İBB Faaliyet Raporu Üzerinden Sert Tepki
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporuna ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdemir, özellikle belediyenin araç yönetimi üzerinden CHP’li yönetime yönelik eleştirilerini dile getirdi.
Göreve geldikleri ilk dönemde hizmet araçlarının Yenikapı’ya çekilerek kamuoyuna sunulduğunu hatırlatan Özdemir, bu sürecin bir “şov ve manipülasyon” olduğunu savundu.
“Araç Sayısı 1.857’den 7.784’e Yükseldi”
Abdullah Özdemir, açıklamasında İBB’nin araç sayısındaki artışa dikkat çekerek, 2019 yılında 1.857 olan araç sayısının bugün 7.784’e ulaştığını ifade etti. Bu artışın ciddi bir yönetim sorunu oluşturduğunu öne süren Özdemir, kamu kaynaklarının etkin kullanımı konusunda soru işaretleri bulunduğunu belirtti.
Araç Takip Sistemi Eksikliği Gündemde
Özdemir’in en dikkat çektiği konulardan biri ise araç takip sistemi oldu. İBB envanterinde bulunan 3 bin 565 araçta takip sistemi olmadığını ileri süren Özdemir, bu durumun şeffaflık ve denetim açısından büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.
“Takip sistemine kaydedilmeyen araçların kimler tarafından, nerede ve nasıl kullanıldığı bilinmiyor” diyen Özdemir, bu durumun kamu yönetimi açısından kabul edilemez olduğunu savundu.
“İstanbullu Hizmet Bekledi, Şovla Karşılaştı”
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Abdullah Özdemir, İstanbulluların hizmet beklediğini ancak karşılarında “şov” bulduklarını öne sürdü. Özdemir’in açıklamaları, İBB’nin faaliyet raporu üzerinden siyasi tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
Tartışmalar Siyasi Gündemdeki Yerini Koruyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporu ve araç yönetimi konusundaki iddialar, İstanbul siyasetinde tartışılmaya devam ediyor. Açıklamaların ardından gözler, belediye yönetiminden gelecek olası yanıt ve değerlendirmelere çevrildi.





























