Anasayfa
  • Ara
  • DÜNYA
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • İSLAM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ACI GERCEKLER TÜRKİYE BİYOGRAFİ AİLE ve YAŞAM BELEDİYELER RÖPORTAJ YEMEK
  • Ara
Mustafa Soydan’dan Genç Çifte Dualı Mesaj:
Mustafa Soydan’dan Genç Çifte Dualı Mesaj: "Bir Ömür Birlikte Yürüsünler"
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Kızılay Sınıfı’nda Babalar Günü Coşkusu: Minik Yüreklerden Büyük Sürpriz
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!
Bakırköy Belediyesi’nden Çocuk İşçiliğine Karşı Tarihi Adım!
Kadir İnanır’ın Son Hali Ortaya Çıktı!
Kadir İnanır’ın Son Hali Ortaya Çıktı!
Türkiye, Estetik Turizminde Yeni Bir Sayfa Açıyor
Türkiye, Estetik Turizminde Yeni Bir Sayfa Açıyor
Usta Oyuncu Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” Oyunu Sahnelerle Vedalaştı
Usta Oyuncu Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” Oyunu Sahnelerle Vedalaştı
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest” başlıyor
Bakırköy sürdürülebilir alışveriş festivali; “Yenidenfest” başlıyor
Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
Hamas: Özgürlük Filosu'na ait Madleen gemisindeki aktivistelerin güvenliğinden İsrail sorumlu
Hamas: Özgürlük Filosu'na ait Madleen gemisindeki aktivistelerin güvenliğinden İsrail sorumlu
Zelenski, Rusya'dan henüz takas edilecek esirler listesini almadıklarını belirtti
Zelenski, Rusya'dan henüz takas edilecek esirler listesini almadıklarını belirtti
Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem: Başkent Bogota'da halk sokağa döküldü
Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem: Başkent Bogota'da halk sokağa döküldü
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı! Terör örgütü yöneticisi Remzi Kartal'la neden görüştü?
SİYASET
Yayınlanma: 31 Ekim 2024 - 10:41

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı! Terör örgütü yöneticisi Remzi Kartal'la neden görüştü?

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması tartışmalara neden olurken hakkındaki iddialar da büyük tepki çekmişti. Özer'in terör örgütü yöneticisi Remzi Kartal ile 14 kez görüşmesi ile ilgili kendisini nasıl savunduğu da ifadesinde ortaya çıktı. Özer ifadesinde “Hepsi uydurma suçlamalar, kayyım atanmasının alt yapısı oluşturuldu; Remzi Kartal Van vekiliydi, aynı aşirete mensubuz, ailesini tanırım. Çağrılsaydım koşa koşa ifade vermeye gelirdim” dedi.

SİYASET
31 Ekim 2024 - 10:41
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ahmet Özer’in ifadesi ortaya çıktı! Terör örgütü yöneticisi Remzi Kartal’la neden görüştü?
 

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanması sonrası detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Özer'in merak edilen hakimlik ifadesi de ortaya çıktı.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Özer, "Bunların hepsi uydurma, zorlama siyasi atraksiyonlar ile görevden alınmam için uydurulmuştur. Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur" dedi. Özer, "10 yıldan fazladır CHP'ye mensubum, en son seçimde aday oldum, İmamoğlu'nun danışmanlığını yaptım, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Recep Yazıcıoğlu ile görev yaptım, bugüne kadar bir şey yok, 10-15 yıl önceki bir takım olaylar gündeme getirilerek görevimden uzaklaştırılmaya çalışılıyor" diye ifade verdi.

Özer, soruşturma kapsamında PKK yöneticisi olduğu söylenen Remzi Kartal isimli şahısla 10 sene önce, çözüm sürecinde yaptığı bir görüşmenin sorulması üzerine de, "Remzi Kartal da Vanlıdır, o Van milletvekiliydi, aynı aşiret mensubuyuz, yurt dışına çıktıktan sonra irtibatım yoktur, benzer bir ideolojiye ve dünya görüşüne sahip değilim, onun ailesini tanırım Van'dadır. Van'a gittiğimde kendilerine taziye dileklerimi sundum, neredeyse bundan da bir sonuç çıkaracaklar, bunlar insani yaptığımız işlerdir" yanıtı verdi.

