• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Küçükçekmece’de Yusuf Süs Son Yolculuğuna Uğurlandı
Küçükçekmece’de Yusuf Süs Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı
Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama:
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama: "Yusuf Tekin'i Hedef Alanlar Aslında Bu Milletin Değerlerini Hedef Alıyor, Karşısındayız"
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;"Silaha Ulaşmak Bu Kadar Kolay Olmamalı"
Adalet Bakanlığı’ndan Dijital Medya Uyarısı: “Sanal Devriye Kesintisiz Sürüyor”
Adalet Bakanlığı’ndan Dijital Medya Uyarısı: “Sanal Devriye Kesintisiz Sürüyor”
İstanbul Valiliği’nden Okul Güvenliği Açıklaması: “Panik Yapan Paylaşımlar Anında Tespit Ediliyor”
İstanbul Valiliği’nden Okul Güvenliği Açıklaması: “Panik Yapan Paylaşımlar Anında Tespit Ediliyor”
TBMM’de Okul Saldırıları Gündemi: Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor
TBMM’de Okul Saldırıları Gündemi: Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor
Okul Güvenliği İçin Kritik Zirve: İçişleri ve Milli Eğitim Harekete Geçti
Okul Güvenliği İçin Kritik Zirve: İçişleri ve Milli Eğitim Harekete Geçti
İsrailli bakanın dosyası Yüksek Mahkeme'de: Görevden alınacak mı?
İsrailli bakanın dosyası Yüksek Mahkeme'de: Görevden alınacak mı?
Müzakereler sürerken ABD'den yeni hamle: Geri adım yok
Müzakereler sürerken ABD'den yeni hamle: Geri adım yok
Türkiye ile Çin arasında dış ticaretin artması için büyük bir hamle
Türkiye ile Çin arasında dış ticaretin artması için büyük bir hamle
Alanya'dan spor turizminde büyük atılım
Alanya'dan spor turizminde büyük atılım
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Erol: "Halkın Bütçesi Vitrine değil, Hizmete gitmeli" Sosyal yardımlar azaldı, Reklam giderleri arttı.
SİYASET
Yayınlanma: 11 Ekim 2025 - 09:46

Erol: "Halkın Bütçesi Vitrine değil, Hizmete gitmeli" Sosyal yardımlar azaldı, Reklam giderleri arttı.

Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Erol, 2026 yılı Performans Programı ve Bütçe Planı üzerine yaptığı çarpıcı konuşmayla gündemi sarstı. Erol, bütçenin “hizmet değil, maaş ve propaganda bütçesi” olduğunu söyleyerek, “Prefabrik Belediyecilik Küçükçekmece’ye yakışmaz” çıkışıyla meclis salonunda dikkatleri üzerine çekti.

SİYASET
11 Ekim 2025 - 09:46
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erol:

 

“Prefabrik Belediyecilik Küçükçekmece’ye Yakışmaz!”

Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda, AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Özlem Erol, 2026 yılı Performans Programı ve Bütçe kararları üzerine yaptığı kapsamlı konuşmayla meclis gündemine damga vurdu. Erol, bütçe kalemleriyle performans hedefleri arasındaki dengesizliğe dikkat çekerek, “Bu bütçe bir hizmet bütçesi değil, maaş ve propaganda bütçesidir” ifadeleriyle yönetimi sert bir dille eleştirdi.

“Bütçe, yönetimin vicdanını ve vizyonunu yansıtır”

Konuşmasına meclis başkanı, üyeler, belediye personeli ve Küçükçekmece halkına teşekkür ederek başlayan Erol, “Bu belgeler sadece rakamlar değildir; yönetimin ilçemizin geleceğine dair felsefesini ve vicdanını yansıtır” dedi. Bütçeyi bir denetim aracı olarak gördüklerini belirten Erol, “Biz muhalefet grubu olarak, halkın helal oylarıyla oluşan kaynakların nereye aktarıldığını sorgulamakla mükellefiz” sözleriyle konuşmasına başladı.

