Erzincan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası, bu yıl 48. kez kapılarını açtı. İstanbul Çengelköy’de bulunan Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programı, hemşehri dayanışmasının güçlü örneklerinden biri olarak öne çıktı.
Yoğun katılımın olduğu program, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirirken, etkinlikte birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.
Yoğun Katılım Dikkat Çekti
Açılış programına Binali Yıldırım başta olmak üzere Kemah Belediye Başkanı Cevdet Bayram, İstanbul Milletvekili Süleyman Karaman, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu San, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz, Muratboynu Köyü Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk ve çok sayıda davetli katıldı.
Katılımcılar, turnuvanın sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda kültürel bağları güçlendiren önemli bir platform olduğuna dikkat çekti.
Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Program, açılış seremonisiyle başladı ve ardından turnuvada yer alacak takımların tanıtımı gerçekleştirildi. Katılımcılara yapılan ikramlar ve düzenlenen eğlence programı, etkinliğe renk kattı.
Salonun dolup taştığı organizasyonda, hemşehriler bir araya gelerek hasret giderdi ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.
“Bu Gelenek Daha Nice Yıllar Sürecek”
Kemahlılar Derneği Başkanı Şenel Kartal, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bu güzel geleneği 48 yıldır sürdürüyoruz ve inşallah daha nice 48 yıllar boyunca devam ettireceğiz.”
Kartal’ın sözleri, salondaki katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.
Dostluk ve Kardeşlik Ön Planda
Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası, her yıl olduğu gibi bu yıl da sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarırken, kültürel dayanışmayı da pekiştirdi. Organizasyon, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren yapısıyla katılımcılardan tam not aldı.
Turnuvanın ilerleyen günlerde de yoğun katılım ve büyük bir heyecanla devam etmesi bekleniyor.
HİCRETHABER // YAŞAR GÜLBAHAR
































