Başkan Sinem Dedetaş "Okutan Üsküdar" Projesini Anlattı:
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Okutan Üsküdar” projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Eğitimde fırsat eşitliğini hedefleyen bu projeyle, ekonomik durumu yetersiz ancak başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlanacak.Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolu mesajında Başkan Dedetaş, “Sevgili Üsküdarlı komşularım, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla başlattığımız ‘Okutan Üsküdar’ projesini sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” sözleriyle projeyi tanıttı. Türk Eğitim Vakfı’yla (TEV) işbirliği içinde yürütülen bu proje, ilçede yaşayan ya da Üsküdar’da eğitim gören öğrencilere maddi destek sunmayı amaçlıyor.
Başvuru Süreci Başladı
Projeye başvuruların TEV tarafından alınmaya başlandığını belirten Başkan Dedetaş, başvuruların 1 Ekim Salı gününe kadar yapılabileceğini vurguladı. “Okutan Üsküdar Burs Fonu” olarak adlandırılan projeye, ilçede ikamet eden ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilecek.
“Gençlerin Geleceğini İnşa Etmeye Destek Oluyoruz”
Başkan Sinem Dedetaş, yaptığı açıklamada gençlerin eğitim süreçlerinde yaşadıkları maddi zorlukları hafifletmeyi hedeflediklerini dile getirdi. “Bu proje ile gençlerimizin daha iyi bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla her yaştan Üsküdarlının yanında olmayı sürdüreceğiz,” dedi. Ayrıca, projeye bağış yaparak destek olmak isteyenlerin Üsküdar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı’nın resmi internet sitelerinden detaylı bilgiye ulaşabileceklerini belirtti.
Bağış Süreci ve Fona Katkı
Proje kapsamında bağış yapmak isteyen vatandaşlar, “bagis.tev.org.tr” adresi üzerinden desteklerini iletebilecekler. Bağışçılar adına oluşturulan fonda toplanan ödemeler, Türk Eğitim Vakfı tarafından belirlenen öğrencilere burs olarak dağıtılacak. Bağış süreciyle ilgili bilgi almak isteyenler, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Yakası Bağışçılarla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurabilecek.Eğitime destek olma amacı taşıyan “Okutan Üsküdar” projesi, Üsküdar’da sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi ve gençlere umut dolu bir gelecek sunmayı hedefliyor. Başkan Dedetaş, Üsküdarlılardan projeye katkı sunmalarını beklediğini ve projeye destek veren tüm bağışçılara teşekkür ettiğini belirtti.Bağışlar “bagis.tev.org.tr” web sitesi asresinden yapılıyor. Proje hakkında detaylı bilgi için Türk Eğitim Vakfı Anadolu Yakası Bağışçılarla İlişkiler Müdürlüğü ile iletişime geçilebilir. Bağışçıların adıyla oluşturulacak fonda toplanan ödemeler Türk Eğitim Vakfı tarafından belirlenecek öğrencilere burs olarak iletilecek.