belirten Akar, gençlerin bu mecrayı Türkiye’nin değerlerini anlatmak ve doğru bilgiyi yaymak için kullanması gerektiğini söyledi.
“Türkiye Ateş Çemberinin Ortasında”
Ortadoğu’daki gelişmelere de değinen Hulusi Akar, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorlu bir dönemden geçtiğini ifade etti.
Bölgedeki savaşlara dikkat çeken Akar, Türkiye’nin dört bir tarafının adeta bir ateş çemberi içinde olduğunu belirterek, devletin bu gelişmelere karşı gerekli tedbirleri aldığını söyledi. Türkiye’nin güvenliği için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Akar, ülkenin her türlü senaryoya karşı güçlü bir şekilde hazırlıklı olduğunu dile getirdi.
“Savunma Sanayisinde Büyük Değişim Yaşandı”
Konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Akar, geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları hatırlattı.
Türkiye’nin daha önce sipariş verdiği bazı savunma sistemlerini parasını ödemesine rağmen alamadığını ifade eden Akar, bu durumun Türkiye’yi kendi imkanlarıyla üretim yapmaya yönelttiğini söyledi.
Akar, “Eskiden savunma araçlarını almakta zorlanıyorduk. Parasını verdiğimiz halde bazı sistemleri bize vermiyorlardı. Ama bir atasözü vardır; kötü komşu insanı mal sahibi yapar. Biz de bu durumdan ders aldık ve savunma sanayimizi geliştirdik” dedi.
Bugün gelinen noktada Türkiye’nin savunma sanayisinin yaklaşık yüzde 80’inin yerli ve milli imkanlarla üretildiğini belirten Akar, bu üretimlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrine verildiğini söyledi.
“Türkiye Artık Bölgesinde Güçlü Bir Devlet”
Türkiye’nin son yıllarda savunma ve güvenlik alanında önemli bir güç haline geldiğini ifade eden Akar, ülkenin artık bölgede etkili bir konuma ulaştığını dile getirdi.
Türkiye’nin hem askeri hem de stratejik anlamda güçlü bir devlet olduğunu belirten Akar, bu gücün korunması için birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini söyledi.
“İslam Birliği Mutlaka Kurulmalı”
Söyleşide İslam dünyasındaki birlik ihtiyacına da değinen Akar, İslam ülkeleri arasında daha güçlü bir dayanışma kurulmasının önemine dikkat çekti.
İslam dünyasının ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Akar, güçlü bir İslam birliğinin kurulmasının bölgedeki dengeler açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Etrafında Kenetlenmeliyiz”
Konuşmasının sonunda siyasi birlik çağrısı yapan Akar, Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etrafında kenetlenmenin önemine vurgu yapan Akar, önümüzdeki seçimlere de güçlü bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin geleceği için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Akar, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın ülkenin gücünü artıracağını sözlerine ekledi.
Program, katılımcılarla yapılan sohbetin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
HİCRETHABER // AHMET ÇEKİN





























