Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER ANADOLU BİYOGRAFİ EMLAK AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Kastamonu’daki Anne–Oğul Trajedisinin Otopsi Raporu Ortaya Çıktı
Kastamonu’daki Anne–Oğul Trajedisinin Otopsi Raporu Ortaya Çıktı
“SİAD Başkanı Fatih Candar Can: Sorunların %95’ini Çözdük, Derneği Ayağa Kaldırdık”
“SİAD Başkanı Fatih Candar Can: Sorunların %95’ini Çözdük, Derneği Ayağa Kaldırdık”
Suriye’den ‘Yeni Dönem’ Mesajı: İnsan Hakları Ulusal Öncelik Olacak
Suriye’den ‘Yeni Dönem’ Mesajı: İnsan Hakları Ulusal Öncelik Olacak
Ukrayna İçin Barış Trafiği Hızlandı: ‘Kore Modeli’ Masada
Ukrayna İçin Barış Trafiği Hızlandı: ‘Kore Modeli’ Masada
Yeniden Refah’ta Yeni Dönem: Asan ve Heyeti, Nuri Özata’yı Tebrik Etti
Yeniden Refah’ta Yeni Dönem: Asan ve Heyeti, Nuri Özata’yı Tebrik Etti
Yeniden Refah Partisi’nden ABD–İsrail Eleştirisi: “Bölgeyi Parçalama Stratejisi Devrede”
Yeniden Refah Partisi’nden ABD–İsrail Eleştirisi: “Bölgeyi Parçalama Stratejisi Devrede”
Sivil Toplumdan Dünyaya Uyarı:
Sivil Toplumdan Dünyaya Uyarı: "İnsan Hakları Çiğnenirken Sessizlik En Büyük Suçtur"
“İnsan Onurunu Korumak İnsani Bir Zorunluluktur” Saadet Partisi’nden Çarpıcı İnsan Hakları Çağrısı
“İnsan Onurunu Korumak İnsani Bir Zorunluluktur” Saadet Partisi’nden Çarpıcı İnsan Hakları Çağrısı
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
Gazze’de İsrail’in Ajan Ağı Çöküyor: Milisler Tek Tek Teslim Oluyor
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
TBMM'de dikkat çeken anlar! Bahçeli'den DEM Partili Vekillere Sürpriz Tebrik
Japonya'da Deprem: 7.6 Büyüklüğünde Can Kaybı Olmadan Atlatıldı
Japonya'da Deprem: 7.6 Büyüklüğünde Can Kaybı Olmadan Atlatıldı
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Suriye mesajı: Yaptırımlar kalksın, altyapı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz
SİYASET
Yayınlanma: 06 Ocak 2025 - 13:11

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Suriye mesajı: Yaptırımlar kalksın, altyapı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan AK Parti Niğde İl Başkanlığı 8’inci Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada Suriye’nin yeni yönetimine destek olmakla kalmıyor,...

SİYASET
06 Ocak 2025 - 13:11
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Suriye mesajı: Yaptırımlar kalksın, altyapı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz
AK Parti Niğde İl Başkanlığı 8’inci Olağan Kongresi, Merkez Spor Salonu’nda düzenlendi. Kongreye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra parti yöneticileri ve teşkilatlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans sistemiyle katıldığı kongrede partililere hitap etti.

Kongrede konuşan Bakan Hakan Fidan, AK Parti'nin sadece siyasi bir platform değil, milletin ideallerini, tarihi birikimini ve stratejik vizyonunu temsil eden köklü bir hareket olduğunu söyledi. Fidan, "Biz, kadim devletimizin ve binlerce yıllık medeniyetimizin genç bir partisiyiz. Allah'a şükür, milletimiz bu harekete büyük bir teveccüh gösterdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 23 yıl boyunca ülkemize hizmet etme onurunu yaşadık. Bu süreçte çok önemli değişimlere imza attık. Devletin ve milletin tepesine çöreklenmiş vesayet odaklarını temizledik. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini ülkemizden uzaklaştırdık. Bölgemizdeki istikrarsızlıklara rağmen, Türkiye'yi bir güven ve istikrar adası olarak ayakta tutmayı başardık" diye konuştu.

'ÇATIŞMALARIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ'

Bir kez daha, bu kutlu yürüyüşün bir parçası olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Fidan, "Milletimizin desteğiyle bu kutlu dava yolunda yürümeye devam edeceğiz. Sağ olun, var olun. Tarih, şartlar ve inançlarımız bize önemli bir misyon ve sorumluluk yüklemiştir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yalnızca ülkemizin değil, başka coğrafyalardaki kardeşlerimizin de istikrar ve refah içinde yaşamasını hedefliyoruz. Öncelikli amacımız, çevremizdeki savaşların ve çatışmaların bir an önce bitmesi için çabalıyoruz. Diplomasi, bazen uzun soluklu ve sabır gerektiren bir iştir. Suriye örneği ortada. Biz yıllarca ilmek ilmek dokuduğumuz bir strateji ile Suriye'yi barış ve istikrar haline getirmek için elimizden geleni yaptık. Suriye örneği bu gerçeği gözler önüne seriyor. Biz, yıllar boyunca ilmek ilmek dokuduğumuz stratejilerle, Suriye’yi barış ve istikrar yurdu haline getirmek için var gücümüzle çalıştık. Komşuluğun ve kardeşliğin gereğini yerine getirdik. Suriye’de mazlumun yanında saf tutmak, bizim için büyük bir şeref payesidir. İnşallah, Suriyeli kardeşlerimizi daha güzel günler ve gelecek bekliyor. Biz, sadece Suriye’nin yeni yönetimine destek olmakla kalmıyor, bir yandan da uluslararası toplumu Suriye'ye destek vermeye davet ediyoruz. Yaptırımlar kalksın, Suriye'nin altyapısı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz. İnşallah Suriye ekonomisi ayağa kalktığında dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış, milyonlarca mülteci kardeşlerimiz ülkelerine dönecekler ve vatanlarına kavuşacaklar, hasretleri de sona erecek. İnşallah Suriye daha zengin, daha güvenli ve daha istikrarlı olduğunda bundan da Türkiye'de, tüm bölgemiz de fayda sağlayacaktır" dedi.

'İSTİKRAR İÇİN KALKINMA PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

Bakan Fidan, diğer komşulara yönelik siyasetlerinin de aynı bakış açısıyla şekillendiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Biz hem bölgemiz hem komşu ülkelerde barış olsun, istikrar olsun istiyoruz. Bütün dış politikamızın, bütün çalışmalarımızı bu hedefin etrafında şekillendiriyoruz. Bunun için siyasi destek veriyoruz, tecrübe aktarıyoruz, kalkınma projelerini hayata geçiriyoruz. Örneğin, bazılarınızın bildiği bir kalkınma yolu projesi vardır. Bu proje yıllardır çatışmayla, istikrarsızlıkla anılan değerli komşumuz, kardeşlerimizin bulunduğu Irak halkının Türkiye ile beraber hayata geçirmek istediği bir proje. Cumhurbaşkanımız, bizler bu destek veriyoruz. Bu projenin adı 'Kalkınma yolu.' Basra Körfezi'nden başlayıp Irak'tan geçen, Türkiye'den geçen, Avrupa'ya giden muazzam bir proje. Bunun gibi birçok lojistik projesini, ekonomi projesini, enerji projesini, ticaret projesini, sanayi projesini, teknoloji projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Değerli arkadaşlar bunlar önemli. Bunlar niye önemli? Sizlerin verdiği siyasi iradeyle, bizlerin başlattığı çalışmanın aşamaları var. Bu aşamaları bir daha hatırlayalım. Birincisi istikrarı sağlamaktı, sağladık. İkincisi, güvenliği sağlamaktı, sağladık. Üçüncüsü yüzyıllardır birikmiş altyapı problemlerini hayata geçirmek için ne yaptık? Sağladık. Şimdi üstyapıyı, süper ülkelerin seviyesine çıkartıp sadece kendimizin zengin olduğu bir ülke değil, aynı zamanda bölgemizin de kalkındığı bir ülke, bölge haline geldi. Bütün hedef bu arkadaşlar. Buna yönelik aşama aşama çalışmaya devam ediyoruz. Bölgemizde herkesin müreffeh, eşit ve güven içinde yaşadığı bir ortamda çatışma çıkmaz, istikrarsızlık olmaz, emperyalistlerin, bölücülerin de hedef oyununa gelmezsiniz arkadaşlar.”