“Prefabrik çözümler, kalıcı vizyonun yerini aldı”

Erol, bütçe artışlarıyla performans hedefleri arasındaki uyumsuzluğu örneklerle anlatarak şu ifadeleri kullandı:  “2025 yılı için 8,9 milyar TL olan kaynak, 2026 yılında 11,9 milyar TL’ye çıkarılıyor. Ancak performans hedefleri aynı kalıyor! Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün bütçesi 191 milyondan 814 milyona yükseliyor ama halk marketten yararlanan hane sayısı hâlâ 40 bin! Bu nasıl planlama?”

İmar ve Şehircilik, Gençlik ve Spor gibi birçok müdürlükte bütçelerin artmasına rağmen hedeflerin yerinde saydığına dikkat çeken Erol, “Bu yönetim, büyük vizyonlar ve kalıcı eserler yerine prefabrik çözümler ve geçici makyaj projeleri üretiyor. Bir yıl daha kaybetmeyeceğiz! Küçükçekmece’ye makyaj değil, kalıcı eser lazım!” dedi.

“Yüzde 68 yönetim, binde 3 afet hazırlığı!”

Konuşmasının en dikkat çeken bölümlerinden biri, Erol’un afet ve kriz hazırlıklarıyla ilgili eleştirisiydi. “2025 Programı’nda ‘Kurumsal Gelişim ve Kapasite Yönetimi’ne ayrılan pay yüzde 68! Yani harcadığımız her 100 liranın 68 lirası yönetime gidiyor, halka değil! Afet Yönetimi’ne ayrılan pay ise sadece binde 3! Yüzde 68 yönetim, binde 3 afet hazırlığı — bu kamu vicdanının kabul edemeyeceği bir utanç tablosudur.”

Erol, bu dengesizliğin halkın can güvenliğini doğrudan etkilediğini belirterek, “İstanbul deprem gerçeği ortadayken bu bütçe anlayışıyla Küçükçekmece’yi koruyamazsınız” dedi.

“Tanıtım bütçesi hizmetten büyükse, bu belediye icraat değil propaganda yapıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Erol, tanıtım ve reklam harcamalarına ayrılan yüksek bütçeleri de sert ifadelerle eleştirdi:  “İlan, reklam ve tanıtım faaliyetlerine 23 milyon TL ayrılmış. 2026’da bu rakam katlanıyor mu? Eğer tanıtıma ayrılan pay, kentsel dönüşümden fazlaysa bu yönetim icraat değil, algı üretiyor demektir. Halkın parası, var olmayan hizmetin makyajına harcanamaz!”

“Prefabrik Belediyecilik, Ambalaj Belediyeciliği: Kalıcılığın Yerine Geçici İmaj”

Erol, yönetimin yeni proje üretmek yerine, eski projeleri yeniden ambalajlayarak “yeni” gibi sunmasına da dikkat çekti.  “Yeni proje üretemeyen bu yönetim, önceki dönemlerde başlatılmış çalışmaları isim değiştirip ‘yeni proje’ diye tanıtıyor. Biz buna Ambalaj Belediyeciliği diyoruz. Tabelayı değiştirmek icraat değildir. Halkı kandırmaya kimsenin hakkı yoktur.”

Tanıtım bütçesinin bu “ambalajlama” sürecine harcandığını söyleyen Erol, “Plansızlık ve şeffaflıktan kaçış, bütçeyi muğlak başlıklara saklamakla sürüyor. Kurumsal Gelişim adı altında nereye ne kadar harcandığı belli olmayan kalemler büyüyor” diye konuştu.

“100 liranın 50’si maaşa gidiyorsa, yatırım nasıl yapılacak?”

Belediye bütçesinin yarısının personel giderlerine ayrıldığını belirten Erol, bu tabloyu “itiraf” olarak nitelendirdi: “Eğer 100 liralık bütçenin 50 lirası maaşa gidiyorsa, geriye kalan 50 lirayla nasıl yol, nasıl dönüşüm, nasıl deprem hazırlığı yapacağız? Bu, maaş dağıtan ama hizmet üretemeyen bir belediyecilik anlayışıdır.”

