• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki
Fetih 1453 Derneği’nden ODTÜ’deki Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki
CHP'de Deprem Etkisi: Burcu Köksal İstifa Etti, AK Parti'ye Katılacağını Açıkladı
CHP'de Deprem Etkisi: Burcu Köksal İstifa Etti, AK Parti'ye Katılacağını Açıkladı
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
İMH Küçükçekmece'de
İMH Küçükçekmece'de "Peygamberimizin (sav) Sünnetinde Çocuk Yetiştirme" Programına Yoğun İlgi
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı, Gözler Saha Testlerinde
MSB’den YILDIRIMHAN Açıklaması: Laboratuvar Süreci Tamamlandı, Gözler Saha Testlerinde
Jeffrey Epstein’in Yazdığı İddia Edilen İntihar Notu Ortaya Çıktı
Jeffrey Epstein’in Yazdığı İddia Edilen İntihar Notu Ortaya Çıktı
ABD’nin İran’a Sunduğu Ateşkes Teklifinde Hangi Maddeler Yer Alıyor?
ABD’nin İran’a Sunduğu Ateşkes Teklifinde Hangi Maddeler Yer Alıyor?
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: İYİ Parti İlçe Başkanlığına Ziyaret
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: İYİ Parti İlçe Başkanlığına Ziyaret
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
CHP Kulislerini Karıştıran İddia: Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Kızılay Küçükçekmece'den Önceki Başkan Hüseyin İpek'e Vefa Ziyareti
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK Üyesi Olduğu Ortaya Çıktı
Mahmut Tuncer’in Oğlu Prof. Dr. Mehmet Umut Tuncer’in AK Parti MKYK Üyesi Olduğu Ortaya Çıktı
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: BBP İlçe Başkanlığına Ziyaret
Kızılay Küçükçekmece Siyasi Ziyaretlerini Sürdürüyor: BBP İlçe Başkanlığına Ziyaret
  1. Haberler
  2. AİLE ve YAŞAM
  3. Genç İHH'dan 2024'te 85 üniversitede Gazze'ye destek etkinliği
AİLE ve YAŞAM
Yayınlanma: 12 Şubat 2025 - 20:30

Genç İHH'dan 2024'te 85 üniversitede Gazze'ye destek etkinliği

Gençlere yönelik farklı birçok alanda faaliyetlerde bulunan Genç İHH, 2024 yılındaki çalışmalarıyla binlerce gence ulaştı. Genç İHH tarafından Filistin’e destek amacıyla 62 ilde ve 85 üniversitede “Özgürlük İçin Nöbetteyiz” programları düzenlenirken, “Kampüs’ten Refah’a” programıyla da 50 ilde ve 62 üniversitede çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.

AİLE ve YAŞAM
12 Şubat 2025 - 20:30
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Genç İHH'dan 2024'te 85 üniversitede Gazze'ye destek etkinliği
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gençlik kuruluşu olan Genç İHH, 2024 yılında da eğitim faaliyetleri,  atölye çalışmaları ve sosyal etkinlikler düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen çalışmalara binlerce genç katıldı.

2024 yılındaki eğitim faaliyetleri kapsamında, Ürdün Arapça Dil Programı ve Güney Afrika İngilizce Dil Programları’na devam edildi. Programlara 26 öğrenci katıldı. Genç İHH tarafından, gençlerin eğitim alanında yetkin kişiler olması gayesiyle hayata geçirilen Öğretmen Akademisi ise 4 ilden 269 öğrenci katılımıyla düzenlendi.

“Özgürlük İçin Nöbetteyiz” programı düzenlendi

Genç İHH Üniversite Birimi 2024’te, Filistin’e destek amacıyla 62 ilde ve 85 üniversitede “Özgürlük İçin Nöbetteyiz” programı düzenledi. “Kampüs’ten Refah’a” programıyla ise 50 ilde ve 62 üniversitede çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Genç İHH gönüllüleri, Filistin’e destek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen eylem, etkinlik ve programlara da katılım sağladı.