 

Özer, üç kardeşi hakkında "örgüt üyeliği"nden işlem yapılan kişiyle başsağlığı görüşmesine ilişkin iddialar için ise, "Mehmet Kaya'nın kendisi değil de akrabalarının terör örgütü üyesi olduğu söylenmiştir. Ben tanımıyorum, annesi ölmüş ben 'başınız sağ olsun, değerli anneniz varmış' demişim, bu ne anlama geliyormuş? Böyle şeyler söylediğimi hatırlamıyorum, söylemişsem de neresi suçtur?" dedi.

 

Prof. Dr. Ahmet Özer, 31 Mart seçimlerinde CHP ve DEM Parti'nin "kent uzlaşısı" kapsamında, CHP'nin Esentyurt adayı olmuş ve yüzde 49 oy oranıyla belediye başkanı seçilmişti.

 

İFADESİNDE DEVLET GÖREVLERİNİ VE AKADEMİSYENLİĞİNİ DE ANLATTI

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Ahmet Özer, hakimlik ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, siyasi bir dava olduğunu, akademisyen ve profesör olduğunu, 40 yıl boyunca devletin çeşitli kademelerinde çalıştığını, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalıştığını, üniversitelerde dekanlık, kurucu dekanlık, senato ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğunu, bu süre içerisinde hakkında hiçbir soruşturma ve kovuşturma olmadığını, adliyeye gelmişliği dahi olmadığını ve bugüne kadar böyle bir şeyin söz konusu olmadığını anlattı.

"ÖCALAN İLE YAPILAN GÖRÜŞMEDE İRADEM DIŞINDA İSMİMİN GEÇTİĞİ İDDİA EDİLİYOR"

Özer, şöyle devam etti: "Esenyurt Belediye Başkanı olduktan sonra iki kişiden birinin oyunu alarak, ki çok büyük bir ilçedir, 7 aydır başarılı şekilde belediye başkanlığı yaparım, siyasi bir yönelim yapılıyor, halk iradesi gasp ediliyor, böyle bir durum kabul edilemez, İstanbul'da düzeni bozma yönünde insanlarda infial yaratma amacıyla yapılmaktadır, hem beledi açıdan hem siyasi açıdan sonuçlar doğuracaktır. Dosyadan anlaşılacağı üzere hiçbir belgeye dayanmayan iddialar ile suçlanıyorum.

İlginizi Çekebilir İlk kez okuyacaksınız! İşte Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanma nedeni! CHP ve DEM'den Ahmet Özer açıklaması! Herkesi Çağlayan Adliyesi'ne çağırdılar Kamuoyu Mansur Yavaş'tan Ahmet Özer'e destek beklerken 'Sergi' paylaşımı gündem olmuştu: Danışmanından açıklama geldi! Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklandı! İçişleri Bakanlığı kayyum atadı

Örneğin; 40 civarında kitap yazmış bir yazarım, bunların bir kısmı bölgesel kalkınmayla ilgili bir kısmı roman bir kısmı Kürt meselesi ile ilgilidir. 200 civarında ulusal makalem ve 300 civarında bildirim yayınlanmıştır. Türkiye'nin çeşitli ulusal televizyonlarında görüşüne başvurulmuş kişiyim, hal böyleyken 2002 yılında Öcalan ile yapılan görüşmede iradem dışında ismimin geçtiği iddia ve suçlama yapılıyor. Yazarım, herkes okuyabilir görüş derzedebilir, orada ismimin geçmiş olması herhangi bir delil midir? Başka bir insanın isminin zikredilmesi bu suçu mu yaratır?"

