İstanbul merkezli faaliyet gösteren Fetih 1453 Derneği, Kurban Bayramı vesilesiyle kamuoyuna anlamlı bir mesaj yayımladı. Dernek Başkanı Mustafa Er, yaptığı açıklamada hem derneklerin asli sorumluluklarına dikkat çekti hem de İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zor şartlara işaret etti.
Mustafa Er, açıklamasında son yıllarda adeta “mantar gibi” çoğalan dernekleşme sürecine sert eleştirilerde bulunarak, birçok derneğin sadece isimden ibaret olduğunu ve ya siyasi çıkarlar ya da şahsi menfaatler peşinde olduklarını vurguladı. “Kurulan tabela dernekleri ya bir getirim peşindeler yâda siyasi mevki peşinde koştukları için yapması gereken asil görevlerini unutmaktadırlar,” diyen Er, Fetih 1453 Derneği’nin bu anlayışa tamamen zıt bir çizgide ilerlediğini belirtti.
“Bir Elinde Bilgisayar, Bir Elinde Kur’an Olan Gençlik İçin Yola Çıktık”
Fetih 1453 Derneği’nin 2012 yılının Şubat ayında bir grup idealist gencin milli ve manevi değerlere bağlı kalarak kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Er, derneğin kuruluş felsefesini şu sözlerle özetledi:
“İslam yolunda gönüllerini vermiş birkaç arkadaş olarak bir araya gelip bu derneği kurduk. Amacımız; bir elinde bilgisayar, diğer elinde Kur’an olan, çağın gelişmelerinden haberdar, aynı zamanda kendi kültür ve inancına sıkı sıkıya bağlı bir gençlik yetiştirmekti. Siyasi bir taraf olmadan, farklı görüşlerden insanları bir araya getiren, sadece Allah’ın ayetleri ve Resul’ün risaleti dışında her konuda istişare edebilen bir yapıyız.”
“Bayram Bayram Gibi Değil, Yüreklerimiz Buruk”
Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada dünya genelinde Müslümanların yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Mustafa Er, bayram coşkusunun gölgede kaldığını söyledi.
“Yine bir bayram yaşıyoruz ama içimiz buruk, yüreklerimiz hüzünlü. Yeryüzünde İslam coğrafyası adeta kan ağlıyor. Filistin, özellikle Gazze’de açık bir soykırım uygulanıyor. Doğu Türkistan, Yemen, Sudan, Libya ve daha birçok bölgede zulüm hâlen devam ediyor. Bu bayramda Müslümanlar olarak sevinemiyoruz çünkü ümmetin büyük bir kısmı acı içinde.”
Er, Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek şu duayı paylaştı:
“Rabbimiz bizlere yeniden gerçek bayram sevinçleri nasip etsin. Barışın, adaletin, huzurun ve güvenin hâkim olduğu günleri tekrar yaşayalım. Ülkemizin ve ümmetin huzur ve refahı için gayret gösteren tüm kardeşlerimize selam olsun. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.”
Fetih 1453 Derneği, faaliyetlerine milli-manevi çizgide devam ederek gençlerin sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimine katkı sunmayı sürdürüyor.
Paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, gönüllerin birleştiği mübarek Kurban Bayramı’nın; sizlere ve kıymetli ailenize sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.Bu müstesna günlerin; kırgınlıkların sona erdiği, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu, dostlukların pekiştiği bir bayram olmasını diliyorum.Kurban Bayramınız mübarek olsun.En içten dileklerimle,Mustafa ErFetih 1453 Dernek Başkanı