'KUDÜS DAVASINDA GERİ DURMAMIZ İMKANSIZ'

Filistin'de barış ve adalet tesis edilmedikçe uyku uyuyamayacaklarının altını çizen Bakan Fidan, şöyle konuştu:

“Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde devam eden soykırım durmadıkça bize huzur yok. Bunu durdurmak için arkadaşlar diplomasi alanında attığımız adımları siz de görüyorsunuz. Yaklaşık 1,5 yıldır adım atılması gerekiyorsa hepsini attık. Ne kadar inisiyatife öncülük edilmesi gerekiyorsa hepsini yapıyoruz. Bunları tek tek sıralamaya gerek yok. Cumhurbaşkanımızın, bizlerin bu konudaki hassasiyeti ortada. Sizlerin bu konudaki hassasiyeti ortada. Bu millet, Filistin davasını başının üstünde taşıyor. Kudüs'ün asla bir işgal altında olmaması için her gün duasını, çabasını eksik etmiyor. Bu gerçek ortada olduğu sürece bizim devlet olarak, millet olarak, hareket olarak Filistin davasında, Kudüs davasında geri durmamız imkansız. Bunun için bütün imkanlarımızı seferber etmeye, Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bunu en usta, en stratejik, en iyi şekilde nasıl yapmak gerekiyorsa o şekilde yapmaya devam edeceğiz. Sizler bu davanın içindeyseniz, bu hareketin içindesiniz. Buradaki duygu selini, inanış parametrelerini, her şeyi biliyorsunuz. Bu gerçeklik ortadayken AK Parti'nin, Cumhurbaşkanımızın, Filistin davasına gerekli önemi vermediğini söylemek, iftiraların en büyüğüdür. Yalanların en büyüğüdür. Biliyorsunuz bazı yolları sadece kader birliği yaptığınız arkadaşlarınızla yürüyebilirsiniz. Kardeşlerinizle yürüyebilirsiniz. Biz Türk devletleri toplumuna da bu gözle bakıyoruz. Çok şükür Yukarı Karabağ artık özgür. Bu hepimiz için bir gurur ve sevinç kaynağıdır. Biz şunu çok iyi biliyoruz; Türk devletleri bir araya gelirse daha etkili, daha güçlü ve daha caydırıcı olur. İnşallah Türk devletleriyle ilişkilerimiz daha da derinleşecek, Kıbrıs'ın da dahil olacağı küresel bir aktöre dönüşecektir.”

'GÖRÜŞLERİMİZ ÖNEMSENİYOR, SÖZÜMÜZ DİNLENİYOR'

Bakan Hakan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Altyapı, üstyapı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz eğitim aldı, bürokrasimiz önemli bir dönüşüm yaşadı, tecrübe kazandı. O noktada çevremizde ve küresel sorunlarla daha fazla ilgilenmeye başladık. Ulaştırma alanındaki adımlarımız ticaretleri güçlendirdi. Askeri gücümüz, dış politikadaki sözümüzün ağırlığını pekiştirdi. Savunma sanayimiz, uzak coğrafyalardaki etkimizi arttırdı. Görüşlerimiz önemseniyor, sözümüz dinleniyor. Türkiye artık ‘O ne der, bu ne düşünür?’ diye yönetilen bir ülke değil. Artık devletimizle milletimiz arasında sarsılmaz bir uyum var. Yıllardır istihbarat, silahlı kuvvetler, güvenlik ve dış politika alanlarında çalışmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bir masaya oturduğunuz zaman hissettiğimiz özgüven milletimizin bize vermiş güçten kaynaklanıyor. Bugünkü başarı, sizin başarınızdır. Destan, sizin destanınızdır. Bildiğiniz üzere çok kritik zamanlarda devletimizin en hassas gündemlerinin görüşüldüğü masalarla uzun yıllar bulundum. Cumhurbaşkanımızın şartlar ne olursa olsun Türkiye'nin çıkarlarını savunmaktan bir an olsun geri durduğunu görmedim arkadaşlar. Bizler attığımız her adımda ecdadımıza layık olmaya çalıştık. Büyüklerimizin dualarını hak etmeye çalıştık. Şehidimiz Ömer Halisdemir'e layık olmaya çabaladık. Kahraman şehidimizin babası Hasan amcamız da aramıza gelip bizleri onurlandırdı. Kendisinden Allah razı olsun. Böyle bir evlat yetiştirdiği için var olsun. Ömer kardeşimizin bize teslim ettiği bağımsızlık bayrağını bizler inşallah düşürmeden taşıyacağız değerli arkadaşlar.

