Codar, uzun yıllardır süregelen iş birliği ve destek bağlarının son dönemde zedelendiğini ifade ederek, parti içinde kendi içinde karşı bir ötekileştirme politikası yürütüldüğünü iddia etti.
“Ben ideolojisini kulaktan dolma bilgilerle değil, okuyarak ve araştırarak benimseyen bir Atatürkçüyüm. Partime ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne ödenemeyecek bir vefa borcum var.”
“Şahsımı Çok Yakından Tanıyorsunuz”
Açıklamada, Abdullah Yaşar'ın hem Çayıralan Belediyesi CHP Meclis Üyeliği döneminde hem de belediye başkanlığını izleyebildiğini takip ettiğini belirten Codar, “Belediye meclis üyeliğinde olduğu gibi belediye başkanlığım yapılabileceği de her faaliyetini yakından takip ettiniz ve takdir ettiniz. Çalışmalarımı ona örnek gösterdiniz” dedi. Codar, görev yaptığı dönemde ideolojik ayrımlara bakılmaksızın Çayıralan halkına hizmet ettiğini ve tüm faaliyetlerinden il başkanını bilgilendirdiğini ifade etti. "Belediye başkanlığım boyunca hiçbir yanlış olay söylemediniz, aksine ona defaatle teşekkür ettiniz" diyerek, geçmişteki ilişkiyi desteklediğini vurguladı.“Bana Karşı Cephe Aldınız”
Son bir haftadır CHP ilçe başkanlıklarında yapılan toplantılara davet edilmediğini belirten Codar, "Bugüne kadar düzenlenen tüm toplantılara çağrıldım ancak son dönemde bana karşı bir ötekileştirme politikası izleniyor" şeklinde konuştu. Codar, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olup olmayacağının il başkanının bilgilerinin dahil olduğunu belirtti, partiye olan bağlılığını ve ideolojik durmasını şu sözlerle dile getirdi:“Ben ideolojisini kulaktan dolma bilgilerle değil, okuyarak ve araştırarak benimseyen bir Atatürkçüyüm. Partime ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne ödenemeyecek bir vefa borcum var.”