 

"KAYYIM ATANMASININ ALT YAPISI OLUŞTURULMUŞTUR"

Hiçbir örgütle ilgisinin olmadığını kaydeden Özer, suçlamaları reddederek, "Bu davanın siyasi olduğunun göstergesidir. Mehmet Kaya'nın kendisi değil de akrabalarının terör örgütü üyesi olduğu söylenmiştir, ben tanımıyorum, annesi ölmüş ben 'başınız sağ olsun, değerli anneniz varmış' demişim, bu ne anlama geliyormuş? Böyle şeyler söylediğimi hatırlamıyorum, söylemişsem de neresi suçtur? Bunların hepsi uydurma zorlama siyasi atraksiyonlar ile görevden alınmam için uydurulmuştur, kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur. Daha savcılıktayken kayyım atandı şeklinde a haberde vs haberler çıkmıştır. Medyader diye bir yeri ziyaret edip etmediğimi hatırlamıyorum, siyasi kimliği olan insanım, her gün onlarca insan beni arar, bazılarına cevap vermeye dahi yetişemem, o insanların kim olduğunu bilmem, arayan insanların GBT'sini soramam, yol üstünden geçerken dahi selam verilir, gittiğim yerlerde fotoğraf çekilmek isteyenler olur. Şema çizilmiş benim ne alakam vardır?" ifadelerini kullandı.

"REMZİ KARTAL VAN MİLLETVEKİLİYDİ, AYNI AŞİRETE MENSUBUZ, AİLESİNİ TANIRIM"

Ahmet Özer, "Faik Kaplan isimli şahsı tanımam, burada bir evim var, o evi kiraya vermiştim, kızımdan öğrendiğim kadarıyla kiraya verilen kişi bunların yakınıymış incelenirse her ay kira parası gelmiştir bana. Bu adamın kim olduğunu bilmem, avukat olan kızım vasıtasıyla emlakçılar üzerinden her ay kiram yatırılmıştır, menşeini kaynağını bilemem, Remzi Kartal da Vanlıdır, o Van milletvekiliydi, aynı aşiret mensubuyuz, yurt dışına çıktıktan sonra irtibatım yoktur, benzer bir ideolojiye ve dünya görüşüne sahip değilim, onun ailesini tanırım Van'dadır. Van'a gittiğimde kendilerine taziye dileklerimi sundum, neredeyse bundan da bir sonuç çıkaracaklar, bunlar insani yaptığımız işlerdir" dedi.

 

"ÖCALAN İLE İLGİLİ SLOGAN ATILDIĞI SÖYLENMİŞTİR, EMNİYET GÖZALTINA ALSAYDI"

Esenyurt'ta verilen bir konser ile ilgili suç isnadı yöneltilen Özer, "Bir konser yapmışız, bu konseri Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile düzenleyip açılışı birlikte yaptık. İlk konseri kaymakam ve eşi ile 46 dernekle birlikte yapıldı. Onlarca sanatçı davet edildi, Rojda'yı hayatımda görmedim o sahne harici, sağda solda şarkı türkü söyleyen birisidir, onlarca kişi davet edilmiş ve ben davet etmedim, oradaki memurlar bu işler ile ilgilendi, kim gelecek ne zaman gelecek memurlar ayarlamıştır. Festivale 450 bin kişi gelmiştir, orada gruplarda 3-5 kişi neyse Öcalan ile ilgili slogan atıldığı söylenmiştir, slogan atıldıysa emniyet gözaltına alsaydı, görmedim, duymadım, görseydim duysaydım müdahale ederdik, koca bir alan, 70 bin - 80 bin kişinin geldiği bir alan, kim ne yapmış nerede ne slogan atmış ben nasıl takip edeyim?" dedi.