Gözden KaçmasınUkrayna saldırı başlattı, Putin en gözde generalini gönderdi! Çatışmanın adresi yeniden Kursk...Haberi görüntüle

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok Okunan Haberler
Mide Bulantısıyla Başlayan Kabus: Böcek Ailesinin Ölümünde Soruşturma Derinleşiyor
Mide Bulantısıyla Başlayan Kabus: Böcek Ailesinin Ölümünde Soruşturma...
AK Parti Küçükçekmece'de Sürpriz Buluşma: Eski Başkanlar Aynı Karede
AK Parti Küçükçekmece'de Sürpriz Buluşma: Eski Başkanlar Aynı...
Mahalle Başkanlarından Anlamlı Mesaj: ''Biz Makam İçin Değil, Erdoğan Davası İçin Varız!''
Mahalle Başkanlarından Anlamlı Mesaj: ''Biz Makam İçin Değil, Erdoğan...
Küçükçekmece Denetimsizliğe:Teslim:
Küçükçekmece Denetimsizliğe:Teslim:"Kaymakamlık, Belediye,Tarım...
“Tarihi Miras, Modern Kimlikle Buluştu: Selamet Akıncılar Derneği Yeni Logosunu Tanıttı”
“Tarihi Miras, Modern Kimlikle Buluştu: Selamet Akıncılar Derneği...
“Temiz Eller” operasyonunun mimarı konuştu: Başsavcı Gürlek, yolsuzluk dosyasında şok teklifi açıkladı
“Temiz Eller” operasyonunun mimarı konuştu: Başsavcı Gürlek,...
“Bahis Fırtınası Ligleri Sallarken:Küçükçekmece Sinop Spor Başkanı Rafet Orhan’dan Temiz Futbol Manifestosu”
“Bahis Fırtınası Ligleri Sallarken:Küçükçekmece Sinop Spor Başkanı...
Prostat Kanseri, Erken Teşhis ile Kontrol Altında
Prostat Kanseri, Erken Teşhis ile Kontrol Altında
ÖNDER ve KİGEDER'den Fidan Dikimi Etkinliğiyle Dayanışma Mesajı
ÖNDER ve KİGEDER'den Fidan Dikimi Etkinliğiyle Dayanışma Mesajı
Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Yeni Görev: Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı
Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Yeni Görev: Türkiye Uluslararası İslam,...
Çayırlı’da Hizmet Seferberliği: Başkan Oktay Efe Projeleri Bir Bir Hayata Geçiriyor
Çayırlı’da Hizmet Seferberliği: Başkan Oktay Efe Projeleri Bir...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan,İstanbul'da Mahalle Başkanlarıyla Buluştu
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan,İstanbul'da Mahalle Başkanlarıyla...
İlginizi Çekebilir
AK Parti’de Teşkilat Yenilenmesi Sürüyor: İl ve İlçelerde Dikkat Çeken Değişim
AK Parti’de Teşkilat Yenilenmesi Sürüyor: İl ve İlçelerde Dikkat...
Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Yeni Görev: Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı
Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Yeni Görev: Türkiye Uluslararası İslam,...
Yeniden Refah’ta Yeni Dönem: Asan ve Heyeti, Nuri Özata’yı Tebrik Etti
Yeniden Refah’ta Yeni Dönem: Asan ve Heyeti, Nuri Özata’yı Tebrik...
Zafer Partisi Lideri Özdağ'dan 2016 Beşiktaş Şehitleri İçin Anma Açıklaması
Zafer Partisi Lideri Özdağ'dan 2016 Beşiktaş Şehitleri İçin Anma...
Saadet Partisi’nden İnsan Hakları Haftası Mesajı: “Adaleti Yaşatmak İçin Sözümüz Var”
Saadet Partisi’nden İnsan Hakları Haftası Mesajı: “Adaleti Yaşatmak...
Yeniden Refah Partisi’nden ABD–İsrail Eleştirisi: “Bölgeyi Parçalama Stratejisi Devrede”
Yeniden Refah Partisi’nden ABD–İsrail Eleştirisi: “Bölgeyi Parçalama...
“İnsan Onurunu Korumak İnsani Bir Zorunluluktur” Saadet Partisi’nden Çarpıcı İnsan Hakları Çağrısı
“İnsan Onurunu Korumak İnsani Bir Zorunluluktur” Saadet Partisi’nden...
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması Gündem Oldu
Ankara Kulislerinde Sürpriz Kare: Mahmut Arıkan,Devlet Bahçeli Tokalaşması...
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ,“Emekliye ve Asgari Ücretliye 45 Bin Lira Şart”
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ,“Emekliye ve Asgari...
NATO'yu bahane ederek Türk öğrenciyi reddetmişlerdi... Stockholm Üniversitesi suçlu bulundu
NATO'yu bahane ederek Türk öğrenciyi reddetmişlerdi... Stockholm Üniversitesi suçlu bulundu

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
ANADOLU
BİYOGRAFİ
EMLAK
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • İhbar Hattı
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim

">