Genç İHH Lise Birimi, 3 yıldır sürdürdüğü İbranice Dil Eğitimi ve Filistin çalışmalarına 2024 yılında da 46 liseli öğrenci ile devam etti. 1. kademede 36 öğrenci A2 seviyesini başarıyla tamamlarken, 2. kademede ise 10 öğrenci tercüme faaliyetlerine devam ediyor.

Ayrıca, Lise Birimi’nce uygulanan Pusula Genç Projesi kapsamında 57 ekip ile Bir Kavram Bir Şahsiyet etkinliği, Kur’an-ı Kerim ve temel ilmihal eğitimleri düzenlendi. Filistin temalı İyiliğin Öncüleri Yarışması gerçekleştirildi.

Ayrıca Genç İHH öncülüğünde, medya ve sinemaya ilgi duyan gençlerin bu alanlarda yetkinlik kazanmaları amacıyla Balat Medya ve Sinema Akademisi düzenlendi.

Teknoloji takımlarına danışmanlık

 

Teknoloji takımlarına danışmanlık yapan Genç İHH ATOM Birimi ise, takımların yerel ve uluslararası yarışmalara katılımlarını desteklemeyi sürdürdü. Şu anda 9’u TÜBİTAK destekli olmak üzere toplam 14 proje yürütülürken, TeknoBilim Atölyesi mezunları ile kurulan takımlar 5 ilde 10 TÜBİTAK projesiyle yarışmalara katılıyor.

Genç İHH Ortaokul Birimi tarafından ise, Muhabbet Okulu Projesi kapsamında haftalık dersler, sosyal aktiviteler ve seminerler düzenledi. Yaz programlarıyla da Kur’an-ı Kerim, siyer ve ilmihal derslerinin yanı sıra birçok sosyal faaliyet gerçekleştirildi.

İHH Çocuk Birimi de 2024 yılı çalışmaları kapsamında; çocuklara yönelik olarak, yetişme süreçlerine katkı vermeyi amaçlayan çalışmalarda bulunmayı sürdürdü. “Çocuklar Camide Buluşuyor”, “Bed-i Besmele Şenlikleri”, “Eğlenerek Öğreniyorum Eğitimleri” ve “Mahalle Tayfası” gibi birçok etkinliğin yanı sıra matematik, fen bilimleri ve teknoloji atölyeleri düzenlendi.

Farkındalık projeleri uygulandı

 

Farklı alanlarda yürüttükleri çalışmalara değinen Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik, “Genç İHH; gençlerimizin maddi ve manevi anlamda kendilerini geliştirecekleri eğitim çalışmaları, yaşadıkları topluma ve ailelerine katkı sağlayabilecekleri sosyal sorumluluk projeleri, güzel vakit geçirirken bireysel becerilerini geliştirebilecekleri sosyal faaliyetler, bölgesel ve küresel düzlemde gerçekleşen hak ihlalleri ile ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu anlamda İslam coğrafyaları ve kriz bölgeleri ile ilgili; konferans ve seminerler, kitap tahlil programları, mesleki gelişim ve yabancı dil çalışmaları, gençlik kampları, basın açıklamaları ve bildiriler, arama kurtarma ve psikososyal destek eğitimleri önde gelen çalışmalarımızı oluşturmakta” dedi.

