Saadet Partisi Milletvekili Bülent Kaya’dan Anadolu Gençlik Derneği Ziyareti: “Gençlik, Milli Görüş’ün Güvencesidir”
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Av. Bülent Kaya, Küçükçekmece gezileri kapsamında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Küçükçekmece İlçe binasını ziyaret etti. Ziyarette, Küçükçekmece Saadet Partisi İlçe Başkanı Feyzullah Çürük, önceki dönem AGD İlçe Başkanı Atilla Olgun Öz ve şu an görevde bulunan İlçe Başkanı Ferhat Çakıcı ile dernek yönetimi bir araya geldi.
Bülent Kaya, ziyarette yaptığı konuşmada Anadolu Gençlik Derneği’nin önemine vurgu yaparak, dernek faaliyetlerinin hem gençlerin manevi değerlerle buluşmasına hem de milli görüşün kadro ve seçmen hazırlığı açısından kritik bir rol üstlendiğine dikkat çekti. Kaya, “Partimizin saygı dolu değerleri ve misyonunu gençlerimize hem özümsetmek hem de anlatmak için bu tür ziyaretler büyük önem taşıyor” dedi.
Kaya, konuşmasında Anadolu Gençlik Derneği’ni iki açıdan değerlendirdiğini belirtti: “Birincisi, partimizin Milli Görüş misyonuna kadro hazırlamak, ikincisi ise iktidar yolunda seçmeni bilinçlendirecek ve harekete geçirecek çalışmalar yapmak. Bu iki amacı yerine getirmediğimizde, derneklerimizin diğer benzer kuruluşlardan bir farkı kalmıyor.”
Dernek faaliyetlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kaya, “Biz gençlerimize Kur’an-ı Kerim’i öğretmeyi amaçlıyoruz. Ancak bizden daha başarılı çalışanlar da var. Önemli olan gençlerimizin manevi değerler edinmesi, aksiyon sahibi bireyler olarak yetişmesi” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında Anadolu Gençlik Derneği’nin gençlik çalışmalarının Türkiye genelindeki önemine değinen Kaya, özellikle son 15 yılda AK Parti iktidarı döneminde gençlik çalışmaları yapan dernek ve cemaatlerin sayısının hızla azaldığını hatırlattı. “Eskiden her üniversitede aktif gençlik çalışmaları vardı, şimdi neredeyse hiçbir kurum kalmadı. Bu nedenle Anadolu Gençlik Derneği’nin varlığı ve çalışmaları daha da değerli hale geldi” dedi.
Kaya, derneğin faaliyetlerinin gençlerin hem akademik hem de manevi gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Türkiye genelinde Anadolu Gençlik Derneği’ni ziyaret etmek bizim için hem onur hem mutluluk vesilesi oluyor. Gençlerimizin güvenli, bilinçli ve aksiyon sahibi bireyler olarak yetişmesi, milli görüşün geleceğe taşıyacağı en önemli değerlerden biridir” diye konuştu.
Ziyaret, hem dernek yönetimi hem de milletvekili Kaya için karşılıklı görüş alışverişi ve tecrübelerin paylaşılması açısından verimli bir etkinlik olarak tamamlandı.