• İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin Acı Günü: Kardeşi Ömer Çebi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Bulgaristan’da Seçimi Rumen Radev’in Koalisyonu Farkla Kazandı
Bulgaristan’da Seçimi Rumen Radev’in Koalisyonu Farkla Kazandı
Saadet Partisi Türkiye Divanı Ankara'da Güç Gösterisine Dönüştü
Saadet Partisi Türkiye Divanı Ankara'da Güç Gösterisine Dönüştü
Saadet ve Yeniden Refah arasında ittifak iddiası: Yeni Yol genişleyebilir
Saadet ve Yeniden Refah arasında ittifak iddiası: Yeni Yol genişleyebilir
İsrail’in Lübnan’a Saldırılarında Can Kaybı 2 Bin 294’e Yükseldi
İsrail’in Lübnan’a Saldırılarında Can Kaybı 2 Bin 294’e Yükseldi
Ekrem Sarısoy'dan İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz'a Tebrik Ziyareti
Ekrem Sarısoy'dan İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz'a Tebrik Ziyareti
MHP İstanbul’da Yeni Dönem: Mesut Yıldırım, Volkan Yılmaz Ekibinde
MHP İstanbul’da Yeni Dönem: Mesut Yıldırım, Volkan Yılmaz Ekibinde
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti:
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti: "Birlikte Olursak Daha Güçlüyüz"
Küçükçekmece'de Yusuf Süs Son Yolculuğuna Uğurlandı
Küçükçekmece'de Yusuf Süs Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı
Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi Hüsn-i Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama:
Selamet Akıncıları'ndan Çok Sert Açıklama: "Yusuf Tekin'i Hedef Alanlar Aslında Bu Milletin Değerlerini Hedef Alıyor, Karşısındayız"
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;
Küçükçekmece Saadet Partisi Kadın Kolları;"Silaha Ulaşmak Bu Kadar Kolay Olmamalı"
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Erdoğan, Putin'e açık açık söyledi
GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Şubat 2020 - 22:17

Erdoğan, Putin'e açık açık söyledi

Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Kremlin, Erdoğan ile Putin'in telefonda görüştüğünü duyurdu ve açıklamalar yaptı. Türkiye'den gelen açıklamada ise Erdoğan'ın Rus lidere söyledikleri ön plana çıkartıldı. Rus parlamentosundan Vladimir Cabarov ise küstah sözler söyledi.

GÜNDEM
28 Şubat 2020 - 22:17
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan, Putin'e açık açık söyledi
Esed rejimine her türlü katliam için yeşil ışık yakan Moskova yönetimi, 33 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından pes dedirten bir açıklama yaptı.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye'nin kendilerine bölgede asker olup olmadığı konusunda bir bilgi vermediğini iddia edilerek şu ifadeler kullanıldı: "27 Şubat'ta Suriyeli militanlar İdlib'de hükümet güçlerine yönelik geniş çaplı bir saldırı denedi. Açılan topçu ateşinde Türk askerleri de vurulan Suriyeli militanlarla beraberdi. Türkiye, Rus ordusunu Türk askerlerinin bölgedeki varlığına ilişkin bilgilendirmedi. Türkiye'den sağlanan bilgiye göre, Türk askerlerinin orada olmaması gerekiyordu. Rus uçakları, Türk askerlerinin bulunduğu bölgelere yönelik saldırı gerçekleştirmedi."
PİŞKİN TEKLİF
Açıklamanın devamında "Türkiye'nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız" ifadeleri kullanıldı.
SALDIRI SONRASI İDLİB'DE REJİMİN VURULMA ANLARI
RUS İSİMDEN KÜSTAH SÖZLER