“Gençlerin yanında olmaya gayret ediyoruz”

 

“Tarih boyunca hiçbir büyük sosyal olay yahut değişim vuku bulmamıştır ki ardında gençliğin gücü ve enerjisi olmasın.” diyen Çelik, gençlerin dünyada gelişen hadiselerin farkında olmaları ve iradelerini ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

 

Cihat Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlik çalışmasının en temel misyonu; bir kimlik inşa süreci ortaya koymak, gerçekleştirdiği faaliyetler ile bu süreci perçinlemektir. Gerçekleştirilen faaliyetlerin bir amaç ve misyona bağlı olmaması durumunda netice almak da mümkün olmayacaktır. Genç İHH'mız da bu bağlamda kendini tanıyan, yaşadığı toplumu tanıyan, medeniyetini ve değerlerini tanıyan, inisiyatif almaktan çekinmeyen bir genç profilinin inşasını ortaya koymaya gayret ediyor. Öyle zannediyorum ki bugünkü gençlerimizin karşı karşıya kaldığı meydan okuma insanlık tarihinin tecrübe ettiği en büyük sosyal tufan. Havasını teneffüs ettiğimiz dijital çağ, bir yandan gençlerimize birçok imkan ve fırsat sunarken diğer yandan onları kendi başlarına üstesinden gelmesi zor imtihan ve duygu karmaşaları ile baş başa bırakıyor. Biz de gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile gençlerimizin kendilerini inşa sürecinde yanlarında olmaya, rehberlik etmeye, dijital çağda hakiki olabilmenin yollarını aramaya, onlar ile birlikte öğrenmeye, toplumumuz ve coğrafyamızın içinde bulunduğu çıkmazlara çözüm sunmaya gayret ediyoruz. Bütün gençlerimizi de bu gayretlerin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Amatör Futbola Yeni Nefes: Örnek Platform Sahneye Çıkıyor
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece Sinopspor'dan Fair-Play Vurgulu Tepki
Çorlu Deplasmanına Yasak Kararı Tartışma Yarattı: Küçükçekmece...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ Etkili
ABD İstihbaratından Çarpıcı Rapor: İran’ın Füze Gücü Hâlâ...
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup Polis Eşliğinde Girdi
Mescid-i Aksa'ya Provokatif Baskın: Ben-Gvir ve Aşırı Sağcı Grup...
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini Devraldı
Irak’ta Görev Değişimi: Nizar Amedi Cumhurbaşkanlığı Görevini...
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
Epstein Dosyasında Yeni Perde: Melania Trump,First Lady'den Kritik Açıklama
Epstein Dosyasında Yeni Perde: Melania Trump,First Lady'den Kritik Açıklama
İlginizi Çekebilir
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
Muhammed Emin Yıldırım'dan Fetih 1453 Derneği'ne Ziyaret
"Akademisyen Anne" Küçükçekmece'de Ebeveynliğin Önemini Anlattı
Nazilli’de 7 Aydır Kapalı Olan Park Tuvaletleri Tepki Çekiyor
Nazilli’de 7 Aydır Kapalı Olan Park Tuvaletleri Tepki Çekiyor
Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Dualarla Anıldı: İstanbul’da Vefa Programı Düzenlendi
Fatih Sultan Mehmet Han Kabri Başında Dualarla Anıldı: İstanbul’da...
Diyanet-Sen’den Tartışmalı Reklama Kınama: “Kültürel Değerlere Suikast”
Diyanet-Sen’den Tartışmalı Reklama Kınama: “Kültürel Değerlere...
Bağımlılık tedavisinde erken müdahale önemli!
Bağımlılık tedavisinde erken müdahale önemli!
Yeşilay’dan Kritik Uyarı: Ekran Başında Geçen Süre Ruh Sağlığını Tehdit Ediyor
Yeşilay’dan Kritik Uyarı: Ekran Başında Geçen Süre Ruh Sağlığını...
Osmanbey Metro’da korkunç kaza: Genç hayatını kaybetti
Osmanbey Metro’da korkunç kaza: Genç hayatını kaybetti
Sosyal medya kıskançlık duygusunu tetikliyor!
Sosyal medya kıskançlık duygusunu tetikliyor!
Depremzedelerdi, Kızılay çalışanı oldular
Depremzedelerdi, Kızılay çalışanı oldular

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">