"GELEN BİR DERGİDEN SORUMLU NİYE TUTULUYORUM? 10 YILDAN FAZLADIR CHP'YE MENSUBUM"

CHP'nin belediye başkanı olduğunu ve milyonların katıldığı mitingler yapıldığını, insanların slogan attıklarını, slogan atanların hepsini bilip müdahale etmesinin mümkün olmadığını belirten Özer, şöyle devam etti:

"Hukukun, adaletin düzgün işlenmesi gerekir, bu olmadığında toplumsal zedelenme olur ve toplumu çürütür. Bu konuda adil bir karar vermenizi umuyorum, saat 05.30'da şafak operasyonu ile gözaltına alındım. Ben 1 buçuk milyonluk şehrin belediye başkanıyım, çağrılsaydım koşa koşa ifade vermeye gelirdim. Makam odam aranmıştır, avukatım refakat etmek istediğini beyan etmesine rağmen içeri alınmamıştır, yüzlerce kişinin içeri girip çıktığı yüzlerce derginin girdiği bir makam odası, ben ne dergi geliyor kim geliyor ben bilmiyorum, oraya gelen bir dergiden sorumlu niye tutuluyorum? Dergide ne yazıyor bilmiyorum, suç mu değil mi bilmiyorum, bunlar da iddialardır. Ben bu ülkenin yetiştirmiş olduğu genç yaşta profesör olduğu bilim insanıyım, akademisyenim, 10 yıldan fazladır CHP'ye mensubum, en son seçimde aday oldum, İmamoğlu'nun danışmanlığını yaptım, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Recep Yazıcıoğlu ile görev yaptım, bugüne kadar bir şey yok, 10-15 yıl önceki bir takım olaylar gündeme getirilerek görevimden uzaklaştırılmaya çalışılıyor."

 

"KAÇMA ŞÜPHEM YOK, SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Davanın siyasi olduğunu yineleyen Özer, son olarak şunları kaydetti: "Atılı iddiaların, suçların hepsini reddediyorum, 2016 ya da 2017 yılında Mersin Cumhuriyet Savcılığından bir belge aldım hakkımda bir dinlenme yapılmış, savcı bey beni çağırdı, o dinlemede bir şey tespit edilememiş ve bunun usulsüz bir biçimde yapıldığı ve istersem savcı hakkında suç duyurusunda bulunabileceğim şeklinde bana bilgi yapıldı. Ben de evet gerekirse suç duyurusunda bulunurum dedim. Daha önce dinleme yapıldığında suç unsuruna rastlanılmadı, sabit ikametgah sahibiyim, kaçma ve saklanma şüphem yoktur. Deliller büyük oranda toplanmıştır ve toplanması muhtemel delillere etki etme ihtimalim bulunmamaktadır. Öncelikle serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaate varacak ise adli kontrol hükümleri ile serbest bırakılmayı talep ederim."
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayına alınmıştır

