Arnavutköy, 16 Kasım’da anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Orman Fakültesi Mezunları Derneği (ORFAMDER) tarafından düzenlenen “Gazze Umut Ormanı” projesi kapsamında yüzlerce doğasever, gönüllü, öğrenci ve aile bir araya gelerek fidan dikecek. Etkinlik, hem yanan ormanlara hem de Gazze’de yok edilen zeytinlik ve yeşil alanlara bir umut olmayı amaçlıyor.
ORFAMDER Genel Başkanı Mehmet Irız, yaptığı açıklamada projenin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin 81 ilinde başlatılan “Gazze Umut Ormanı” seferberliğinin finalinin 16 Kasım 2025’te İstanbul’da gerçekleştirileceğini belirtti. Irız, “Yanan ormanlarımız ve Gazze’de yok edilen zeytinlikler için umut filizleri dikiyoruz. Bu etkinlik, hem doğaya hem insanlığa karşı sorumluluğumuzun bir nişanesi olacak. İnşallah bir gün Gazze’de de ağaç dikeceğimiz günleri göreceğiz” dedi.
Etkinlik kapsamında, Arnavutköy’de belirlenecek alanda yüzlerce fidan toprakla buluşacak. Katılımcılar arasında çevre gönüllüleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, belediye temsilcileri ve vatandaşlar yer alacak. “Her eylem yeniden diriltir bizi” mottosuyla yola çıkan ORFAMDER, bu etkinlikle hem doğa bilincini güçlendirmeyi hem de Gazze halkına manevi destek olmayı hedefliyor.
Irız, tüm İstanbulluları etkinliğe davet ederek, “Hepimizin tutunacak bir dalı olsun istiyoruz. Gazze’de şehit edilen kahramanlar için fidan dikiyoruz. Müslümanların onurunu ayakta tutan Gazzeliler için umut ekiyoruz. Dirilmek için toprakla buluşuyoruz. Sen yokken bir kişi eksiğiz. Gelin, bu anlamlı günde ailelerimizle birlikte geleceğe nefes olalım” ifadelerini kullandı.
16 Kasım Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte hem doğa sevgisi hem de dayanışma ruhu ön planda olacak. Katılımcılar, dualarla başlayacak programda fidanlarını toprakla buluşturacak, Gazze’deki direnişe sembolik bir destek sunacak.
Doğayı korumak, umut yeşertmek ve mazlum coğrafyalara selam göndermek amacıyla düzenlenen “Gazze Umut Ormanı” etkinliği, Arnavutköy’de adeta bir iyilik ve birlik şölenine dönüşecek.