“Prefabrik Belediyecilik Küçükçekmece’ye yakışmaz!” diyen Erol, geçici yapılarla hizmet verilmesini eleştirdi: “Prefabrik emekli kahveleri, prefabrik kreşler… Çocuğumuzu, yaşlımızı geçici binalara sığdıramayız! Küçükçekmece kalıcı eserler ister!”

“Biz Ak Parti döneminde kalıcı eserler ürettik”

Erol, önceki AK Parti döneminde yapılan büyük yatırımları örnek göstererek, bugünkü yönetimi vizyonsuzlukla suçladı: “Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Sefaköy ve Cennet Kültür Merkezleri, Fevzi Çakmak Kapalı Pazar ve Otopark Alanı, Soğuksu ve Selçuklu Sosyal Tesisleri, Halkalı Marmaray ve Metro hattı, semt konakları, bilgi evleri… Bunlar kalıcı eserlerdir. Bugün bunların yerinde geçici projeler, prefabrik binalar var.”

“2026 bütçesi, maaş ve propaganda bütçesidir”

Konuşmasının son bölümünde Erol, bütçeye yönelik eleştirilerini üç maddede özetledi:

  1. Afet Yönetimi bütçesi artırılmalı, sembolik düzeyden çıkarılmalı.

  2. Kurumsal Gelişim bütçesi düşürülmeli, kaynaklar altyapı ve sosyal hizmete aktarılmalı.

  3. Vatandaş memnuniyet hedefleri yükseltilmeli, düşük standartlar terk edilmeli. “Bu bütçe bir hizmet bütçesi değil, maaş ve propaganda bütçesidir. Personel giderleri yatırımı felç etmiştir. Tanıtım faaliyetlerine ayrılan milyonlar, halkın parasıyla yürütülen bir imaj operasyonuna dönüşmüştür. Biz AK Parti Grubu olarak, Küçükçekmece’nin tek kuruşunun dahi heba edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Erol, son olarak yönetimi “liyakat dışı istihdamdan vazgeçmeye ve yatırımları artırmaya” çağırdı: “Liyakat dışı yandaş istihdama son verin, kalıcı yatırım lehine revize edin! Küçükçekmece deneme-yanılma yöntemiyle yönetilemez. Halkın her kuruşunun hesabını soracağız. Biz, bu prefabrik geleceği reddediyor; Küçükçekmece’ye kalıcı vizyon kazandırma mücadelesini sürdüreceğiz.”

Konuşmasını “AK Parti Grubumuz adına hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle tamamlayan Özlem Erol, meclis salonunda uzun süre alkışlandı.

HABER // AHMET CEKİN

# ÖZLEM EROL# KEMAL ÇEBİ# BÜTÇE
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel:
BBP İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel: "Kızılay Türkiye'nin Göz Bebeğidir"
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
İlginizi Çekebilir
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama:
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama: "Yusuf Tekin'i Hedef...
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;"Silaha Ulaşmak Bu Kadar...
Adalet Bakanlığı’ndan Dijital Medya Uyarısı: “Sanal Devriye Kesintisiz Sürüyor”
Adalet Bakanlığı’ndan Dijital Medya Uyarısı: “Sanal Devriye Kesintisiz...
MHP'li Feti Yıldız'dan İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz ve Ekibine Başarı Dileği
MHP'li Feti Yıldız'dan İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz ve Ekibine...
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece’de Sahada: Üye ve Tanıtım Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece’de Sahada: Üye ve Tanıtım...
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
Saadet Partisi Küçükçekmece'de Basın ve STK'larla Buluştu
Saadet Partisi Küçükçekmece'de Basın ve STK'larla Buluştu
Saadet Partisi'nden Kızılay'a Tam Destek Mesajı
Saadet Partisi'nden Kızılay'a Tam Destek Mesajı "Her Zaman Yanındayız"
Üsküdar Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil 9 Kişi Tutuklandı
Üsküdar Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil...
İsrail'in Alıkoyduğu Türk Milletvekilleri Türkiye'ye Döndü: Havalimanında Duygusal Anlar
İsrail'in Alıkoyduğu Türk Milletvekilleri Türkiye'ye Döndü: Havalimanında Duygusal Anlar

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">