Tansiyonu iyiden iyiye yükselten bir açıklama da Rus parlamentosunda Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov'dan geldi. Reuters'ın Interfax'tan aktardığı açıklamaya göre Cabarov, Türkiye'nin İdlib'e yapacağı geniş çaplı bir operasyonun Ankara için kötü şekilde sonuçlanacağını öne sürdü.
LAVROV VE KREMLİN ERDOĞAN İLE PUTİN'İN GÖRÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Rusya Dışişileri Bakanı Sergey Lavrov, "Erdoğan ile Putin bugün telefonda görüştü. İdlib konusunda Erdoğan ile Putin arasındaki anlaşmalara bağlıyız. Teröristler ile ılımlı muhaliflerin birbirinden ayrılması ortak hedefimiz olmalı. Suriye’deki teröristlere karşı hiçbir taviz verilmemeli. Türk ordusuyla her gün temaslar sürüyor. Rus ve Türk heyetleri Ankara'da bugün de görüşmelere devam edecekler. Suriye konusunda Astana sürecinin devamı için üstesinden gelinmez engeller yok" dedi.
Kremlin: "Putin ile Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Suriye'nin İdlib bölgesindeki durum konusunda ciddi endişeler ifade edildi. Putin ile Erdoğan'ın yakın zamanda üst düzey toplantı düzenlenmesi olasılığını değerlendirilmesi konusunda anlaştılar. Putin ile Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Kuzey Suriye'de durumun normalleştirilmesi için ek tedbirler alınması ihtiyacı konusunda görüş birliğine varıldı."
ERDOĞAN İLE PUTİN'İN GÖRÜŞMESİ SONRASI TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
İletişim Başkanlığından yapılan açıklama şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanımız, sayıları milyonu bulan insanları sınırlarımıza yığan rejimin yol açtığı milli güvenlik sorununa bir de askerlerimizin kanlarının eklendiğini belirtmiş, şehitlerimizin kanlarının asla yerde bırakılmayacağını vurgulamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, doğrudan ülkemize saldırıldığı bir ortamda, rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacağını kaydetmiştir.
"ESED REJİMİ, SOÇİ MUHTIRASINA UYMAYA MECBUR EDİLMELİ"
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye heyetinin Ankara'da önerdiği çerçevede bir an önce kalıcı bir ateşkes ilan edilmesini ve rejimin Soçi Muhtırasına uymaya mecbur edilmesini beklediklerini dile getirmiştir.
ERDOĞAN'DAN KARARLILIK VURGUSU
Sayın Cumhurbaşkanımız, bu tür saldırıların Türkiye'yi İdlib konusundaki yaklaşımından geri çevirmediği gibi, tam tersine daha da kararlı hale getirdiğini belirtmiş, Astana Süreci'nin taraflarının ve uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, en kısa sürede bir araya gelerek yüz yüze görüşmeye karar vermişlerdir."
Altun açıklamasının devamında "Bugün Macron, Merkel, Trump, Johnson ile görüşme olacak" dedi.
RUSYA'DAN YENİ AÇIKLAMA! TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR
Rusya Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şunları söyledi: "Türk askerlerin hiçbiri, gözlem noktalarında hayatını kaybetmedi. Bu noktalardaki askerler ne yaralandı ne de bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Türk askerlerinin hayatını kaybettiği trajik olaylar, eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları da dahil çok sayıda yabancı paralı askerin bulunduğu terör gruplarının saldırı düzenlediği yerlerde gerçekleşti. Çok sayıdaki talebimize rağmen Türk tarafı, orada Türk askerlerinin bulunduğunu bize bildirmedi. Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye ordusunun terör gruplarına yönelik operasyonu sırasında Rus tarafının söz konusu gözlem noktalarındaki Türk askerlerinin güvenliğinin sağlanması için gereken her şeyi yaptığını vurguladı. Sağlanan mutabakat üzerine ve Rus tarafının ısrarlı talepleri üzerine daha önce İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Türk askerine ait gözlem noktaları kuruldu. Türk askerlerin yükümlülükleri arasında militanların faaliyetlerini kontrol etmek, onların terör faaliyetlerinde bulunmalarını önlemek ve Rus askeri tesislerine yönelik saldırgan eylemleri önlemekti. Türk partnerler bu görevi yerine getiremedi, zira militanların önemli bir bölümü onların kontrolü dışında bulunuyor. Rusya, Suriye-Türkiye sınırı boyunca Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması için gereken tüm önlemleri almıştı. Ancak Rus tarafının çabaları sayesinde oluşturulan fiili güvenlik bölgesinin derinliği, Adana Mutabakatı'nda belirtilen 5 kilometrelik hattı önemli derecede aşıyor ve de facto olarak 30 kilometreyi buluyor. Güvenlik Konseyi üyeleri, Türk hükümetinin Türkiye'deki Rus diplomatik temsilciliklerinin güvenliğinin sağlanması için gereken tüm önlemleri alacağını umduğunu belirtti."
GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK
Türkiye ve Rusya arasında İdlib konusundaki heyetler arası görüşmelerin Dışişleri Bakanlığında bugün devam edeceği bildirildi. Rus heyeti, Türk heyetiyle görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığına geldi.
ABD, NATO VE BM'DEN İLK AÇIKLAMALAR
ABD Dışişleri Bakanlığı: "Bu gelişmeleri teyit etmek ve mevcut durum hakkında daha fazla netlik sağlamak için Türk makamlarıyla temas halindeyiz. NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız ve Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçlerini bu alçak saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz. Başkan (Donald Trump) ve Bakanın (Mike Pompeo) söylediği gibi, bu krizde Türkiye'ye en iyi nasıl destek verebileceğimize dair seçenekler arıyoruz."
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginlik ve Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden ''derin endişe'' duyduğunu belirterek, İdlib'de ateşkes çağrısını yineledi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.