Önceki İçerik Sonraki İçerik

Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Üsküdar'dan Gazze'ye Vicdan Seli: Binlerce Kişi
Üsküdar'dan Gazze'ye Vicdan Seli: Binlerce Kişi "Özgür Gazze" İçin Haykırdı.
Özgür Gazze Mitingi'nde
Özgür Gazze Mitingi'nde "Hamas" Tartışması: Özgür Özel'in Sözleri Gündemde
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan İsrail ve Bölge Politikalarına Sert Eleştiri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan İsrail ve Bölge Politikalarına Sert Eleştiri
Gençlik Sabah Namazında Hak Saflarda Buluştu.
Gençlik Sabah Namazında Hak Saflarda Buluştu.
Çok Okunan Haberler
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Sürpriz Değişim: Başkan Tutuklandı, Yönetim AKPARTİ'ye Geçti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Sürpriz Değişim: Başkan Tutuklandı,...
Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kimdir?
Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek...
Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Çürük'ün Mutlu Günü: Siyaset ve Toplum Aynı Sofrada Buluştu
Saadet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Çürük'ün Mutlu Günü:...
Avcılar Belediyesi'nde Yeni Dönem: Başkan Vekilliğine Av. Yüksel Can Seçildi
Avcılar Belediyesi'nde Yeni Dönem: Başkan Vekilliğine Av. Yüksel...
İyiliğin Adı 157 Yıldır Aynı: Türk Kızılay
İyiliğin Adı 157 Yıldır Aynı: Türk Kızılay
Usta Tiyatrocu Hüseyin Goncagül Vefat Etti: Çocuklara Kur’an Öğretirken Sahnede Kalp Krizi Geçirmişti
Usta Tiyatrocu Hüseyin Goncagül Vefat Etti: Çocuklara Kur’an Öğretirken...
İsrail, Madleen'e el koydu! Türkiye ve Fransa'dan diplomatik hamle, İran'dan sert çıkış
İsrail, Madleen'e el koydu! Türkiye ve Fransa'dan diplomatik hamle,...
İsrail Ordusundan Madleen Gemisine Askerî Müdahale: Gönüllülerden Haber Alınamıyor!
İsrail Ordusundan Madleen Gemisine Askerî Müdahale: Gönüllülerden...
Uluslararası Milli Görüş Yardım Organizasyonu (IMG) ve Çalışkan'dan Afrika'ya Bayram Sevinci
Uluslararası Milli Görüş Yardım Organizasyonu (IMG) ve Çalışkan'dan...
Saadet Partisi’nden Üsküdar’da “Özgür Gazze” Mitingi:
Saadet Partisi’nden Üsküdar’da “Özgür Gazze” Mitingi:
Tercihimiz Fen Bilimleri Merkezi, 2024 Sınavlarında Türkiye Dereceleriyle Göz Doldurdu
Tercihimiz Fen Bilimleri Merkezi, 2024 Sınavlarında Türkiye Dereceleriyle...
İlginizi Çekebilir
Üsküdar'dan Gazze'ye Vicdan Seli: Binlerce Kişi
Üsküdar'dan Gazze'ye Vicdan Seli: Binlerce Kişi "Özgür Gazze" İçin...
Özgür Gazze Mitingi'nde
Özgür Gazze Mitingi'nde "Hamas" Tartışması: Özgür Özel'in Sözleri...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan İsrail ve Bölge Politikalarına Sert Eleştiri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan İsrail ve Bölge Politikalarına...
Gençlik Sabah Namazında Hak Saflarda Buluştu.
Gençlik Sabah Namazında Hak Saflarda Buluştu.
Fidan'dan Net Mesaj!
Fidan'dan Net Mesaj! "Tüm Senaryolara Karşı Hazırız"
Yeniden Refah’tan İsrail’e Sert Tepki: “Asıl Hedef Türkiye Olabilir” Uyarısı
Yeniden Refah’tan İsrail’e Sert Tepki: “Asıl Hedef Türkiye Olabilir”...
Yeniden Refah Partisi'nde Şok Gelişme: Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç İstifa Etti
Yeniden Refah Partisi'nde Şok Gelişme: Derecik Belediye Başkanı Hasan...
Türkiye İttifakı Sözcüsü Bozkurt: “İran’dan Sonra Hedef Türkiye”
Türkiye İttifakı Sözcüsü Bozkurt: “İran’dan Sonra Hedef Türkiye”...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hindistan’daki Uçak Kazası İçin Taziye Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hindistan’daki Uçak Kazası İçin Taziye...
Cübbeli Ahmet Hoca, Alaattin Çakıcı'nın elini öpmeye çalıştı iddası
Cübbeli Ahmet Hoca, Alaattin Çakıcı'nın elini öpmeye çalıştı iddası

Ana Sayfa
DÜNYA
GÜNDEM
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
OTOMOBİL
MEDYA
EKONOMİ
EMLAK
İSLAM
SPOR
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
ACI GERCEKLER
TÜRKİYE
BİYOGRAFİ
AİLE ve YAŞAM
BELEDİYELER
RÖPORTAJ
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Sitene Ekle
  • Rss
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

hicrethaber com Sitemizde bulunan yazı , Video, Fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ibrshop.com

Yazılım: Tumeva Bilişim