Almanya’nın başkenti Berlin, tarihi Brandenburg Kapısı’nda bu kez sessizliğin değil, vicdanın sesi yankılandı. Filistin’e destek vermek isteyen bir grup aktivist, gecenin karanlığında 26 metre yüksekliğindeki yapıya tırmanarak dev bir pankart açtı.
Üzerinde “Bir daha asla soykırım – Filistin’e özgürlük” yazılı yaklaşık 50 metrelik pankart, tarihi kapının sütunları arasında dalgalanırken, göstericiler aynı anda Filistin bayrağını da göndere çekti. Eylemciler, meşaleler yakarak Gazze’de süren yıkıma ve sivillere yönelik saldırılara dikkat çekti.
Berlin polisinin açıklamasına göre, eyleme katılan 6 kişi gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ancak kentte yankı uyandıran bu cesur protesto, Almanya’da Filistin’e yönelik desteğin giderek daha görünür hale geldiğini bir kez daha gösterdi.
Brandenburg Kapısı’na asılan o pankart, Berlin’in soğuk gecesinde yalnızca taş bir anıtı değil, dünyanın sessizliğini de sarstı.




