Avrupa Parlamentosunun (AP) yeni Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Türk askerlerinin ölümünden dolayı üzüntülü ve gelişmelerden oldukça endişeliyiz. Maalesef tekrar etmek zorunda kalıyorum ancak AB, Türkiye'nin yeni dostlarından çok daha güvenilir. (Size) bir şey kazandırmayan 'tek taraflılığı' bırakmanız sizin yararınıza olacaktır" ifadelerini kullandı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı: "Suriye-İdlib'den gelen acı haber hepimizi derinden sarstı, şu ana kadar 33 gencecik askerin şehit olduğu bilgisi var. Türkiye'nin bu büyük acısını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına paylaşıyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile milletvekili Mesut Genç, şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı.
33 askerin şehit edilmesinden sonra İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinden taziye mesajı yayımlandı. Yapılan açıklamada, "İsrail Ankara Büyükelçiliği, dün gece Türk askerlerinin şehit edilmesinden büyük üzüntü duymuştur. Yaralılara acil şifalar ve hayatlarını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" denildi.
SDE SAVUNMA KOORDİNATÖRÜ EMEKLİ ALBAY SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ
Suriye'nin İdlib şehrinde düzenlenen hava saldırısında 33 asker şehit oldu. Hatay Valisi Rahmi Doğan saldırıda yaralanan askerlerin tedavi altında olduğunu belirtirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, yaptığı son dakika açıklamasında: “Rusya ile sahada koordine olmamıza rağmen saldırı yapıldı. 200’ü aşkın rejim hedefi ise ateş altındadır” dedi. SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Albay Mithat Işık A Haber özel yayını ile saldırıya ilişkin son değerlendirmeleri yaptı.
“RUSYA’NIN SALDIRIDAN BİLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEMESİ İNANDIRICI DEĞİLDİR.”
SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Albay Mithat Işık, Türkiye’nin Ortadoğu’nun en güçlü devletlerinden biri olduğunu vurgulayarak; “Gerekli cevaplar ilgili ülkenin güvenlik birimlerine verilmiştir. Rusya ne zamana kadar Esad’ın arkasında duracak? Türkiye gibi güçlü bir devlet ile iş birliği içerisinde olmak Rusya’nın da lehine olan bir şeydir ki Rusya zaten bu saldırıdan kendilerinin bilgisi olmadığını söylese de bu pek inandırıcı değildir. Rusya’nın önce attığı imzanın arkasında durması gerekirdi. Millet olarak şunu bilmeliyiz ki sıkıntılı günler yaşıyoruz lakin Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bu tür olayları karşılayacak durumdadır ve karşılamıştır. Dün saat 16:00’dan itibaren TSK’nin bölgede yapmış olduğu çok etkili operasyonlar olmuştur. Millet olarak birlik içerisinde durmamız gerekmektedir. Türkiye kendi göbeğini kendi kesecektir. Devletimiz buradaki mazlum insanları Esad rejiminden kurtaracak olan tek ülkedir.” şeklinde ifade etti.
KAYNAK: AJANSLAR
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Yeniden Refah Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Fuat Asan’dan...
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına Sert Tepki ve Küresel Çağrı
Üsküdar'da Filistinli Esirler İçin Büyük Buluşma: İdam Yasasına...
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve Takibini Sürdürdü
Küçükçekmece Sinopspor, Polatlı 1926'yı 4-1 Mağlup Ederek Zirve...
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Kentsel Dönüşüm, Ülkemiz İçin Savunma Sanayisi Kadar Önemli
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
Engelli Bireylerde Destek Yoksa Diş Sağlığı Tehlikede!
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini Kolaylaştıracak
2026 Sağlık Trendleri Belli Oldu: Yapay Zeka, Uluslararası Hasta Sürecini...
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
Kanser tedavisinde fiziksel iyilik halini destekleyen 10 öneri
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf, Emekli ve Gençlerle Birebir Temas
Saadet Partisi Küçükçekmece Teşkilatından Yoğun Saha Mesaisi: Esnaf,...
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:
Küçükçekmece'de Cenaze İşlemlerinde Tesettür Hassasiyeti Tartışması:...
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da Büyük Zafer: Emre Soydan Türkiye Kick Boks Şampiyonu...
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
Boko Haram’dan Nijerya’da Kanlı Saldırı: 10 Asker Hayatını Kaybetti
İlginizi Çekebilir
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı Tedirgin Ediyor
Sefaköy’ün Kalbinde Tehlike: Önlem Alınmayan Yıkım Alanı Vatandaşı...
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret Etti:
Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Kızılay'ı Ziyaret...
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı 17’ye Yükseldi
Beşiktaş’taki Çatışma Soruşturması Genişliyor: Gözaltı Sayısı...
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı 15’e Yükseldi
Beşiktaş’taki Polis Noktasına Terör Saldırısında Gözaltı Sayısı...
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
KÜDEF’te Yeni Dönem: Projeler ve Etkinlikler Masaya Yatırıldı
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Netanyahu Hükümetinden Kritik Karar: Batı Şeria’da 34 Yerleşim
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Trump Duyurdu: İran ile Ateşkes Kararı! Kritik Süreçte Türkiye Detayı
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette Sınır Yok''
Küçükçekmece Kızılay ilçe Başkan Doğan Şeyda ''Durmak Yok,Hizmette...
Levent’te Silahlı Saldırı: 3 Saldırganın Kimliği Tespit Edildi, 2’si Kardeş Çıktı
Levent’te Silahlı Saldırı: 3 Saldırganın Kimliği Tespit Edildi,...
Rusya'nın açıklaması sonrası, Türkiye'nin cevabı ve Rusya hava sahasını açmazsa ne olur?
Rusya'nın açıklaması sonrası, Türkiye'nin cevabı ve Rusya hava sahasını açmazsa ne olur?

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Sitemap
  • İletişim
  • İhbar Hattı
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

">