Küçükçekmece’de Yeni Dönemin Yol Haritası Belirlendi
Küçükçekmece’nin eğitim, kültür ve sosyal dayanışma alanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi, 2026 Genel Kurulu’nun ardından yeni yönetimiyle ilk stratejik toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Mustafa OSLUN liderliğinde toplanan yönetim kurulu, 2026-2027 eğitim-öğretim dönemine ilişkin hedef ve projeleri değerlendirdi.
Yeni dönemde özellikle gençlik çalışmaları, manevi eğitim faaliyetleri, kültür-sanat etkinlikleri ve sosyal yardımlaşma projelerine ağırlık verilmesi planlanırken, vakfın Küçükçekmece genelindeki hizmet ağının daha da genişletilmesi hedefleniyor.
Genç Ensar’da Yeni Vizyon Dönemi
Yeni dönemin dikkat çeken başlıklarından biri de Genç Ensar yapılanmasındaki değişim oldu. Göreve getirilen yeni Genç Ensar Başkanı’nın hafızlık mezunu olması ve manevi eğitim alanındaki birikimi, gençlik çalışmalarına farklı bir vizyon kazandırması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Yeni yönetimle birlikte gençlere yönelik Kur’an-ı Kerim dersleri, manevi gelişim programları, sohbet halkaları ve eğitim odaklı etkinliklerin artırılması planlanıyor. Özellikle lise çağındaki öğrencilerin akademik, sosyal ve manevi gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmaların önümüzdeki süreçte yoğunlaştırılacağı belirtildi.
Hanım Komisyonu Sosyal Projelere Damga Vuracak
Yeni dönemde aktif rol üstlenecek bir diğer yapı ise Hanım Komisyonu oldu. Eğitimci kimliğiyle öne çıkan yeni komisyon üyelerinin özellikle genç kızlara yönelik sosyal sorumluluk projeleri, eğitim faaliyetleri ve aile odaklı çalışmalar yürütmesi hedefleniyor.
Hanım Komisyonu’nun saha tecrübesi ile Genç Ensar’ın manevi vizyonunun birleşmesiyle Küçükçekmece’de geniş kapsamlı sosyal gelişim projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Projeleri Masaya Yatırıldı
Gerçekleştirilen toplantıda yeni dönemin proje başlıkları da detaylı şekilde ele alındı. Buna göre;
- Okullarda Kur’an-ı Kerim dersleri ve manevi eğitim programları düzenlenecek.
- Gençlere yönelik def ve gitar kursları açılarak kültür-sanat faaliyetleri artırılacak.
- Liselilere yönelik workshop, kariyer planlama ve kişisel gelişim etkinlikleri gerçekleştirilecek.
- Okullarda kitap tahlilleri yapılarak okuma kültürü ve analitik düşünme becerisi desteklenecek.
- Yetim kız çocuklarına burs desteği sağlanacak.
- Başta Gazze olmak üzere mazlum coğrafyalara yönelik yardım organizasyonları sürdürülecek.
Vakfın özellikle gençlerin sosyal gelişimi ile manevi eğitimini birlikte ele alan projeleriyle yeni dönemde daha aktif bir saha çalışması yürütmesi bekleniyor.
Mustafa OSLUN: “Durmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Mustafa OSLUN, yeni dönemde daha güçlü projelerle sahada olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Genel kurulumuzun ardından oluşturduğumuz yeni kadromuzla ilk istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Gençlerimize örnek olacak yeni Genç Ensar Başkanımız ve eğitimci Hanım Komisyonumuzla birlikte, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde çok daha güçlü çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz. Liseli gençlerimizden yetim kardeşlerimize, kültür-sanat faaliyetlerinden Kur’an-ı Kerim derslerine kadar birçok alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalara uzanan yardım çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Temel hedefimiz vakfımızın vizyonunu Küçükçekmece’nin her noktasına ulaştırmaktır.”
Güçlü Kadro, Yeni Hedefler
Tecrübe ile dinamizmi bir araya getiren yeni yönetim kadrosunun gerçekleştirdiği ilk toplantı, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
HİCRETHABER // AHMET ÇEKİN




























